Oamenii pot face copii în spațiu? Ce spun cercetătorii NASA

Oare pot concepe copii oamenii în spațiu? Probabil că ți-a trecut această întrebare prin minte la un moment dat. În prezent, oamenii de știință de la NASA încearcă să găsească răspunsul.
Mai exact, vor să înțeleagă comportamentul lichidului seminal în spațiu. Iată dacă pot face copii oamenii în spațiu!

Este sau nu posibil să fie concepuți copii în spațiu?


NASA a trimis câteva eșantioane de lichid seminal la bordul unei rachete Falcon 9 pe ISS. S-ar putea să pară o utilizare proastă a resurselor, însă NASA încearcă să răspundă la o întrebare care a existat încă de când oamenii au realizat că vor trăi în spațiu sau vor merge în vacanțe acolo. Se pot reproduce oamenii în microgravitate? 

În misiunea Micro-11, astronauții de la bordul ISS vor testa dacă eșantioanele de material seminal uman și de la tauri se pot mișca destul de liber și suficient de rapid pentru a fertiliza un ou, deși niciun ou nu este implicat în acest proces.
Cercetătorii vor reîngheța lichidul seminal și îl vor trimite înapoi pe Pământ, unde o altă echipă de oameni de știință va folosi o tehnologie similară fertilizării in vitro pentru a testa dacă este capabil de reproducere. 

Aceste experimente sunt importante deoarece există dovezi provenite de la experimentele anterioare, conform cărora lipsa de gravitate ar putea afecta funcțiile lichidului seminal pe care le are pe Pământ. Deși spermatoizii s-ar putea mișca mai liber în microgravitate, cea mai mare provocare ar fi ca aceștia să fuzioneze cu oul.
Întârzierile sau problemele din acest stadiu ar putea împiedica fertilizarea să aibă loc în spațiu, potrivit site-ului oficial NASA. 

Chiar și după ce înțelegem cum funcționează lichidul seminal în spațiu, vor exista și alte întrebări care necesită răspunsuri. Cum rămâne cu complicațiile de a întreține relații intime în spațiu? Pot supraviețui oamenii prin nașterea în microgravitate? Cum vom depăși intensitatea nivelului de radiații? Lipsa de gravitate va afecta dezvoltarea timpurie a copiilor?

Aceasta nu este prima dată când a fost studiat lichidul seminal în spațiu.
În 2017, NASA a constatat că materialul seminal congelat al șoarecilor a supraviețuit unei călătorii de 9 luni către ISS și a reușit să conceapă șoareci sănătoși înapoi pe Pământ. Oamenii de știință au arătat, de asemenea, că nevertebratele acvatice au reușit să se reproducă cu succes în spațiu în 1998. 

Știința a pus bazele, iar NASA va afla dacă vom avea o șansă de a ne reproduce pe termen lung în spațiul cosmic.
iulia-mirica
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod