Ce să faci dacă îți intră ceva în ochi?

Ce să faci dacă îți intră ceva în ochi?

Atunci când îți intră un obiect străin în ochi, îți dai seama imediat. Însă ce ar trebui să faci în momentul în care se întâmplă acest lucru? Iată câteva sfaturi care te pot ajuta data viitoare!
Cum să procedezi dacă îți întră ceva în ochi?

Indiferent dacă este vorba despre o geană sau o particulă de praf, șansele sunt să te deranjeze atât de tare încât să nu te mai poți concentra pe nimic altceva decât pe eliminarea obiectului străin. Și este foarte important să eilimini particula - pe lângă faptul că poate fi extrem de dureros, un obiect străin în ochi poate, de asemenea, să crească riscul apariției unei infecții. Data viitoare când se întâmplă acest lucru, iată ce ar trebui să faci!

1. Fii delicată


Atunci când îți intră ceva în ochi, primul instinct este să te freci la ochi. Însă sfatul specialiștilor este să încercăm să scoatem acel obiect cu grijă.
Spală-te mai întâi pe mâini cu apă și săpun. Iar delicatețea este extrem de importantă. Dacă te freci la ochi, poți provoca o abraziune dureroasă a corneei. De asemenea, nu trebuie să încerci să îndepărtezi un obiect mare din ochi. Orice pare a fi încorporat sau are muchii aspre trebuie îndepărtat de un medic.

2. Clătește cu apă


Îndepărtarea obiectului străin din ochi cu apă curată este soluția cea mai bună în cele mai multe cazuri. Clătește-te cu apă deasupra unei chiuvete.
Dacă ești acasă, este și mai simplu - poți intra în duș. Recipientul de la picăturile de ochi umplut cu apă curată îți poate fi de ajutor.

3. Consultă un medic specialist


Cea mai mare greșeală pe care o fac oamenii, în general, este ignorarea obiectelor străine timp de zile întregi. Dacă încă simți acest obiect străin în ochi și nu îl poți scoate, probabil că este nevoie să îți faci o programare la doctor. Cu cât rămâne o particulă mai mult timp în ochi, cu atât crește mai tare riscul ca aceasta să zgârie corneea sau să provoace o infecție.
Medicul va utiliza un biomicroscop, pentru a se uita în ochi și pentru a-și da seama dacă particula este sau nu depusă. De asemenea, trebuie să consulți un medic dacă apar dureri sau roșeață imediat după îndepărtarea obiectului străin prin irigare. După ce particula a fost îndepărtată, s-ar putea ca ochii tăi să nu își revină instant. Doctorul îți poate sugera o soluție cu antibiotic, pentru a se asigura că nu apare vreo infecție.
iulia-mirica
 

Comentarii (1)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • Albu Mihaela pe 12 Mar 2020, 14:12
    Ma deranjează ceva in ochi si sa înroșit dar ma inteapa mereu si nu mai pot tine ochiul deschis

    Ce pot face sa nu ma mai deranjeze atât de tare ochiul si sa il pot tine deschis

    0
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod