10 sfaturi pentru protectia ochilor in fata soarelui

Designerii in materie de ochelari de soare lanseaza in fiecare vara modele aventuroase si atragatoare, pe gustul oricui. Nu sta pe ganduri si completeaza-ti garderoba cu o pereche indrazneata de ochelari, dar, inainte de toate, asigura-te ca lentilele te protejeaza eficient de razele UV. Descopera cum poti fi in pas cu moda aparandu-ti adecvat ochii!
1. Razele UV - Scump cateodata inseamna mai bun, nu insa si in cazul ochelarilor de soare. Ceea ce conteaza in privinta ochelarilor de soare este gradul in care lentila filtreaza radiatiile UV. Cand iti cumperi ochelari, intereseaza-te in primul rand care este nivelul de protectie UV.

2. Protectie maxima - Pentru a-ti proteja 100% ochii impotriva razelor nocive UV, asociaza-le ochelarilor si o palarie sau o sapca.

3. Soarele de pranz - Incearca sa eviti sa stai afara intre orele 11.00 si 15.00, perioada in care razele solare sunt nocive la maximum.


4. Ochelarii de soare pentru soferi - Cand iti alegi ochelarii pentru condus, asigura-te ca sunt inclusi in categoria de filtru cuprinsa intre 0 si 3. O lentila care prezinta 4 la categoria de filtru, va fi prea intunecata. Nu purta niciodata ochelarii de soare pe timp de noapte sau in conditii de vizibilitate redusa.

5. Radiatiile vizibile -
Ochelarii de soare ideali absorb inclusiv radiatiile vizibile. Datorita acestui lucru, ochelarii cu protectie privind radiatiile vizibile pot fi purtati o mare perioada de timp, fara ca ochiul sa se simta obosit.


6. Lentilele zgariate -
Acestea imprastie lumina solara si determina incordarea ochiului pentru a vedea clar prin aria zgariatata. Ai grija de ochelarii tai si curata-i fie cu apa si cu sapun, fie cu un curatator special. Fereste-te sa-ti stergi ochelarii cu hartie igenica pentru ca exista riscul producerii zgarieturilor. Solutia este sa folosesti o bucata de piele de calitate, de preferat una care este fabricata pe baza de microfibre.

7. Lentile de contact cu protectie -
Persoanele care au recurs la utilizarea lentilelor de contact trebuie sa stie ca pot opta si pentru adaugarea unui filtru de protectie UV.


8. Nuanta inchisa a ochelarilor de soare -
Nu confunda nuantele inchise ale anumitor ochelari de soare cu gradul de filtrare a razelor UV. Ochelarii care sunt mai inchisi la culoare pot permite razelor UV sa intre in ochi, pentru ca, datorita nuantei intunecate, pupila ochiului se dilata mai mult decat se intampla in mod obisnuit. Nu este suficient sa iti cumperi ochelari cu lentile intunecate. Asigura-te ca inainte de toate ei iti ofera o buna protectie UV.

9. Ochelarii de soare si medicul oftalmolog -
In cazul in care porti ochelari de vedere, iti poti ruga medicul oftalmolog sa-ti prescrie inclusiv ochelarii de soare.


10. Examinarea oculara -
Este indicat sa faci controale regulate ochiului. In acest mod orice afectiune oculara cauzata de lumina solara poate fi detectata din timp si tratata eficient.


 

Comentarii (7)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • VIERU IRINA pe 9 Aug 2007, 11:27
    PROBLEME CU OCHII

    BUNA ZIUA NU VAD BINE LA DISTANTA SI DOCTORII MI-AU ZIS CA AM MIOPIE TREBUIE SA PORT OCHELARII PERMANENT DAR NU FAC ACEST LUCRU MI-A DESCOP DE MICA CAUZA MA UITAM PREA APROAPE LA TELEVIZOR CE TREBUIE SA FAC MAI CLAR MULTUMESC

    0
    0

  • mara pe 15 Iun 2007, 20:52
    intrebare

    am si eu o mare problema ma aflu in america,in miami,de vreo doua saptamani,am o mancarime insuportabila la ochi,nu stiu ce sa fac,unde sa ma duc,aici e greu sa mergi la un medic,costa si foarte mult si parca nici incredere nu ai in ei,si nici limba n-o stiu prea bine ca sa-i explic.oare sa fie de la soare?

    0
    0

  • ramona pe 22 Mai 2007, 18:57
    ochielarii

    mereu am purtat ochielari de soare dar tre sa recunosc sincer ca nimic nu se compara cu ochielarii de firma care ma aparau de soare foarte bine neobosindu mi ochii asha cum fac alte perechi de ochielari care sunt construite prost shi cu o lentila neadecvata..

    0
    0

  • anonim1 pe 5 Apr 2007, 19:27
    soarele

    port ochelari de vedere.pot purta ochelari de soare.de care??

    0
    0

  • gabi pe 7 Iun 2006, 17:29
    solarul

    Copilul meu in varsta de 14 ani poarta ocelari de vedere,pt.aceasta vara i-am comandat ocelari cu lentila heliomata in ideea sa-l fie de folos si la plaja.Am procedat corect? Acum o intrbare pt.mine de cate ori fac solar ies cu ochii rosi si port acei ochelari de protectie in timpul solarului.Specific ca nu am probleme cu vederea

    0
    0

  • Sakira pe 22 Mar 2006, 11:59
    solarul

    Solarul in ce fel afecteaza ochiul?

    0
    0

  • silvia pe 17 Feb 2006, 10:22
    ce sa fac ?

    buna imi place articolul dar sincer eu cand port ochelari mi se pare ca arat ca o idioata serios nu gasesc nimic care sa se potriveasca cu fata rotunda si pistrui si sa mai si protejeze imi pyteti da un sfat astept cu nerabdare unul .o sa nu uit cred ca am si conjunctivita desi vederea intradevar nu imi este afectata imi simt ochi super obositi si chiar ma dor u sfat va rog!

    0
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod