Sănătatea ochilor: exerciţii de relaxare care-ţi protejează vederea

Atunci când petreci o perioadă îndelungată în faţa calculatorului, începi să resimţi oboseala. Ochii se înroşesc, iar tu simţi tot mai tare nevoia unui concediu prelungit. Specialiştii au totuşi veşti bune: exerciţiile de relaxare. Potrivit spuselor experţilor, ele îţi pot proteja vederea.

Fără să-ţi dai seama, ochii tăi devin din ce în ce mai chinuiţi, mai ales când petreci peste opt ore în faţa monitorului şi, apoi, relaxându-te în faţa televizorului, înainte de a merge la culcare. Rezultatul? Devii din ce în ce mai obosită şi lipsită de poftă de viaţă. Iată, aşadar, ce ai putea putea face pentru a-i proteja!

Dormi suficient

În contextul unei vieţi cotidiene agitate, poate părea aproape imposibil să dormi cele 8 ore pe noapte recomandate de specialişti.
Totuşi, încearcă să profiţi de momentele libere pe care le ai la dispoziţie şi să te odihneşti corespunzător. Acest lucru îţi va reda tonusul şi vei căpăta mai multă energie pentru a face tot ce ţi-ai propus.

Clipeşte des

Aceasta acţiune ajută la menţinerea hidratării ochiului. Atunci când clipeşti în mod regulat, ochiul începe să producă lacrimi, ele menţinând sferă oculară lubrifiată. Înceacă să repeţi exerciţul acesta de câteva ori pe zi. El te va ajuta să elimini senzaţia de usturime şi, pe termen lung, să-ţi protejezi vederea.

Închide ochii

Închiderea ochilor are, de asemenea, beneficii pentru sănatatea ochilor tăi.
Potrivit specialiştilor, acest tip de exerciţiu ajută la relaxarea lor. Ţine ochii închişi timp de căteva secunde şi respiră uşor. De asemenea, îţi poţi pune mâinile la ochi, fără însă a-i atinge. În cele din urmă, te vei simţi detensionată şi-ţi vei putea relua activitatea cu uşurinţă.

Hidratează-ţi ochii cu ajutorul castraveţilor

Nu ezita să încerci şi acest exerciţiu. Taie câteva felii de castraveţi şi aplică-le direct pe ochi. Relaxează-te, stând întinsă timp de câteva minute. Aceste legume conţin o mulţime de nutrienţi ce ajută la menţinerea hidratării pielii şi la tratarea cearcănelor provocate de oboseală.

Fă exerciţii de focalizare

Acest tip de exerciţiu este recomandat celor care se confruntă cu diverse patologii oculare, precum miopia, astigmatismul sau hipermetropia.
Încearcă să corectezi un text plasându-te la o distanţă de aproximativ 50 de cm faţă de foaia respectivă. Iar dacă practici săptămânal acest exerciţiu de focalizare, rezultatele nu vor întârzia să apară.

Mută privirea

Atunci când eşti la birou şi îţi simţi ochii încordaţi, încearcă să-ţi muţi privirea, pentru câteva secunde, de la monitorul calculatorului. Exerciţiul acesta îţi va detensiona ochii şi-ţi va uşura activitatea. În plus, poţi ţine un deget in faţa ochilor şi te poţi uita în direcţia sa timp de câteva momente. Şi dacă doreşti să obţii rezultatele dorite, nu ezita să repeţi cele două exerciţii de câteva ori pe zi.

Ia o pauză de la calculator

Dacă doreşti să-ţi protejezi ochii, nu uită că relaxarea acestora este esenţială.
Încearcă să nu îţi forţezi ochii prea tare şi optează pentru o pauză de 5-10 minute în care te ridici de la calculator şi savurezi o cafea în compania colegilor.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod