7 sfaturi pentru ochi mai sanatosi

Cateva schimbari in stilul de viata pot imbunatati sanatatea ochilor tai si ii pot proteja de cele mai comune afectiuni oculare, cum ar fi cataracta.
Iata 7 pasi pe care ii poti urma pentru a-ti pastra ochii sanatosi.


1. Alimentatie sanatoasa

Dintre alimentele care te ajuta sa-ti pastrezi ochii sanatosi fac parte: spanacul, varza, prazul, avocado, piersicile si afinele. Pestele de apa rece precum tonul, macroul, sardinele sunt surse excelente de grasimi Omega-3, recomandate pentru sanatatea ochilor.


2. Nu sari peste orele de somn

Un somn linistit ajuta ochii sa se odihneasca. Lipsa de somn si oboseala poate duce la ochi sensibili, rosii, iritati si injectati.
Pentru a inlatura aceste simptome cauzate de lipsa de somn poti aplica comprese reci (un pachetel de ceai inghetat sau feliute de castravete) pe ochi in timp ce esti asezat pe spate si te relaxezi timp de 10 minute.


3. Renunta la fumat

Riscul aparitiei afectiunilor oculare este mai ridicat la fumatori. Conform studiilor, fumatorii sunt de 2 ori mai predispusi sa-si pierda vederea la batranete decat nefumatorii.


4. Foloseste ochelari de protectie

Se pare ca foarte multe dintre accidentele care ne afecteaza ochii au loc acasa.
Folosind ochelarii de protectie cand desfasori o actiune riscanta pentru sanatatea ochilor tai, ii poti proteja de accidentele care pot avea loc.


5. Limiteaza cantitatea de alcool pe care o consumi

Consumul de alcool afecteaza functionarea ficatului, reducand nivelul de glutation, un puternic antioxidant, care ajuta la protejarea ochilor de diferite afectiuni.


6. Protejeaza-ti ochii de razele ultraviolete

Expunerea indelungata la raze UV poate avea efecte dezastruase pentru ochii tai si reprezinta un factor de risc in aparitia cataractei.


7. Mergi regulat la doctor

Este recomandat sa iti examinezi ochii o data la 2 ani.
 

Comentarii (9)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • Ciobanu Aurora pe 4 Sep 2015, 17:44
    Consultatie

    Buna ziua,as dori sa stiu cum pot face o programare la d-tra?Multumesc frumos.

    0
    0

  • new_machbeth pe 17 Nov 2011, 17:03
    Am fost la medic

    Am fost la medic recent, la West Eye Hospital, o clinica de oftalmoligie foarte buna, turceasca, din Bucuresti, si mi s-a recomandat sa fac operatie cu laser pentru a nu mai folosi ochelari. Am emotii in privinta operatiei. Nu stiu ce sa fac. Ce imi recomandati? Am inteles ca dureaza foarte putin si apoi pur si simplu vezi. Eu am miopie si chiar nu mai vreau sa am, ar fi ideal sa imi treaca dar nu stiu ce sa cred.

    1
    0

  • stefana pe 20 Ian 2011, 18:51
    mai cu detalii va rog,

    important sa scrieti si ce varsta aveti,asa ne putem informa si noi ceilalti. computerul este in ziua de azi,dusmanul nr.1,iar sfaturile se dau cam prea tarziu.Cred ca odata cu vanzarea unui computer ar trebui sa fie sa se dea si o eticheta ce se lipeste intr-un colt pe ecran cu sfaturile cele mai importante..

    1
    0

  • Ungureanu Laurentiu pe 9 Mai 2010, 14:20
    aloe vera activator

    Aloe vera activator poate fi folosit si ca picaturi in ochi ? Mi l-a recomandat un medic oftalmolog pentru rezolvarea unor infectii cum ar fi blefarita care da salaziomul.

    17
    1

  • lucian pe 25 Feb 2009, 21:47
    puncte negre

    aceste sfaturi sunt foarte bine venite.daca puteti completa cu sfaturi despre puncte si firicele care apar in campul vizual

    11
    0

  • ANCUTA pe 18 Feb 2009, 23:51
    MIOPIE MEDIE

    Da e foarte important sa ne ingrijim ochii si sa facem control din timp.Deoarece eu nu am facut cand trebuia am ajuns la miopie medie -2,75.

    4
    0

  • nicoleta pe 22 Ian 2009, 10:40
    conjuctivita

    aceste sfaturi imi vor de mare folos, multumesc

    2
    0

  • dani pe 9 Sep 2008, 23:40

    Aceste sfaturi sunt foarte importante .O sa tin cont de ele cat mai mult posibil

    0
    0

  • hirjanu carmen pe 9 Sep 2008, 13:32
    Foarte interesant

    Este foarte bine ca ne-ati informat despre cum sa ne ingrijim ochii. Voi tine cont de aceste sugestii.

    1
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod