Mancam din priviri!

Ochiul este organul cel mai frecvent supus influentelor nocive ale mediului inconjurator - de cele mai multe ori neprotejat.
Ochiul este organul cel mai frecvent supus influentelor nocive ale mediului inconjurator - de cele mai multe ori neprotejat. Lumina difuza, fumul de tigara, gazele de esapament sau aerul uscat si incarcat cu praf, solicita sistemul vizual sensibil.

De aceea , pe langa apararea de factori daunatori externi trebuie sa aveti  grija de o alimentatie corecta, bogata in subtante vitale importante pentru vedere si sa practicati exercitii speciale pentru ochi, dar si sa nu uitati de efectuarea unui control anual la medicul oftalmolog.

Expresia “a manca din priviri” este foarte adevarata, deoarece o alimentatie corecta si echilibrata poate contribui la mentinerea sanatatii privirii.Substantele vitale denumite generic “antioxidanti apara organismul de radicalii liberi : vitaminele A, E si C precum si micro-elementele: seleniu si carotenoizii.

Iata care sunt alimentele importante pentru ochi sanatosi si care sunt efectele lor:

  • Luteina & Zeaxanthina : in fructe  si legume galbene, legume verde inchis, galbenus de ou  - Aparearea retinei de lumina ultravioleta, cataracta si degenerescenta maculara
  • Licopeina: in rosii, gogosar si ardei gras rosu, pepene verde, papaya - Apararea celulelor de radicalii liberi
  • Vitamina A, Beta Caroten:in ficat, oua, produse lactate, ton, morcovi, pepene galben, caise -Apararea ochilor de efectele razelor ultraviolete, de uscare excesiva si imbunatatirea vederii nictemerale
  • Vitamina C: fructe citrice, ardei kapia, kiwi - Protejeaza impotriva aparitiei cataractei
  • Vitamina E:in uleiuri vegetale, nuci, unt, germeni vegetali - Protejeaza impotriva degenerescentei
  • Microelemente seleniu si zinc:in carne, legume, soia, produse din cereale, peste, orez nedecorticat, produse lactate - Apararea celulelor de radicalii liberi
  • Flavonoide si fenoli: in legume rosii, violet si galbene, vin, ulei de masline, varza, nuci - Stimuleaza vascularizatia ochiului si adaptarea vederii la intuneric
  • Acizi grasi Omega-3: in peste gras - Intra in structura retinei si asigura filmul lacrimal si prin aceasta impiedica uscarea ochiului

  • In  acest sens compania Queisser Pharma a dezvoltat un produs special pentru nutritia aparatului ocular oferind astfel o combinatie echilibrata de substante nutritive: Doppelherz Vizual Aktiv.

Acest produs contine pe langa Luteina si Zeaxantina importante pentru protectia impotriva razelor UV si o combinatie de vitamine printre care  A, C si E importante pentru vederea lumina-intuneric si perceptia culorilor,  precum si Zinc cu roluri in apararea celulara.

Cu doar o tableta pe zi  din Doppelherz Vizual Aktiv  se acopera necesarul de substante nutritive  necesare pentru o vedere sanatoasa si o privire clara produsul fiind destinat tuturor celor care  folosesc intensiv calculatorul, sunt purtatori de ochelari sau doresc sa previna aparitia cataractei.
 

Comentarii (1)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • ghena85 pe 13 Oct 2014, 12:07
    Face de cumparat?

    Salut. Eu lucrez mult calculator. Si am inceput a obosi si simpti ca dupa masa scade vederea. Vreu sa incerc sa folosesc acest medicamente. Este cineva cine se folosete de el ?

    0
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod