Testul care îți arată dacă ai nevoie de ochelari de vedere

Testul care îți arată dacă ai nevoie de ochelari de vedere

Iluziile optice sunt interesante pentru că se joacă cu mintea noastră. Se întâmplă de multe ori să fim păcăliți de elemente vizuale chiar fără să realizăm.
Dar unele teste bazate pe iluzii optice îți pot dezvălui cât de bună este vederea ta. De exemplu, o singură imagine îți poate arăta dacă ai nevoie sau nu de ochelari de vedere.

Filmulețul postat pe Youtube de AsapScience demonstrează cum îți poți testa vederea cu ajutorul unei iluzii optice. Iată cum:

Urmărește filmulețul de la distanța la care stai în mod obișnuit față de ecranul computerului. Pe cine vezi în imaginea care se mărește treptat? De la distanță, în imagine pare să fie actrița Marilyn Monroe.
Dar dacă ai o vedere bună, în imaginea care devine tot mai mare îl vei putea vedea pe celebrul om de știință Albert Einstein. Dar dacă o vezi în continuare pe Marilyn Monroe în fotografie, atunci poate că este cazul să-ți faci o programare la medicul oftalmolog pentru un control la ochi. Este posibil să ai probleme cu vederea.

O echipă de cercetători de la Massachusetts Institute of Technology din Cambridge a creat această iluzie bazată pe o imagine hibridă obținută din două portrete în urmă cu mulți ani, iar filmulețul postat de AsapScience explică cum funcționează aceasta.
În funcție de cât de bine poți observa contrastul, ochii tăi vor sesiza detaliile.

Pe măsură ce distanța crește sau dacă ai vederea slabă, vei putea observa numai trăsăturile generale, așa cum sunt forma gurii, a nasului sau linia părului, astfel că o vei vedea pe Marilyn Monroe. Dar dacă ai vederea bună, vei observa detalii precum sprâncenele stufoase, ridurile și mustața, iar în acest fel chipul pe care îl vei observa va fi cel al lui Albert Eistein.

Iluzia funcționează și dacă imaginea rămâne fixă.
Cu cât te îndepărtezi mai mult de computer și îl vezi în continuare pe Eistein, cu atât vederea ta este mai bună.

Tu pe cine vezi în imagine?


Vorbesc prea mult despre plantele din grădina mea, iubesc oamenii care iubesc animalele și scriu cu drag despre tot ce este nou în frumusețe și modă
Vorbesc prea mult despre plantele din grădina mea, iubesc oamenii care iubesc animalele și scriu cu drag despre tot ce este nou în frumusețe și modă
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod