Laserul - solutia miraculoasa pentru vederea ta

Interventiile chirurgicale cu laser pentru corectarea viciilor de refractie au devenit in ultimii ani foarte populare. Aceste operatii ofera posibilitatea purtatorilor de ochelari de a vedea lumea fata in fata fara a se mai ascunde in spatele lentilelor si, se pare, prezinta un risc minim si un confort sporit. Cine ar pierde o asemenea ocazie, mai ales in Romania, unde pretul lor este accesibil (comparativ cu tari din SUA sau din Uniunea Europeana)?
Ca oricare alta interventie chirurgicala, inainte de a apela la operatia cu laser de reducerea a dioptriilor, trebuie sa te informezi bine cu privire la riscuri, efecte secundare sau cat de compatibil/a esti: evolutia dioptriilor, varsta si afectiunile de care suferi sau ai suferit anterior.


Ce spune specialistul?

Dr. Mircea Filip, director medical al Clinicii de Oftalmologie Ama Optimex, precizeaza ca viciile refractive corectate cu ajutorul operatiei cu laser includ miopia, hipermetropia si astigmatismul; corectia prezbiopiei (scaderea cu varsta a posibilitatii de a citi de aproape) nu a luat inca o mare amploare.

Miopia de pana la -6 D (dioptrii) se poate reduce prin operatii cu laser cu o mare exactitate si cu mai putina precizie pana la -12 D. Hipermetropia se corecteaza prin laser cu destula precizie pana la 5-6 D, in timp ce astigmatismele de 3 - 5 D se pot, de asemenea, corecta. Peste 6-7 dioptrii, problema se poate rezolva prin introducerea unui alt cristalin peste cel natural sau prin inlocuirea acestuia.


Ce tipuri de operatii exista ?

Fotokeratectomia refractiva (PRK, photorefractive keratectomy) se bazeaza pe fotoablatia tesutului cornean anterior in zona optica, respectiv se realizeaza o remodelare a suprafetei corneene de ordinul micronilor.
Efectul corector se bazeaza pe aplatizarea curburii anterioare a corneei. Aproximativ 10 micrometri din ablatie corecteaza o dioptrie a miopiei. Hipermetropia se corecteaza prin ablatia periferica. Pentru corectia astigmatismelor, profunzimea ablatiilor poate fi asimetrica si depinde de meridianul pe care dorim sa-l aplatizam. Laserul se aplica numai pe partea anterioara a corneei timp de 30-60 secunde.

LASEK (Laser assisted subepithelial keratectomy) seamana cu Fotokeratectomia refractiva, dar este mai bine bine tolerata.

LASIK (laser in situ keratomileusis) este cel mai raspandit tip de chirurgie refractiva, folosindu-se pentru corectarea viciilor de refractie. Este o autogrefa refractiva, lamelara, ce permite corectia prin aplatizarea curburii corneene anterioare.

Se realizeaza o keratectomie lamelara (indepartarea straturilor anterioare ale corneei). Se indeparteaza de pe fata profunda a grefonului obtinut o lentila. Dupa rezectia tisulara dorita, grefonul se repune la loc. Prezinta, se pare, mai multe riscuri decat PRK sau Lasek. In acelasi timp, pacientii operati prin aceasta metoda pot vedea destul de bine la scurt timp dupa operatie, astfel incat pot sofa.


Toate cele trei tipuri de operatie se realizeaza in ambulator, cu anestezie topica (picaturi in ochi).

 Cu una sau doua saptamani inainte de operatie, se vor face diverse masuratori (autorefractometrie, keratometrie, topografie corneeana etc.).

Persoanele care au purtat lentile de contact moi vor intrerupe portul lor cu una sau doua saptamani inainte de operatie, iar cei ce au purtat lentile de contact rigide mai mult.


Poti apela la o astfel de interventie daca:

  • ai varsta de peste 20 ani - cand refractia oculara devine stabila, mai ales in cazul miopiilor;
  • daca nu ai alte afectiuni ale ochilor;
  • daca nu ai alte afectiuni sistemice (reumatism articular acut, diabet zaharat, LES, leucemie, limfoame sau alte neoplazii, etc.);
  • daca dispui de banii necesari, deoarece astfel de operatii sunt considerate operatii estetice si nu sunt acoperite de Casa de Asigurari;
  • daca te-ai informat despre riscurile si beneficiile operatiilor cu laser in comparatie cu alte tratamente.


Intrebari frecvente

Operatia cu laser este dureroasa?

In timpul operatiei vei avea un mic disconfort (daca nu chiar deloc), deoarece ochiul este anesteziat prin picaturi.
Dupa ce efectul anesteziei se duce, disconfortul resimtit variaza de la pacient la pacient.

 Cand ma voi putea intoarce la lucru?

Majoritatea oamenilor se pot intoarce la lucru in cateva zile sau pana la 7-10 zile de la efectuarea operatiei. Sunt si oameni care se reintorc la serviciu chiar a doua zi.

Cat dureaza tratamentul?

 Operatia in sine dureaza cateva minute, in functie de nivelul de corectare a viciilor de refractie. Pacientul pleaca acasa dupa aproximativ 30 de minute. In mod normal, va observa o imbunatatire a vederii in trei pana la cinci zile de la interventie, insa recuperarea postoperatorie totala este variabila: doua saptamani pana la sase luni.

Este tratamentul permanent?

Pe termen lung, in majoritatea cazurilor, evolutia postoperatorie este favorabila in 98% din cazuri.

Ce trebuie si ce nu trebuie sa fac dupa operatie?

Pacientii vor purta ochelari de soare pentru protectie si vor urma tratament cu picaturi. In prima luna pacientii vor evita frecarea ochilor, expunerea la soare, aburi, fum, machiaj si efort fizic excesiv.


Care sunt riscurile unei astfel de operatii?

  • vindecare lenta a epiteliului corneean;
  • haze-uri corneene(vedere in ceata) si halouri;
  • dificultate la vederea nocturna, ceata la vederea in amurg(conducatori auto);
  • infectii oculare in absenta unei igiene riguroase;
  • regresia rezultatului initial.

 Atentie! Acuitatea vizuala obtinuta postoperator nu va depasi acuitatea vizuala maxima ce poate fi obtinuta cu ochelarii cei mai buni.

 Articol realizat in colaborare cu Dr. Mircea Filip, director medical al Clinicii de oftalmologie Ama-Optimex
 

Comentariile 1-50 din 119

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • Adrian pe 28 Ian 2015, 16:46
    Miopie

    As vrea sa stiu cat costa o operatie cu laserul la ochi. Am -4 la ochiul stang si -7la ochiul drept.

    3
    0

  • Cosmina pe 19 Nov 2013, 14:32
    operatie laser

    Buna! eu m-am operat de astigmatism prin metoda ilasik, e o procedura noua la noi, insa mai performanta decat cele existente pana acum, deoarece operatia se realizeaza integral cu laser, inclusiv capacelul e facut cu laser, asa ca recuperarea e mai rapida si pot spune asta din propria experienta. Eu mi-am recapatat vederea datorita acestei operatii laser si sunt f multumita de rezultat.

    2
    0

  • lore pe 26 Nov 2012, 13:45
    miopie

    eu tcmai ce mi-am facut operatia de reducere a miopiei pt a scapa de ochelari.va recomand clinica amaoptimex din buc,dr mircea filip.am avut -5 la un ochi,aproape -7 la celalalt,si sper sa se fiu redus la 0.inca nu pt stii sigur pt k am de-abia 2 sapt de cand am facut op,dar vad deja ffft bn,cam 95%.sunt ft multumita,am cheltuit in jur de 50 de mil pt amandoi ochi,operatia nu a durut absolut deloc,nici dupa nu am avut cine stie ce probl,cum m-as fi asteptat.primele 3 zile e mai naspa,dar trece.acum astept sa ma duc la controlul de o luna si ceva,sa vad ce-mi zice,dar eu simt k totul va fi bine

    0
    2

  • Catalina pe 28 Iul 2011, 19:00
    hipermetropie cu astigmatism

    Buna seara,am 23 de ani si am hipermetropie asociata cu astigmatism la ambii ochii ,cu dioptria +4,50.Prin operatia cu laserul se poate corecta la zero?

    5
    0

  • ana maria pe 17 Iun 2011, 16:38
    cat costa operatia pt corectare vederii?

    buna.. as vrea sa stiu .. cat costa operatia cu laser pt corectare vederii... eu sunt in spania.. si aici costa 2000 euro.. dar am inteles k in romania este mai ieftin.. va rog sa imi spune-ti...multumesc

    6
    2

  • Virginia Subhi pe 13 Iun 2011, 01:23
    Cer o parere

    A dus baiatul meu in varsta de 2 ani si 0 luni la control, pentru ca am vazut ca un ochi fuge spre nas, mi-au spus ca are probleme la ambii ochi, unul mai putin si altul mai mult. in urma consultului la aparat mi-au at dioptriile de +2,25 si +5,5. azi a fost prima zi si nu prea ii vrea. el recunoaste cifrele si cand il intrebam ce este cate o cifra cu ochelarii nu stia sa-mi spuna dar fara imi citea. intrebare, e posibil ca aparatul sa fi gresit dioptriile? avand in vedere ca in momentul acela a plans ingrozitor si l-am tinut fortat cu barbita acolo, l-am imobilizat practic, dar el a plans ingrozitor. ii pusesera inainte de asta si picaturi de dilatare.

    6
    0

  • roxana pe 1 Apr 2011, 01:56
    operatie laser

    M-am operat in februarie la Oculuss in Bucuresti operatia m-a costat 1000 de euro... In legatura cu intrebarea lui flori: La 17 ani nu este recomndat sa te operezi deoarece corpul tau este in dezvoltare si dioptriile nu is constante.O operatie la ochi este recomndata dupa 20 de ani. Ai rabdare sui totul va fi bine. daca ma ai si alte intrebari ma gasesti la crazygirl20_andreea@yahoo.com

    0
    0

  • ana pe 8 Nov 2010, 15:02
    ...varsta si dioptrii...

    Buna!Am 16 ani si de la varsta de 9 ani port ochelari.Initial,am pornit de la -0.5,insa acum am ajuns la -7,75OD si -8,25OS.Am miopie cu astigmatism la ambii ochi.as dori sa fac o operatie cu laser,insa oftalmologul meu mi'a zis ca nu se poate efectua decatdupa varsta de 20 de ani.Simt ca sunt intr'o situatie alarmanta!de la an la an miopia mea creste cu peste jumatate de dioptrie si ma tem ca atunci cand voi avea 20 de ani nu o sa se mai poata efectua operatia pentru ca voi iesi din limita de dioptrii.Nu stiu ce sa fac...e in joc vederea mea,si imi e frica sa nu o pierd!voi ce ma sfatuiti?exista vreo posibilitate sa o pot face mai curand de 20 de ani,sau tot ce imi ramane de facut este sa astept ca si pana acum? Raspunde'ti'mi va rog pe adresa mea de email anne_marie2694@yahoo.com

    0
    0

  • rus adriana pe 5 Mai 2010, 00:01
    copii beneficiaza de operati gratuit sau nu

    am un copil de 7 ani jumate si are dioptriile +5.50 la ambii ochii si mias dori ft mult sa ai fc o operatii pt ai scadea dioptriile cum as putea si cat costa sau se fc astfel de operatii gratuit la copii adresa mea de email este adriana.adriana62@yahoo.com cine ami poate da informati mas bucura va multumesc

    0
    0

  • rus adriana pe 5 Mai 2010, 00:01
    copii beneficiaza de operati gratuit sau nu

    am un copil de 7 ani jumate si are dioptriile +5.50 la ambii ochii si mias dori ft mult sa ai fc o operatii pt ai scadea dioptriile cum as putea si cat costa sau se fc astfel de operatii gratuit la copii adresa mea de email este adriana.adriana62@yahoo.com cine ami poate da informati mas bucura va multumesc

    0
    0

  • rotarescu sandra pe 6 Aug 2009, 12:20
    simti vreo durere in timpul operatiei cu laser?

    se mai fac operatii la ochi cu bisturiul/? se face anestezia in timpul operatiei?copii cu varsta cuprinsa intre 10-18 ani pot face operatii cu laser//eyista clinici care fac operatii cu laser la ochii fara banii/?sandra_girl27

    2
    1

  • claudiu pe 29 Iul 2009, 09:17
    vreau sa ma operez de strabism

    bunaziua ... imi puteti recomanda clinica cea mai specializata din tara pentru operatii de strabism... am 24 de ani si port ochelari de la 5 ani si acum miau crescut dioptriile la 5 ... va rog sami spuneti si daka e operatie cu laser sau cu altceva si daka puteti sa-mi spuneti un pret informativ... va multumesc.. clauddyu20@yahoo.com

    4
    0

  • marya pe 4 Iun 2009, 22:26
    corectarea strabismului convergent

    buna ziua.. as dori si eu daca se poate sa imi ziketi cat ma'r costa o operatie pt strabism convergent... port ochelati d la varsta d 2 ani jumatate iar akum am 13 jum... si m'am saturat foarte mult de ei.. va rog dati'mi cel mai bun doctor.. ma puteti contacta la id de mess frumusica_steaia anticipat!!multumesc

    0
    0

  • flory_kiss4you13 pe 1 Iun 2009, 11:32

    as vrea sa stiu daca in craiova se fac operatii si cam cat ar costa o operatie la ambi ochi

    0
    0

  • Ale pe 26 Mai 2009, 20:06
    informatii despre operatia cu laser

    as dori informatii despre operatie ..va rof froarte frumos.. port ochelari d la varsta d 5 ani .. si acum am aproape 20 (fara 2 luni) .. as dori dak pot face operatie ,medici zic k am strabizm nistagmus si miopie..in ultimul an nu mi-o crescut decat cilinduru cu 0.25 sau ceva de genu`..oricum foaarte putin .. vreau cat mai repede sa fac operatia pt a scapa de ochelari ..:( va rog din inima sa-mi oferiti un raspun ! va multumesc anticipat!

    2
    0

  • geo pe 20 Apr 2009, 19:22
    ma pot opera

    am si eu o intrebare referitor la operatii , am strabism la ochiul stang din nastere , am purat ceva vreme ochelari inca de la varsta de 4 ani , dar de la o vreme m-am saturat de ei si m-am decis sa nu mai port , problema este se se cunoaste tot mai bine acest defect , mi s-a spus ca muschiul ar fi paralizat si nu se poate opera , este adevarat ? ast rasp va implor

    0
    0

  • viorela pe 18 Mar 2009, 22:54
    am astigmatism mixt

    am astigmatism mixt de la varsta de 7 ani..nu am putiat ochelari de atunci insa am fost la o clinca particulara si mi-au dat ochelari pe care ii schimb din 6 in 6 luni...sincer port ochelari de la varsta de 9 ani s acum am 17 ...m-am saturat de ei...oare s poate face o operatie cu laserul pana in 18 ani sau s pot folosi lentile de contact? ajutati-ma va rag

    0
    0

  • claudia pe 28 Feb 2009, 22:14
    ajutatima

    as dori sa stiu costul unei operatii cu laserul pentru pete rosii...multumesc

    0
    0

  • Tanase Petrica pe 20 Feb 2009, 13:53
    Intrebare

    Port ochelari de la varsta de 7 ani, am acum 22 si nu mai suport ochelari am devenit foarte neglijent cu ei as vrea sa renunt. As vrea sa stiu daca se trateaza ce am eu respectiv actismatism hipermetropic miopic... care sunt minimile si maximile dioptriilor care ar putea fi corectate in intregime. versusblack@yahoo.com Multumesc

    2
    0

  • Bianca pe 11 Feb 2009, 13:20
    Hipermetropia se poate trata?

    Am 21de ani si am hipermetropie. Ochiul meu stang este foarte "lenes",are o dioptrie de 6+, pe cand ochiul drept doar 0.5+. Mi s-a spus ca nu ma pot opera pentru am descoperit-o prea tarziu. Port ochelari si nu stiu in ce masura ma ajuta. Puteti sa-mi spuneti, va rog mult, daca intr-adevar nu mai exista sansa de a ma opera? As avea nevoie de mai multe detalii.Multumesc

    0
    0

  • Oana pe 6 Feb 2009, 17:16
    o mare rugaminte

    as vrea sa stiu ce picaturi cu antibiotice sunt folosite inainte de operiatie si dupa operatie ?ca s`ar putea sa fiu alergica la ele..sa le incerc din timp .. m`ati ajuta foarte mult. Va multumesc anticipat! sadykutza@yahoo.com

    1
    0

  • iza pe 28 Ian 2009, 15:12
    cluj

    port ochelari de -2.5 ambii. As vrea sa aflu cam costa o operatie si unde sunt asemenea cabinete medicale? iza_89_zz@yahoo.com

    2
    0

  • roxana pe 26 Ian 2009, 16:43
    va rog mult

    As vrea sa ma operez, dar am vazut faza cu varsta... eu am 18 ani si as vrea sa ma operez in vara asta. Am o miopie destul de mare (-6 si -5)... tin sa mentionez ca port ochelari din clasa a I-a. Va multumesc mult... ast informatii pe crazygirl20_andreea@yahoo.com

    0
    0

  • oana pe 21 Ian 2009, 13:14
    va rog mult..

    va rog sa ma ajutati sa gasesc o clinica buna,cu doctori profesionisti si sa imi spuneti unde ii gasec.. si daca se poate costul operatiei de miopie... macar proximaativ..am -3,5..va multumesc! astept informatii pe c_oanna@yhoo.com

    0
    2

  • marin daniela pe 18 Ian 2009, 13:58
    costul operatiei miopie

    Va rog sa ma ajute cineva. Care este costul operatia cu laser pt. miopie de -2.5 si ce clinici sunt recomandate. eventual medici renumiti. Multumesc. Orice informatie mi-ar fi utila la adresa dana0201@yahoo.com

    0
    0

  • camelia pe 17 Ian 2009, 12:35
    pt operatie cu laser

    am o dioptrie de +2.25 si +3.00.se poate opera cu laser? ce sanse am si cat m-ar costa?

    7
    0

  • Bogdan pe 23 Nov 2008, 18:27
    Ce se poate face

    Ma poate instiinta cineva sa imi poata spune ce pot face in cazul meu,dak ma pot opera cu laserul am o dioptrie la ochiul stang de -1.25 asta a provenit dupa o lovitura, si unde se pot face asemena operatii. id mes: mi3zzul2003 adresa mail mi3zzul2003@yahoo.com. Va Multumesc

    3
    0

  • Andra pe 18 Nov 2008, 19:58
    Costul unei operatii

    As dori sa aflu cat costa o operatie de corectare a miopiei(in cazul meu -1,5 la ambii ochi).Deasemenea as dori sa aflu unde se poate face aceasta operatie in cluj.Astept un raspuns cat mai rapid pe id-ul andradasinca@yahoo.com.Va multumesc

    0
    0

  • hmm pe 13 Nov 2008, 22:43
    strabism

    Buna...as vrea si eu sa stiu ceva . Am strabism de la varsta de 2 ani. Am fost operata la ambii ochii.Acum am 17 ani. Vederea mea este corectata foarte bine... dar mai am probleme la ochiul drept. si sincer vreau sa scap de ochelari... kred k i`am purtat destul de mult :)). Oare as putea sa fac aceasta operatie? ... Daca se poate sa imi raspunda cinva. Id-ul meu alesia19912006. Multumesc anticipat.astept un raspuns cat se poate de repede

    1
    0

  • andrada pe 13 Nov 2008, 10:24
    _

    De la ce varsta se pot face operatiile?

    0
    0

  • Mira Danciu pe 7 Nov 2008, 21:18
    Miopie

    Am miopie -4 la ambii ochii m-ar interesa costul operatiei de corecatare a miopiei. Multumesc

    0
    0

  • lolo pe 6 Nov 2008, 22:32
    Despre operatie

    Am facut operatie acum 6 ani si s-a subtiat prea tare cornea si acum am probleme cu deformarea ei avand nevoie de lentile de contact dure, parerea mea este sa nu va faceti operatie.

    3
    0

  • iulia pe 2 Nov 2008, 21:09
    Miopie

    Buna ziua, ma nunesc iulia am 21 de ani si am miopie de la varsta de 14 ani. De 1 an si jumatate port ochelari -2 la ambii ochi. M-ar interesa cat costa o operatie la ambii ochi sa pot scapa de aceasta boala. Va multumesc!

    0
    0

  • OCHIS LAVINIA GEORGETA pe 29 Oct 2008, 14:37
    AJUTATI-MA

    Buna ziua, am strabism convergent la ochiul stang si dioptria este (-2.00) astept raspuns pe ID-ul meu lavi_xxxxx. VA MULTUMESC ANTICIPAT

    0
    0

  • Gabi pe 27 Oct 2008, 21:31
    Informatii operatie corectare miopie

    Am 23 de ani si as vrea sa imi fac operatie la ochi pentru corectarea miopiei prin intermediul laserului. Miopia este una mica (-2D la ambii ochi) si pana acum am purtat ochelari si inca port pana voi face operatia. As vrea daca puteti sa imi spuneti cat ar costa si din experientele cunoscute de d-voastra sa-mi spuneti pana la ce dioptrie se poate micsora deoarece am inteles ca nu poate fi redusa la 0D. Astept raspuns pe adresa yellowchicken_cs@yahoo.com. Multumesc anticipat.

    0
    2

  • Elena pe 26 Oct 2008, 18:43
    Pret operatie corectare miopie

    Am miopie -3,5 la ambii ochi si doresc sa fac interventia pentru corectare. As dori sa stiu costul acestei operatii si daca se fac la Spitalul Militar. gavrilutz@yahoo.com

    3
    0

  • ochis lavinia pe 22 Oct 2008, 14:57
    Ajutati-ma

    Buna ziua, sufar de strabism convergent. Am aproape 19 ani si nu am purtat niciodata ochelari, pot face operatia cu laser? si cat ar costa? Astept raspuns pe lavinia_ochis_89@yahoo.com. Va multumesc

    0
    0

  • raluca pe 11 Oct 2008, 13:58
    Salvati-ma

    buna ziua... sufar de strabism... am 19 ani si nu am purtat nici ochelarii? Pot face operatia cu laser? Sincer m-ati salva de la o viata plina de jigniri... mi-e si rusine sa privesc omul in ochi... ajutati-ma va rog.. .astept un raspuns pe blondina_kisses_89@yahoo.com. Va multumesc

    0
    0

  • adelina pe 8 Sep 2008, 20:34
    Intrebare

    Am strabism de la varsta de 3 ani si nu am purtat mai deloc ochelari. As vrea sa fac o operatie si m-ar interesa cam cat ar costa si unde as putea sa o fac? Astept raspuns pe id-ul meu: adelina_ade17. Va multumesc.

    0
    0

  • GABRIELA pe 3 Sep 2008, 23:56
    DESPRE OPERATIA CU LASER

    Am 18 ani jumatate si as vrea sa fac operatia cu laser... imi doresc mult sa scap de lentilele de contact pe care le port de aproape 2 ani. Am la ochiul stang -1.75 si la ochiul drept -2... ma poate ajuta cineva. Cat costa... depinde de cat de grav este? Multumesc

    0
    0

  • andreea pe 20 Aug 2008, 16:48
    strabism

    Buna ziua, am 21 de ani si am fost operata acum 19 de strabiam la ambii ochi , de catre doctorul mircea filip la spitalul militar . Operatia a fost una cu un final fericit, dar ochiul drept a ramas mai sensibil si nu vad cu el decat in ceata, daca il acopar pe stangul cu ochiul drept vad culorile si pot face diferenta intre ele dar nu vad la fel de bine ca si cu stangul. Exista vreo sansa , vreo operatie care sa ma ajute sa vad macar pe jumatate cat vad cu stangul??Mentionez ca asa m-am nascut cu strabism.

    0
    0

  • beiby pe 7 Aug 2008, 22:26
    Operatie strabism

    Am fost operata de curand de stabism la varsta de 19 ani... cine e interesat si vrea informatii le ofer cu mare placere... id meu e: beiby_16xxx

    0
    0

  • andreea pe 22 Iul 2008, 10:41
    Costul unei operatii

    Cat costa o operatie lasik? Se poate efectua si inainte de varsta de 20 de ani? Exista clinici ce fac acest lucru si in Brasov?... Va rog sa imi raspundeti pe deea_occ_cool@yahoo.com Va multumesc

    0
    0

  • anamaria pe 20 Iul 2008, 21:20
    Clinici in SIBIU

    Am 20 de ani si as vrea sa imi fac operatie la ochi. Sunt mioapa 2.5 si 2.75 as vrea daca puteti sa imi spuneti ce clinici pot gasit in Sibiu si cam cat ar costa. Astept raspuns pe adresa annmarya_2005@yahoo.com Multumesc anticipat.

    0
    0

  • Pop OTILIA pe 29 Mai 2008, 21:07
    Operatie laser

    Buna, sunt mioapa din nastere, mi-a fost dat ca mostenire, am dioptrii 8,5 ochiul stang si 2 la ochiul drept. Doctorul mi-a recomandat sa fac operatie cu laser inca inainte de a ajunge la diptrii 10. Mi-a recomandat un doctor din Cluj. A mai facut cineva operatie la ochi la clinica privata Optilens? Ce preturi au acum? Recomandati clinica sau nu?

    0
    0

  • hera pe 26 Mai 2008, 14:56
    Miopie

    am 28 de ani, am miopie la ambii ochi, am -2 la ochiul drept si aproape -2 la stangul, la stangul am lentila normala, la dreptul sferica. Vreau sa ma operez si as dori sa stiu cat costa, si dc exista riscuri eventual o posibila sarcina ar dauna? Astept un raspuns pe adresa de mail blue_yce_79@yahoo.com

    0
    2

  • crina pe 24 Mai 2008, 23:07
    coroidoza miopica

    Buna ziua.va rog clarificati-mi urmatoarea probleme.Am miopie medie cu astigmatism la ambii ochi.La cel stang am descoperit de curand-coroidoza miopica periferica -forma usoara.EXISTA PERICOLUL ORBIRII?IN CE CONDITII?EXISTA TRATAMENT?CUM VOI NASTE-PRIN CEZARIANA?va multumesc.va rog raspundeti-mi la adresa-crinus30@yahoo.com.VA MULTUMESC

    0
    0

  • crina pe 19 Mai 2008, 21:11
    coroidiza miopica periferica

    BUNA ZIUA.AM MIOPIE MEDIE CU ASTIGMATISM LA AMBII OCHI SI COROIDOZA MIOPICA PERIFERICA.IMI EXPLICATI VA ROG CE INSEAMNA ACEASTA CORIDOZA MIOPICA.EXISTA PERICOLUL DEZLIPIRII DE RETINA?VA MULTUMESC

    2
    0

  • Calugar Adrian pe 12 Mai 2008, 23:06
    Operatie Strabism

    Am 22 de ani, si am si eu un strabism convergent mic de 5 grade. Se vede foarte putin, dar sunt foarte interesat sa fac operatia deoarece totusi ma deranjeaza. A fost cineva in aceeasi situatie?

    0
    0

  • TANASE ANDREEA pe 21 Apr 2008, 12:51
    AM MIOPIE FORTE

    MERG CU SPERANTA K INTR-O BUNA ZI SA MA POT FACE BINE DEOARECE DE LA AN LA AN IMI CRESTE MIOPIA AM OS -16 SI OD -14 CE AS PUTEA SA FAC? VA ROG AJUTATI-MA SA MERG PE DRUNUL CEL BUN.

    5
    0
Pagina « 1 2 3 »

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod