7 simptome care indica prezenta cancerului ovarian

Cancerul ovarian nu este un ucigas atat de silentios cum se credea pana in prezent. Un studiu efectuat in Marea Britanie arata ca exista sapte semne care i-ar putea da unei femei de gandit si care ar trebui sa o trimita urgent la doctor. Afla care sunt acestea!
"Cancerul ovarian nu este silentions, este zgomotos", a declarat dr. William Hamilton, coordonatorul studiului. "Problema este ca noi nu stim sa descifram zgomotul. Cancerul ovarian reprezinta 4% dintre toate tipurile de cancer la femei, dar are cel mai rau prognostic", a mai spus expertul pentru Webmd.com.


Cancer ovarian simptome: Studiul si rezultale sale

Cercetarea cuprins 212 de femei cu varste de 40 si peste 40 de ani care fusesera diagnosticate cu cancer ovarian. Acestea au fost comparate cu 1.060 de femei sanatoase. Medicii au analizat dosarele medicale ale pacientelor cu un an inainte sa se imbolnaveasca si au facut acelasi lucru si cu femeile sanatoase. Ei au fost atenti la simptomele pe care le-au avut participantele la studiu si in ce perioade.

Astfel, in urma cercetarii, au fost gasite sapte simptome asociate cancerului ovarian:

  • distensie abdominala;
  • urinari frecvente;
  • dureri abdominale;
  • sangerari post-menopauzale;
  • pierderea poftei de mancare;
  • sangerari anale;
  • balonare.

Cercetatorii au calculat ceea ce ei denumesc "valoarea predictiva pozitiva" pentru fiecare simptom, adica posibilitatea ca o femeie care prezinta un anumit simptom sa aiba cancer ovarian.
Simptomele au avut valori pozitive de predictie scazute - mai putin de 1% - cu exceptia distensiei abdominale, care a avut o valoare de 2,5%. "Aceasta valoare inseamna ca o femeie din 40 care prezinta acest simptom are cancer ovarian", a spus coordonatorul studiului.

Cercetand cu atentie, specialistii au descoperit ca trei dintre simptomele cancerului ovarian - dureri abdominale, distensie abdominala si urinari frecvente - fusesera raportate cu sase luni inainte de diagnostic si s-au asociat in mod semnificativ cu boala.


Cancer ovarian simptome: Ce este cancerul ovarian?

Cancerul ovarian reprezinta a patra cauza de mortalitate prin cancer la femei, facand anual, la nivel mondial, aproximativ 125.000 de victime. Cea mai mare incidenta a bolii este in SUA si Europa de Nord, iar cea mai mica in Africa si Asia. Riscul de aparitie creste odata cu varsta, patru din cinci cazuri sunt diagnosticate la femeile care au peste 50 de ani. Boala este diagnostica de regula in stadii avansate, de aceea rata de supravietuire este foarte scazuta, de doar 30%.

Cauza care duce la aparitia cancerului ovarian ramane necunoscuta.
Exista totusi o serie de factori care cresc riscul de a dezvolta boala, precum: varsta, factori genetici, hormonali, obezitatea, infertilitatea, endometrioza, terapiile de substitutie hormonala etc.
    
In ceea ce priveste tratamentul, exista doua optiuni principale utilizate pentru cancerul ovarian: metoda chirurgicala si chimioterapia. Radioterapia este, de asemenea, utilizata ocazional pentru anumite cazuri sau atunci cand nu exista nici un raspuns la alte tratamente. Odata ce diagnosticul a fost pus, urmatorul pas este stabilirea tratamentului cel mai potrivit pentru pacienta.


Cancer ovarian simptome: Simptomele persista? Mergi la doctor!

"Femeile folosesc adesea termenul 'balonare' pentru 'distensia abdominala'. In realitate, expertii considera ca distensia este marirea progresiva a abdomenului, in timp ce balonarea este o crestere intermitenta urmata de o descrestere", spune dr. Hamilton. In prezent, distensia abdominala nu este trecuta pe lista simptomelor pentru cancerul ovarian si de aceea, ea nu a reprezentat un motiv care sa trimita femeile urgent la un control de specialitate.
Potrivit American Cancer Society, balonarea este unul dintre simptomele care persista la femeile care au cancer ovarian. Daca atunci cand merge la doctor, pacienta spune ca are aceasta problema, atunci specialistul o examineaza si cel mai probabil ii recomanda un test de sange sau o ecografie transvaginala - una dintre cele mai sigure metode care depisteaza cancerul ovarian.

Potrivit acestui nou studiu, cancerul ovarian nu este deloc "silentios", cum era perceput pana in prezent. "Cred ca acest lucru intareste ceea ce si alte studii au aratat si anume ca exista mai multe simptome ale cancerului ovarian si ca atat pacientele cat si medicii ar trebui sa stie de ele pentru a putea depista boala in stadii incipiente", a declarat dr. Andrew Li, ginecolog in cadrul Cedars Sinai Medical Center, Los Angeles.

Este foarte important sa nu ignori aceste simptome sau altele care iti dau de gandit si care persista si sa mergi la doctor pentru un control de rutina.
Poate fi o alarma falsa, dar este mult mai bine sa previi si nu sa tratezi boala, recomanda specialistii. In cazul in care cancerul este depistat in stadii avansate, rata de supravietuire este foarte scazuta. Aceasta creste insa, ajungand chiar la 70%, daca boala a fost diagnosticata in faza de inceput.
 

Comentariile 101-150 din 163

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • Anna pe 5 Aug 2010, 20:24
    Cardiopatie ischemica

    Salut.... cardiopatia ischemica nu este o boala grava a inimii, eu o tin sub control cu tratament minim de aprox. 14 ani....si traiesc.... sunt bine, conduc masina, merg la serviciu si am 55 de ani.... si cel mai grav sunt doar eu si un catel....la inceput am stat 6 luni cu tratament forte eram dupa un infarct miocardic.... acum am doar medicatie de intretinere pe care am dozat-o dupa cum m-am simtit eu bine, iar la medic merg doar ocazional.... iti doresc multa sanatate...

    4
    0

  • cati sarbu pe 2 Aug 2010, 22:25
    trebuie sa lupti,sa fii optimista

    flory nu poti sa fii asa negativista ,sunt atatea lucruri frumoase ptr care trebuie sa lupti,fii curajoasa ,infrunta durerile sufletului si d=zeu te va rasplati.cardiopatia ischiemica nu esta o boala grava.scriemi daca vrei.fii tare si vei trece peste toate necazurile.

    4
    0

  • cati sarbu pe 2 Aug 2010, 22:25
    trebuie sa lupti,sa fii optimista

    flory nu poti sa fii asa negativista ,sunt atatea lucruri frumoase ptr care trebuie sa lupti,fii curajoasa ,infrunta durerile sufletului si d=zeu te va rasplati.cardiopatia ischiemica nu esta o boala grava.scriemi daca vrei.fii tare si vei trece peste toate necazurile.

    3
    1

  • flory..pop pe 25 Iul 2010, 01:40
    cardiospatie ischiemica

    am..50.de ani...acum am depistat aceasta boala...sint disperata si am frica ..de acest diagnostic EKG...CARDOPATIE ESCHIEMICA...NAM SERVICI SINT SARACA ...SINT A NIMANUI...CRED CA MA DUC SA TIN COMPANIE LUI MADALINA ...NAM NIMIC DE PIERDUT...NICI CINE SA REGRETE DUPA MINE...DE ERI STAU LA CALCULATOR SI PLING...NU MAI AM POFTA DE VIATA...E FOATRE DUREROS SA FI NEAJUTORAT SI SINGUR...

    5
    0

  • nespecificat pe 20 Iul 2010, 23:31
    strigat de ajutor

    # oameni de buna credinta acest mesaj este un strigat varsta de 50 de ani care de acum 2 ani a fost diagnosticata cu cancer ovarian a inceput tratamentul sa operat sau scos ovarele dar degeaba dupa o luna a trebuit sa o deschida din nou pentru eliminarea uterului sa facut sedinte de chimioterapie dar oameni buni poate unii stiti ca daca nu dai nimic la nimeni nu esti bagat in seama asa ca sau terminat repede resursele financiare ca si tratamentul este costisitor si acum din pensia de boala nu mai poate trai si pe deasupra la analize acum cateva luni ia iesit ca sa imprastiat cancerul in grasimea de pe burta si trebuie din nou operata haideti sa o ajutati pentru ca nici noi rudele nu mai putem face fata ajutatio de la inima la inima va rog intindetii o mana de ajutor ar trebui stransi pana la sfarsitul lunii suma de 1000de euro ca sa poata intra in operatie si pe urma pentru tratamentul post operator si din nou chimioterapie asta daca mai rezista dar ea este optimista si spera ca d-zeu va fi alaturi de ea si se va vindeca asa si este cu ajutorul lui d-zeu poate sa lupte cu boala in continuare dar fara ajutorul semenilor nu poate trece de la o etapa la alta, de aceea va rog sa analizati cu sufletul acest mesaj si cei care o pot ajuta cu orice suma cat de mica 5lei, 10 lei cat considera fiecare sa reusim sa adunam ceva cei care vorsa o ajute sa trimita email la adresa roxanik_tm_91@yahoo.com ca nu avem cont in banca si va voi da adresa sa trimiteti prin posta astept un semn de la voi ajutatima sa o ajut si d-zeu va va rasplati tot el sa va lumineze viata si calea . sa ne iubim unul pe altul, pentru ca dragostea este de la d-zeu

    5
    0

  • carmen pe 1 Iul 2010, 20:07
    cancerul ovarian

    in 2007 am fost diagnosticata cu cancer de ovar, am facut operatie, apoi sapte luni chinuitoare de chimioterapie apoi din nou operatie iar marcarul tumoral a ajuns la limite normale. in prezent iau tratamente naturiste si un regim alimentar cit mai sever. este adevarat ca trebuhie sa te inarmezi cu mult optimism, sa gindesti cit mai pozitiv si sa crezi ca te vei face bine, conteaza foarte mult

    4
    0

  • carmen pe 1 Iul 2010, 20:07
    cancerul ovarian

    in 2007 am fost diagnosticata cu cancer de ovar, am facut operatie, apoi sapte luni chinuitoare de chimioterapie apoi din nou operatie iar marcarul tumoral a ajuns la limite normale. in prezent iau tratamente naturiste si un regim alimentar cit mai sever. este adevarat ca trebuhie sa te inarmezi cu mult optimism, sa gindesti cit mai pozitiv si sa crezi ca te vei face bine, conteaza foarte mult

    1
    1

  • elena pe 31 Mai 2010, 19:16
    cancerul de col uterin

    cum se manifesta cancerul de col uterin

    5
    1

  • elena pe 31 Mai 2010, 19:11
    cancerul de col uterin

    cum se manifesta cancerul de col uterin?

    5
    1

  • Denes pe 27 Mai 2010, 00:03
    Cancerul de col uterin

    Aceasta forma de cancer pote fi depistata cu testul (cel putin obligatoriu) Papa Nicolau? vreau sa stiu pentru cineva... multumesc.

    2
    0

  • severina pe 17 Mai 2010, 22:26
    cancerul de col uterin

    cancerul nu inseamna moarte! Mergeti la control, eu va recomand Clinica de oncologie de la Fundeni. In special etajul 4, intreg personalul medical de specialitate, competenta, umanism. Sora mea a fost operata acum o luna de cancer vulvar, am stat cu ea. Am avut impresia ca nu sunt in Romania, prin felul in care am fost tratate, prin competenta, curatenie, un zambet si-o vorba buna. Curaj!

    3
    1

  • marcela pe 12 Mai 2010, 16:14
    cancer col uterin

    am facut si eu testul si mi sa spus ca daca nu este nimic nu o sa ma sune dar azi ma sunat si trebuie sa merg vineri la doctorita . mi foarte frica nu stiu cum va trece timpul pana vineri

    5
    1

  • nicoleta pe 27 Apr 2010, 10:18
    cancer col uterin

    maria sa stii ca si eu am fost diagnosticata cu cancer de col uterin in maianul trecut ,m-am operat in august 2009 ,ma simt bine eu am 43 de ani ,nu mai fii speriata ,gandeste pozitiv daca vrei tinem legatura

    1
    0

  • maria pe 17 Apr 2010, 23:23
    cancerul de col uterin

    am fost depistata cu precancer de col acum 8 luni ,am fost operata si acum ma simt bn dar frica tot o mai am in mine cine vrea sa vb cu mine ...astept.....am 28 de ani

    0
    1

  • Natalia pe 16 Apr 2010, 16:19
    cancer

    Am citit cu atentie acest articol, da am toate aceste simptome si multe altele, medicii au confirmat cancer ovarian.. Unicul remediu care mi l-au spus este interventia chirurgicala, asi dori sa stiu daca este o alta modalitate de a stopa evoluarea sau eventuala tratare a lui, caci imi doresc sa nasc sa am un copil.. am doar 30 ani si incerc sa-mi refac viatza din nou alaturi de alt barbat. Ne dorim foarte mult sa avem un copil comun, caci si el si eu avem cite un copil din prima casatorie.. Va rog mult sa-mi dati un sfat, daca cunoasteti ceva din medicina netraditionala. Multumesc anticipat.

    2
    0

  • alina pe 15 Apr 2010, 12:21
    cancer

    doamne fereste ma ingrozesc

    0
    3

  • LIA pe 11 Apr 2010, 18:53
    comentariu

    E atat de simplu un test papa-nicolau, dar trebuie avut in vedere cat de corect este facuta analiza; sunt cabinete care pur si simplu, nici nu analizeaza secretia ci ori o arunca si scriu pe rezultat ceva....ori o analizeaza asa cum " stiu", si te poti trezi cu aceasta boala, in ciuda faptului ca ai facut testul. E bine sa-l faci si sa-l faci in locuri diferite. E ingrozitor cum nu-si dau silinta cei din laborator si de-al caror rezultat depinde sanatatea noastra. sanatatea noastra.

    1
    0

  • dana pe 1 Apr 2010, 09:44
    cancerul ovarian

    Am doar 19 ani si sunt suspecta de cancer ovarian, in ultima faza exista un tratament pentru astea

    4
    0

  • ANDREEA pe 31 Mar 2010, 17:35
    glicemia mare?

    in cazul in care nu stii,valoarea glicemiei nu este la fel de la o ora la alta.de la o masa la alta,de la o zi la alta.glicemia este influentata si daca mananci o banana.si pana la urma concludent este o analiza de sange din vene,capilar te pote indoi de rezultate.sanatate mamei tale.

    1
    0

  • andreea pe 31 Mar 2010, 17:29
    gine

    problema nu este la noi.ci la dr.cand mergi la ei iti spune stai linistita cu pap II.e frotiu inflamator.ne vedem peste un an.tu?nu stii ce stiu ei.stai acasa inca un an si cand te duci la controlul anual iti iasa pap IV?HMMMMMMMMM?CE ZICETI?TU trabuie sa insisti,sa ceri parerea altor medici cand simti ca nu esti in regula.va pup.sanatate tuturor doamnelor!si feriti-va de boala asta crunta

    1
    1

  • skycric23 pe 23 Mar 2010, 17:12
    sanatate

    toate cele cu familie spun ca sanatatea este pe primul plan dar pt .noi nu avem niciodata timp sau bani

    1
    0

  • carmen pe 20 Mar 2010, 02:04
    analizele

    in atentia doamnelor si domnisoarelor care doresc sa isi faca diverse analize la cabinetele particulare. mama mea a facut testul pt glicemie de 4 ori.primele 3 dati a fost facut la acelasi cabinet si pe rezultat i-a iesit ca fiind cu glicemia normala iar a 4 oara a fost la alt cabinet unde i-a fost gasita o glicemie f mare deci diabetica.tin sa mentionez ca diferenta intre testul 3 si testul 4 a fost doar de o zi.

    2
    0

  • carmen pe 20 Mar 2010, 01:58
    buna

    am 23 de ani si in ultimile 6 luni am avut toate simptomele s sus in afara de sangerari post menopauzale in ultimile 3 luni mi s-au dat 3 tratamente din care doar m-am ales cu dureri infernale de stomac.desi abia mai mananc ceva pe zi am luat cel putin 10 zile si mai mult in pe zona burtii .(cu greu reusesc sa imi mai pun dresurile in picioare). cei 2 medici la care m-am dus nu reusesc sa imi dea de capat.sunt disperata recomandati-mi un medic cu capul pe umerii. va multumesc anticipat

    1
    1

  • ralluka pe 19 Mar 2010, 16:31
    multe simptome

    cum spunea cineva mai sus cred k fiecare dintre noi a avut una sau mai multe dintre aceste simptome , asta inseamna k toate avem cancer ...??????????????????

    0
    2

  • Elena Constanta pe 17 Mar 2010, 17:35
    atentie la sanatatea ta

    Eu m-am operat la 44 de ani, histerectomie. Au trecut 16 ani si ma simt bine. Daca nu aveti alta solutie, cea mai indicata este operatia cu extirpare totala. Mentionez ca in urma unui avort provocat, cu spirt medicinal, la varsta de 22 ani (asa erau timpurile pe atunci), mi-am cauzat o rana pe uter care crestea, in 1/2 an ajungand cam de 3 cm. Sangeram puternic si m-am hotarat sa o cauterizez. Dupa cativa ani, eram tanara, casatorita si cu un copil, am facut diverse chisturi, diverse marimi, m-am operat extirpand ovarul afectat. La scurt timp am constatat ca si celalat ovar este plin de chisturi,unul de marimea unei portocale,spusele medicului, am fost si mi-a extirpat si acest ovar. In 1994,uter fibromatos. Atunci am facut histerectomia. Si gata, ma simt foarte bine. Intradevar am avut parte si de un medic foarte bun, specialist, care inainte de a ma opera a stat de vorba cu mine explicandu-mi ce inseamna aceasta operatie, dandu-mi incredere. Pacat ca acest medic nu mai este in tara.

    1
    0

  • ALINA pe 15 Mar 2010, 18:33
    despre pap 3

    spunea cineva ca o familie frumoasa e o familie sanatoasa. am tot ceea ce are si d-na mariana:am un sot minunat si care ma iubeste, am o fetita minunata, am o casa frumoasa si un serviciu f bun. duc o viata linistita si fara escapade de nici un fel asa ca...si totusi analizele mi-au iesit prost. am grija de mine, mananc sanatos, fac sport....sunt suspecta de cancer de col uterin....

    1
    1

  • VIRGI pe 12 Mar 2010, 13:22
    cancerul ovarian

    multumim pentru lamuriri si sper ca toate femeile sa tina cont de recomandari.

    0
    2

  • picica pe 5 Mar 2010, 16:40
    buna

    eu am 19 ani si am diagagniosticata anul trecut cu pap 3 duopa mai multe analize au zis ca nam nimic si ca a fost o gresala am repetat papa nicolau dupa un an adica acuma si acuma mi au dat acelasi rezultat cu pap 3 nu stiu ce sa mai cred si mi au dat acelasi tratatment de anul trecut acuma astept iar sa fac papa nicolau

    1
    0

  • dragoiu violeta pe 2 Mar 2010, 10:40
    despre noi...femeile

    ce pacat ca noi avem alte prioritati! daca masina cu care mergem incoace si incolo scoate un sunet ciudat imediat mergem la un service si o reparam, dar daca organismul nostru urla de durere, luam ceva si ....mai departe ca acum avem altceva de facut(mancare, servici, vase calcat etc)

    2
    1

  • daniella pe 28 Feb 2010, 20:26
    7semne cancerului ovarian

    ma inspaimanta aceste 7 semne caci in afara de sangerarea anala le am pe toate inseamna ca am cancer ovarian?

    1
    0

  • elena pe 23 Feb 2010, 20:19
    ajutor

    va scriu si eu aici cateva randuri k sunt fff speriata am facut si eu testul papan..,si am fost sunata de doct.sa ma vada de urgenta.rezultatul testului hpv18 si mia dat trimitere la spital,maine ma duc sa iau programare,sunt ff speriata k am tem sa nu am cancer k am si unele simptome ce scrie mai sus,dureri de picioare,de burta,am slabit ff mult,am mai multa secretie..va rog puteti sa ma ajutati k unele sfaturi pana o sa am duc la spital

    0
    1

  • mariana pe 22 Feb 2010, 23:12
    pt mioara

    aberezi fata mea, ce are sula cu prefectura? pelerinajele si etc ti au luat mintile, alta medicina, alta credinta!

    1
    0

  • mariana pe 22 Feb 2010, 23:09
    pt demi33

    testul PAPANICOLAU este cel mai amanuntit test ginecologic, daca il faci odata pe an nu ai de ce sa fii ingrijorata. Mai bine sa previi o boala sau sa o iei din timp decat sa o tratezi cand e prea tarziu.Vindecari magice nu pot face nici geniile in medicina.Multa bafta si sanatate!

    1
    0

  • mariana pe 22 Feb 2010, 22:58
    despre sanatate

    boli, microbi, femei speriate si discutii ieftine asociate cu....lipsa de bani! Sunt mamica unei dre superbe, nu am nici un avort, mereu am avut grija sa fiu f curata, sa ma spal, sa nu iau microbi direct sau indirect (am grija de unde si ce mananc sau beau, sa fie f curat acolo unde ma aflu). Nu sunt bogata dar odata pe an, imi fac testul PAPANICOLAU la cabinet particular (cu toate ca toate spitalele de stat il fac cadou pt femei). IUBITI SANATATEA MAI MULT, interesati-va sa vedeti testele HIV fara bani care le ofera spitalele, cautati cabinete de stat care cu bani mai putini puteti face analizele de baza (test PAPANICOLAU, sange, urina) si viata voastra va fi mai frumoasa. Incetati sa va plangeti una celeilalte, sfatuiti-va sa iesiti la cabinete fara sa cautati VINOVATI din jurul vostru-vinovatele sunteti VOI FETELOR! O familie frumoasa, este o familie sanatoasa!

    1
    0

  • Ileana pe 16 Feb 2010, 23:48
    noduli

    Am 57 de ani.Sanii mei sunt plini de noduli.Stiu asta de 15 ani,cand un medic oncolog mi-a zis ca sunt prea multi si sa-i lasam in pace,ca nu stim daca unul nu va innebuni candva.Anul trecut mi s-a depistat o rana pe col, care nu se vindeca, chiar daca am facut tratamente multe, unele contraindicate in cazul nodulilor( ex,vagifem). Nu ma doare, decat surd,ca la menstruatie(pe care nu o mai am de 12 ani,). Analizele papanicolau III ma sperie. nu mai am incredere in doctori, si m-am saturat de cheltuit bani!

    0
    1

  • tati pe 4 Feb 2010, 00:05
    cancer ovarian/si pentru christiana

    ma bucur ca exista o pacienta care traieste inca atatia ani dupa acest tip de cancer,pt ca am citit ca mai traiesti cica maxim 5 ani daca nu recidiveaya in alta parte,vreau sa te intreb daca era cancer malign.Eu cred ca traiesc o drama,pt ca am avut la 27 ani un ovar cu cancer ovarian ,dar de granita,si am facut ,in 1988 citostaticele cam rele ,dar nu am crezut ca este grav pt ca nu aveam cum sa ma informez pe atunci,si acum in oct 2009 mi s/a depistat ,la inceput se stia ca este ,un chist ovarian gigant, care dupa operatie s/a dovedit a fi f grav ,cancer ovarian malign, si grav ca a cuprins epiplomul si am facut si lichid ,am fost operata si curatat tot,scos tot, si acum fac citostatice,si imi vine sa pling ca citesc pe sit/uri ca nu sunt sanse multe de trai,ca cica recidiveaza,dar ma bucur ca tu esti bine si parca imi revin putin ,pt ca eu acum dupa al 4 lea ciclu de citostatice , ma simt f f bine,si imi doresc sa fie bine caci am o fetita de 4 anisori ,infiata, si vreau sa o cresc si si poate sa o vad la casa ei.mai citesc de alte experiente si ma bucur cand vad reusite si mai sper si eu. va multumesc, si multa sanatate.

    1
    0

  • diana pe 2 Feb 2010, 10:11
    merci pablo

    si eu credeam acelasi lucru ca si tine desi nu mi-a zis nimeni asta,cancer la san si fibroame se fac din cauza abstientei(ma refer la femeile maritate nu la calugarite),merci Pablo,o sa-ti urmez sfatul!

    2
    0

  • pablo pe 30 Ian 2010, 22:55
    boli specifice femeilor

    Adevarat, cancerul de col uterin este declansat de o infectie cu un virus de natura herpetica, se pare ca urmare a unei vieti intime prea bogate in parteneri incerti. Dar, nodulii la sani, fibroamele, chisturile si cancerul care urmeaza prin netratare, sunt cauzate de lipsa unei activitati sexuale naturale, cu parteneri sanatosi. De foarte multa vreme s-a constat empiric acest lucru dar putini medici recomanda acum astfel de tratament. Prefera operatii costisitoare si medicamente pe baza de hormoni de sinteza. Dupa "vindecare", problemele vor reapare la fel de acute. Din pacate, tocmai femeile-medic nu recomanda astfel de "tratament naturist". Oricum , este mai usor sa previi decat sa vindeci.

    0
    1

  • alexandrai18 pe 19 Ian 2010, 22:59
    CANCER OVARIAN

    foarte interesant si educativ articolul.in felul asta aflam mai multe si stim ce avem de facut cand v om avea acele simptome

    1
    0

  • carmelyta pe 19 Ian 2010, 19:32
    cancer ovarian

    Pt. Oanap85 daca vrei sa vezi daca ai carcer ovarian trebuie sa iti faci o analiza de sange CEA 125 se numeste , costa in jur de 40 de lei, papa nicolau este pt cancerul de col uterin cu totul altceva.

    1
    1

  • fluturas pe 18 Ian 2010, 10:01
    si eu astept rezultate...

    Am 31 de ani. Si pe mine m-a sperita ginecologul ca as avea cancer de col uterin, inca astept rezultate, caci mi-am mai facut tot la el un test papnicolau... O rog pe mary sa imi scrie un mail fluturasfluturas7@yahoo.com pentru a mi spune despre operatie, si alte detalii.Multumesc! Dumnezeu sa va dea sanatate tuturor!

    2
    1

  • mary pe 17 Ian 2010, 09:58
    sfat

    sfatul meu este sa va faceti test papanicolau el va spune totul. am 33 ani si ma fost operata de cancer de col.am avut norocul sa-l descopar in stadiul 1b si dr. acum ma considera vindecata.am trecut prin momente cumplite mai trec inca,dar consider ca descoperit la timp e vindecabil.e greu dap nu imposibil,deci...papanicolau obligatoriu

    0
    1

  • deni33 pe 14 Ian 2010, 18:46
    am o nemalurire

    daca prin testul papanicolau se poate depista un eventual cancer de ovare?

    1
    0

  • christiana pe 11 Ian 2010, 20:16
    alte simptome.....

    slabesti cam 20kg in 30de zile...hemoragii puternice...inexistenta pauzelor intre menstre...stari de ameteala si confuzie...transpiratii reci, migrene...tulburari de vedere...si astea la doar 25 de ani, diagnostic...cancer ovarian...insa va dau o doza de optimism...au trecut 12ani de atunci...si sunt bine!!!!!

    2
    1

  • olimpya pe 10 Ian 2010, 19:58
    cancer ovarian

    pt.paula testul papa-nicolau se face pentru depistarea cancerului de col uterin ,nu de ovar.sunt nitel diferite.

    1
    0

  • gina pe 5 Ian 2010, 21:47
    scurgere albicioasa

    buna geny, stai linistita. acea scurgere despre care vorbesti este normala si apare datorita faptului ca te-ai dezvoltat si e raspunsului la schimbarea ta hormonala ce contribuie la menstruatia ta lunara. dealtel consistenta este diferita atunci cand apare sau poate sa nu-si faca aparitia deloc in primele zile dupa menstruatie. asadar, totul e-n regula atata timp cat nu ai semne de sangerare inainte sau dupa menstruatia normal asteptata.

    1
    1

  • geny pe 1 Ian 2010, 18:59
    ce e de facut?

    Am citit si eu randurile de mai sus!Eu am o mica sau mare problema,nici nu stiu de fapt ce este...am 20 de ani si de cand am inceput sa ma dezvolt,am scurgere albicioasa si mie nu mi se pare prea normala pt ca uneori este ca un muc!!scuzati expresia!este grav ce mi se intampla?ce sfaturi imi puteti da?Multumesc

    1
    0

  • ana pe 27 Dec 2009, 18:10
    cancer ovarian

    ce sa mai zic dupa ce am citit randurile de mai sus,ca toate avem simptome de genul dar la unele femei chiar se instaleaza boala.Nu trebuie sa asteptam sa se aprofundeze ci sa mergem la medic pt a fii mai linistite.eu va spun asa,dar totusi nu stiu daca si eu as avea macar un dram de curaj.Aveti grija de voi.:)

    0
    1

  • mioara pe 22 Dec 2009, 08:12
    observatie

    stresul apare cind lipseste rabdarea,asa cum intunericul este lipsa luminii. toti sfintii parinti ne indeamna la rabdare,la intelepciune si atunci umblam in lumina. mergeti la slujbe, in pelerinaje,la sfinte moaste si nu mai aveti nevoie de medici . costa mult mai putin decit sa mergi la medic. sa ma ierte medicii ,au rolul lor dar si aceasta meserie lor tot cu stiinta lui Dumnezeu se face .

    3
    0

  • mioara pe 22 Dec 2009, 08:05
    observatie

    vad ca aveti frici ! de unde vin ? din nebagare de seama,traim uimitor de ciudat ,lucrurile esentiale le-am scos din calcul ,din mintea noastra si alunecam, ne rostogolim,ne rupem ,miinle,picioarele. cauza este una singura; ne-am indepartat de credinta,de Dumnezeu care este in capul unghiului . daca cu tot ce facem ne raportam la el,am eliminat toate problemele. neplingem pplingem de stres

    1
    0
Pagina « 1 2 3 4 »

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod