10 reguli de aur pentru sănătatea ochilor. Respectă-le şi nu vei avea probleme!

Ecranele înşelătoare, aerul prăfuit, vulnerabilitatea ridicată a organismului şi lipsa vitaminelor reprezintă doar câţiva din factorii care pun în pericol sănătatea ochilor. Vezi cum să-ţi protejezi vederea!

Ecranele înşelătoare, aerul prăfuit, vulnerabilitatea ridicată a organismului şi lipsa vitaminelor reprezintă doar câţiva din factorii care pun în pericol sănătatea ochilor. Vezi cum să-ţi protejezi vederea!

 

Sănătatea ochilor este foarte importantă, de aceea este recomandat să mergi la un consult oftalmologic periodic. Nu ignora problemele cu ochii, ci programează-te la un control ca să depistezi şi să tratezi din timp afecţiunile oculare. Ca să ai o vedere bună până la bătrâneţe trebuie să respecţi câteva reguli de aur recomandate de Monica Muntz, manager www.lentile-contact.com.

Iată ccum să-ţi păstrezi sănătatea ochilor:


1. Spală ochelarii cu detergent lichid de vase
Specialistul recomandă evitarea şerveţelelor sau a hârtiei igienice şi folosirea detergentului lichid de vase pentru a curăţa lentilele ochelarilor.

Motivul este simplu: "hârtia provine din lemn, iar lemnul zgârie", explică specialistul. Aşa că dacă vrei să cureţi lentilele spală-le cu detergent lichid de vase şi clăteşte-le cu apă călcuţă. 

 

 

2. Nu numai morcovul îţi protejează ochii
Până acum probabil că ştiai că morcovii sunt cei mai buni pentru sănătatea ochilor. Potrivit specialistului, există o altă categorie de alimente care îţi oferă o protecţie mai ridicată: spanacul şi toate celelalte legume cu frunze verzi.


3. Ţine picăturile de ochi în frigider
Astfel vei scăpa de senzaţia de "înţepătură" atunci când le pui în ochi.


4. Lumina difuză nu face rău ochilor
Potrivit specialistului nu este dăunător să citeşti la lumină difuză, iar singurul efect pe care îl vei constata este o durere de cap, dar fără să-ţi agraveze problemele de vedere.


5.

Porţi şi noaptea lentile? Nu uita să-ţi examinezi ochii în fiecare dimineaţă
Pentru a evita eventualele probleme este recomandat să-ţi examinezi puţin în fiecare dimineaţă ochii dacă obişnuieşti să porţi un model de lentile potrivit şi pe timpul nopţii.


6. Lentilele permanente măresc riscul de infecţii oculare
Dacă obişnuieşti să porţi lentile continuu, atât în timpul zilei cât şi pe timpul nopţii trebuie să ştii că riscul unei infecţii este de 10 ori mai mare, avertizează Monica Muntz.


7. Există câteva simptome care trebuie să te trimită de urgenţă la oftalmolog
Dacă ai senzaţii de uscăciune, roşeaţă sau arsură la nivelul ochilor trebuie să mergi neapărat la un consult oftalmologic.
Acestea sunt câteva semnale de alarmă pe care nu trebuie să le ignori niciodată.


8. Lentilele de contact se pun înainte de a te machia
Este recomandat să-ţi pui lentilele de contact înainte de aplicarea machiajului şi să le scoţi primele atunci când te demachiezi. Legat de fardurile sau produsele de îngrijire pe care este bine să le foloseşti, specialistul recomandă "utilizarea unor produse sub formă de cremă în cazul purtătorilor de lentile de contact, deoarece acestea sunt mai puţin periculoase decât cele sub formă de pudră. Alege, pe cât posibil, produse destinate persoanelor cu piele sensibilă".


9. Ai grijă la cremele pentru ochi
Alege-le doar pe cele mai sigure, naturale, verifică lista cu ingrediente şi nu te zgârci, deoarece investiţiile în această direcţie nu vor fi niciodată de prisos pentru că vorbim despre ochii tăi.


10.
Examinează-ţi ochii şi "pe interior"

Recomandarea specialistului: "Din când în când, examinează-ţi ochii şi "pe interior". Dacă vezi tristeţe, mai râzi oleacă, iar dacă vezi fericire, mai bucură-te o dată".

 

 

Comentarii (1)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • andrada02 pe 9 Mar 2013, 15:55
    bloopers...

    buna! articolul e bun dar cand ai spus "călcuţă" poate vroiai sa spui "calduta"

    0
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod