Retinita pigmentara

Optiuni de tratament Foarte multe sperante se pun in terapia hiperbarica (terapia pe baza de oxigen). Din pacate insa oxigenoterapia nu garanteaza vindecarea completa. Se efectueaza cercetari internationale pe segmente diverse:

Genetica - se incearca identificarea exacta a genei responsabile de aceasta afectiune pentru a putea fi tratata cu ajutorul tehnicilor moderne de inginerie genetica;

Transplanturi - se incearca o tehnica noua care sa faca posibil transplantul tesutului retinic sau lipirea celulelor sanatoase pe retina bolnava.

Imunologia - se verifica o teorie potrivit careia cauza afectiunii este sistemul imunologic deficitar.

Dr. oftalmolog Claudia Stefan precizeaza: "Tratamentul retinopatiei pigmentare in afara unei etiologii precizate s-a dovedit a  fi lipsit de efect.
Datorita unei deficiente circulatorii coroidiene sau retiniene se utilizeaza vasodilatatoare pentru ameliorarea circulatiei".


Specialistul adauga ca: "Vitaminoterapia (vitamina A, vitamina E) reprezinta un mijloc adjuvant. Tratamentul profilactic se refera la sfatul genetic in familiile cu risc si la evitarea casatoriilor consagvine".

Aceasta afectiune are o durata foarte variabila. In majoritatea cazurilor, simptomele se agraveaza, campul vizual se restrange treptat pana cand se inchide complet.
Apar si alte deficiente precum incapacitatea de a distinge culorile sau o anumita forma de cataracta. Din pacate, in cele mai multe cazuri, in final se ajunge la pierderea totala a vederii.

Recomandă acest articol:

Facebook Twitter gplus

Dacă ţi-a plăcut acest articol, te așteptăm și pe pagina noastră de Facebook!

 

Comentarii (5)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

 • Stefan Acatrinei pe 30 Ian 2014, 23:49
  Tratament Retinopatie Pigmentara

  Tratament pentru vindecarea RP nu exista inca. Boala este cauzata de gene bolnave care nu pot fi inca vindecate. Singura modalitate eficienta pe care o cunosc este un tratament pentru oprirea evolutiei bolii. Pentru detalii trimiteti-mi un email. Saludos Stefan Acatrinei stefan.acatrinei@gmx.de

  1
  0

 • Alexandra I. pe 16 Apr 2013, 00:49
  Erata

  erata: limba engleza (scuze)

  0
  0

 • Alexandra I. pe 16 Apr 2013, 00:47
  Tratament nou - transplantul de celule stem

  Un vecin sufera de aceasta boala, incerc sa aflu pe Internet daca s-a descoperit vreun leac. Ultima descoperire - din 2013 - vine de la Oxford: transplant de celule stem, efectuat pe soareci, care se pare ca a fost eficient. Adaug mai jos linkul (este in lumba engleza): http://www.dailytech.com/Stem+Cell+Transplant+Treats+Retinitis+Pigmentosa+in+Mice+Restores+Sight/article29593.htm

  0
  0

 • ioana raducica pe 28 Nov 2011, 12:01
  retinita pigmentara

  chiar nu au descoperit nimic pentru alinarea efectelor acestei boli? ce mult ar insemna pentru un bolnav sa mai zareasca ceva, nu-i asa? cumnata mea este bolnava si..sufera mult ca nu-si poate vedea nici copiii...care au crescut si sint majori si....

  2
  0

 • gaboi pe 15 Oct 2008, 13:31
  Fara

  Un articol foarte reusit!

  2
  1

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod
;