Sfaturi pentru prevenirea blefaritei

Blefarita este o afectiune intalnita frecvent la adulti, deseori netratata. Este o infectie a pleoapei, o afectiune cronica (de lunga durata) care poate reveni in ciuda tratamentului. Din acest motiv cel mai bun tratament, ca si in cazul altor afectiuni, este prevenirea.

Daca in trecut ai fost diagnosticat cu aceasta afectiune si momentan se afla in remisie, incearca sa previi reaparitia ei. Orjeletul (numit si "ulcior") apare in mod frecvent la persoanele cu blefarita.

Afla cateva sfaturi care te pot ajuta in prevenirea blefaritei:


1. Pastreaza o igiena riguroasa a ochilor. Spala pleoapele de doua ori pe zi cu un tampon de vata inmuiat apa calduta amestecata cu putin sampon pentru bebelusi.


2. Spala-te pe maini dupa ce ti-ai atins nasul si incearca sa nu-ti introduci in mod frecvent degetele in nas.
Nara adaposteste bacteria staphylococcus care, odata ajunsa pe pleoapa, poate duce la aparitia blefaritei.


3. Foloseste demachiant pentru ochi in mod regulat si nu imprumuta cosmeticele. Produsele de machiaj, in special cele lichide precum rimelul, pot adaposti bacteriile care produc blefarita. Schimba produsele de machiaj o data la trei luni.


4. Ia suplimente cu aminoacid N-acetilcisteina. Unele studii arata ca aminoacidul ajuta la refacerea glandelor lacrimale afectate de blefarita.


5.
Evita expunerea la fum de tigara si alte surse de poluare ale aerului. Fumul si chimicalele pot ajuta la reaparitia blefaritei.


6. Nu lasa netratat orjeletul (ulcior). Aparitia repetata a ulciorului este asociata cu dezvoltarea blefaritei. Aplica o compresa foarte calda pe pleopa afectata, de doua ori pe zi, dupa ce simptomele apar.


7. Discuta cu medicul tau despre tratament daca ai fost diagnosticat cu afectiuni ale pielii precum rozacee sau dermatita seboreica. Aceste afectiuni favorizeaza aparitia blefaritei.
Tratarea lor reduce riscul dezvoltarii blefaritei.
 

Comentarii (6)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • arianne pe 6 Mar 2017, 23:07
    Blefarita scuamoasa - Miere

    http://www.dailymail.co.uk/health/article-2178816/Man-cures-painful-eye-infection-99p-jar-honey.html Am citit articolul si am aplicat si eu miere pe pleoape, cu grija sa nu intre in ochi. Am fost incintata ca mi a calmat mincarimile cumplite....

    0
    0

  • LUNGU pe 19 Iun 2012, 10:51
    BLEFARITA - TRATAMENT

    Am avut si eu "blefarita" si m-am tratat cu unguent yugoslav numit Corticin care are bacitracina si hidrocortizon, sa va fie de folos, nu stiu daca mai gasim la farmacie, dar ce spune doamna cu privire la biter suedez este foarte bun , mie mi-a trecut zona zoster cu plante. Succes!!!

    0
    0

  • aliman marius pe 13 Dec 2010, 00:44
    pe mine ma inteapa ochii de mi vine sa urlu

    pe mine ma inteapa ochii de mi vine sa urlu, cel mai tare la lumina puternica ,la fum de tigara iar cand pun ochelarii imi trece instant . Mai are cineva sintomele astea ?ce tratament imi recomanzi?

    0
    0

  • alina pe 30 Aug 2009, 01:49

    SI UNDE IL POT GASI?MERSI

    0
    0

  • mirel pe 22 Iul 2009, 18:05
    tratament blefarita

    Tratamentul extrem de eficient pt. blefarita este biterul din 39 de plante produs de Steaua Divina.Inainte de culcare se ung pleoapele cu un betigas de urechi inmuiat in biter.In cateva saptamani esti vindecat!

    6
    0

  • cristina pe 30 Mai 2008, 22:11

    Asteptam de mult acest articol pentru ca si eu am aceasta afectiune. Cred ca a aparut in urma folosirii rimelului. Foarte interesant.

    2
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod