Ce faci cu pietrele din rinichi?

Litiaza renala e foarte dureroasa. Se spune ca e singura comparabila in intensitate cu durerea suferita de femeie  la nasterea unui copil.
Pietrele au dimensiuni variate. Pot masura cat un graunte de nisip sau pot ajunge atat de mari incat sa blocheze rinichiul.

Nu intodeauna sunt dureroase si atunci detinatorul le descopera la o ecografie sau radiografie de rutina.
Detinatorul, la genul masculin, fiindca din 5 persoane care sufera de pietre la rinichi 4 sunt barbati si doar una de sex feminin. Varsta probabila se incadreaza intre 30 si 50 de ani.

Nu se stie precis din ce cauza se formeaza. E suspicionata concentratia mare de Calciu in sange, deshidratarile, infectiile, obstructiile urinare si bolile de rinichi care favorizeaza aglomerarea sarurilor minerale intr-o anumita zona.



Simptomele


  • Durerea intensa care apare brusc, de obicei intr-una din partile laterale ale zonei lombara(a salelor). Poate migra in sus, spre stomac, sau in jos, accentuandu-se sau scazand in intensitate. Multi pacienti spun ca o simt ca si cum i-ar fi injunghiat cineva, atat de puternic incat medicii o compara cu durerea provocata de nasterea unui copil.

  • Pe langa durere cateodata apar greata si voma.

  • Sangele care apare in urina provine din zgarieturile pe care piatra le face in mucoasa ureterului.

  • Uneori doar infectiile urinare repetate pot conduce spre un diagnostic de litiaza renala(termenul medical pentru piatra la rinichi).


Criza dureroasa

Cand piatra se mobilizeaza din rinichi produce o durere proportionala cu marimea si forma ei pana la eliminarea in urina...E una din situatiile in care e preferabil sa fii femeie. La barbat traiectul urinar e mai lung si sinuos, de aceea piatra se elimina mai greu, cu dureri mai mari. E nevoie de ajutor medical pentru a usura durerea si a accelera eliminarea.


La o dimensiune de maxim 0,5 cm criza dureaza aproximativ o ora. Accentele dramatice apar cand piatra se blocheaza pe ureter si pacientul sufera cateva zile pana la eliminare. Dupa excretie incearca sa pastrezi piatra. Compozitia ei ii va furniza doctorului informatii despre cauza bolii tale.

E recomandat sa mergi la spital imediat cum incepe durerea. Doar prin radiografie si ecografie poti afla daca piatra e prea mare ca sa se poata excreta, caz in care ai nevoie de o interventie pe ureter pentru faramitarea pietrei si dilatarea ureterului, sau de litotripsie.



Litotripsia

Litotripsia e o metoda moderna care utilizeaza ultrasunete pentru a sparge piatra in bucati mai mici deci mai usor de eliminat.

Articol util:
Cistita iti strica viata?
 

Comentariile 51-100 din 143

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • iosif adina pe 6 Aug 2009, 13:37
    pietrii la rinichi

    Va rog frumos sa imi trimiteti si mie parerea voastra referitor la procedeul cu ultrasunete si unde se gasesc clinicile care aplica aceasta metoda in vederea spargerii pietrilor la rinichi.Am 23 ani si am pietrii la rinichi de 8 si 7 mm si am dureri groaznice.Vreau sa urmez o procedura de spargere cu ultrasunete;opinii si pareri daca aveti timp pe adresa de mail romanescu_adina@yahoo.com

    2
    0

  • CAMELIA pe 27 Iul 2009, 22:50
    piatra

    Am o piatra la rinichiul dr de 1.5 cm,am urmat tot felul de tratamente si degeaba nu o pot elimina!este intr-o pozitie destul de proasta undeva in partea de sus a rinichiului!este adevarat k sunt niste crize ingrozitoare de spate de pe urma acestor pietre,chiar insuportabile:(((

    3
    5

  • MIRELA pe 22 Iun 2009, 15:21
    pietre

    AM O FETITA DE 7 ANI SI ARE PIETRE LA RINGHI MEDICUL MI-A SPUS SA CONSUME MULTE CITRICE SI LICHIDE COMPOTURI,SUC DE ROSII,CEAIURI DE COZI DE CIRESE .ACUM URMAM SFATUL MEDICULUI.

    2
    0

  • marcel pe 22 Iun 2009, 02:15
    rinichi-urologie-tratamante

    Am vazut aici tot felul fe pareri si remedii care mai de care.Probabil multi nu stiu ca exista clinici de specialitate,de exemplu la cluj,clinica de urologie ,unde sunt doctori de f buna calitate .tot in Cluj ,este un centru de diagnosticare cu tehnologie de varf.Acolo este o echipa de medici specialisti care pot intervenii si pt pietrele de la rinichi.Va las o adresa :HIPERDIA LUKMED asa se numeste centrul,str Republicii 105A, TEL:0264/406944 sau pe net la adresa :cluj@hiperdia.ro .Mai sunt centre Hiperdia si in alte localitati din tara .Va doresc sanatate!!

    0
    1

  • dinu elena pe 20 Iun 2009, 09:44
    piatra la rinichi

    am avut o piatra la rinichiul stang,am fost operata ,mi-sa scos piatra ,dar vreau sa va spun ca a fost de dimensiunea unei "boabe de poromb".Ar mai fi posibl sa mai mi-apara alta? s-ar fi intamplat ceva rau in caz ca nu ma duceam la doctor sa-mi scoata piatra?...

    3
    1

  • grig pe 8 Iun 2009, 19:14
    asai

    asa este ! aveti dreptate aseara am postat mai mult sory !

    1
    0

  • cosmos pe 7 Iun 2009, 23:33
    piatra

    URICLAR este un medicament pe baza de plante foarte bun ,tratamentul trebuie sa fie de minim 3 luni pentru rezultate bune .

    0
    0

  • cosmin pe 7 Iun 2009, 23:25
    pietre

    Pietrele la rinichi sunt o pacoste .Dar exista remedii foarte eficiente suntem in 2009 nu ?Urologul este cel mai in masura sa recomande un tratament in functie de natura pietrei de la rinichi . Un sfat va pot da :am facut un ESWL (ultrasunete)si am scapat in proportie de 70% de piatra , iar dupa medicul mi-a recomandat URICLAR un medicament pe baza de plante dar ca sa aibe efect trebuie administrat minim 3 luni. Sper ca am fost de ajutor .

    0
    0

  • cosmin pe 7 Iun 2009, 23:24
    pietre

    Pietrele la rinichi sunt o pacoste .Dar exista remedii foarte eficiente suntem in 2009 nu ?Urologul este cel mai in masura sa recomande un tratament in functie de natura pietrei de la rinichi . Un sfat va pot da :am facut un ESWL (ultrasunete)si am scapat in proportie de 70% de piatra , iar dupa medicul mi-a recomandat URICLAR un medicament pe baza de plante dar ca sa aibe efect trebuie administrat minim 3 luni. Sper ca am fost de ajutor .

    0
    0

  • aida pe 6 Iun 2009, 14:27
    dureri de rinichi

    Buna ziua. As avea o intrebare pentru cei de pe forum.De o saptamana si ceva ma doare rinichiul drept, durerea nu radiaza, este strict la rinichi. Nu este insuportabila, mai mult inteapa de cateva ori, nu e o durere continua... N-am avut niciodata probleme cu rinichii, e prima data cand ma doare asa.A, am mai facut cistita, ca toate fetele, dar dureri de rinichi niciodata iar din cate am citit pe forum, am inteles ca atunci cand se elimina durerile sunt groaznice si m-am cam speriat. E posibil sa fie pietre sau nisip?

    0
    0

  • nata pe 4 Iun 2009, 11:12
    pentru Elena

    Buna Elena, vezi ca este un articol pe site-ul http://stirileprotv.ro/programe-inregistrate/videochat/pietrele-la-rinichi-nu-te-dor-inca-dar-ele-exista.html

    2
    0

  • elena pe 2 Iun 2009, 23:29
    elena

    Buna,sunt din constanta,in urma cu 10 zile,iubitutui meu i sa instalat o durere groaznica in partea dreapte la mijloc, pe moment am zis ca este ceva trecator,dar au trecut ceva zile si durerea tot persista,asa ca am plecat la urgenta si binenteles ca medici l-au gasit sanatos tun.A mers si la iasi la urgenta unde doctorul de acolo ia dat vestea ca are piatra la rinichi.Vreau sa ma indrumati unde si ce sa-i fac, sa nu-l mai doara si sa nu se mai chinuie.

    0
    0

  • Ionela pe 22 Mai 2009, 22:09
    piatra la rinichi

    Salut..am 20 de ani si acu vreo 4 ani am aflat ca am nisip la rinchi.Mi s'a spus sa consum ceai si cat mai multe lichide pt a elimin.Din pacate nu am facut acest lucru si recent am facut o criza..ma dureau ovarele.urinam cu sange,ma durea intr'o parte.M'am dus la spital si am aflat ca nisipul meu s'a transf in pietre.Nu doresc nimanui sa treaca prin ce am trecut eu.Prima oara medicii au esuat..au incercat un cateterism dar din pacate pietrele aerau blocate in uretra si nu puteau ajunge la ele.Apoi mi s'a facut nefrostromie..parca asa se chema...o sonda in rinichi pt a elimina infectia...durere mare...dupa vreo 10 zile de stat numai in pat..nu ma puteam misca de durere...mau bagat la ESWL ...groaznic...am crezut ca mor acolo..cedam psihic de atata zgomot si durere pe deasupra..De parca nu mi'a fost de ajuns cat chiam am tras..nici macar nu au reusit sa'mi "bombardeze"pietrele.Acum m'au lasat acasa cu tot cu sonda dupa mine:)))si trebuie sa ma intorc din nou peste o luna la ESWL ..M'am saturat de atata chin..Stie cineva vreun tratament pt a le elimina..acum iau si tamaie cam o data la 3 zile..e posibil sa ma ajute?

    1
    1

  • Dana pe 22 Mai 2009, 09:51
    Piatra la rinichi

    Ieri am fost si eu externata.Prima mea internare..de miercuri , deoarece am avut o criza.Credeam ca este apendicita,durerile sunt asemanatoare.Dar de unde..ca doctorul cand m-a palpat a observat ca este ceva la rinichi..si la analizele urgente ca sa vezi nisip la rinichiul stang iar la dreptul pietre in jur de 4-8mm.Toti din spital se mirau cum de la 18 ani am asa ceva.Am ramas internata in spital, efectiv trebuia pana azi, am facut tratament.No spa amestecate cu tot felu de ampicilina si altele..o data pe zi perfuzie si in rest injectii ampicilina, in branula.Am preferat sa le fac intravenos.Am stat cu branula 3 zile..dar asta e.Acum ma tot gandesc cum sa le elimin.Doctorul mi-a zis ca nu ar fi nevoie de laser sau ultrasunete.Doar ca mi-a zis sa beau foarte multe lichide in special ceai si apa nu cola, pepsi si cafele.Cam peste 2 l de apa/ceai / zi.Am si dureri de spate..acestea fiind din cauza pietrelor.Este oribil ca la o asa varsta sa ai astfel de situatii..Pretuiti viata si ingrijiti-va:)

    0
    0

  • Ada pe 20 Mai 2009, 07:00
    Pietrele de la rinichi

    am fost la Tg Mures acum 7 ani si mi-au spart piatra de la rinichiul stang.Dar am inceput sa fac iarasi alta..Eu am rinichii de o forma mai alungita si asta favorizeaza depunerea de calciu mai intensa.Mi s-a spus sa nu mai beau atat de mult lapte si sa o las mai usor cu lactatele in general.Mama mea a avut o tumoare pe rinichiul drept si si-a scos-o tot la Tg Mures.E greu cu piatrele si se fac mereu..Cele mai bune spitale sunt la Tg Mures si nu sunt scumpe,ca sunt de stat,facute de olandezi sau asa ceva si de aia au aparatura asa de avansata.Puteti ajunge cu autocarul acolo,nu va speriati de preturi.Eu nu am platit absolut nimic acum 7 ani..aveam 23 de ani,poate intre timp s-au mai schimbat lucrurile,dar nu cu mult,ca mama s-a operat acum un an si era vreo 300 de euro pt doctor.Atat.Ca spitalul nu-l platesti.Ieri am facut iarasi o criza de rinichi,dar mi-au dat un calmant intravenos si mi-au facut cateva radiografii.O data ce porneste piatra,nu are ce sa-ti faca medicul decat sa iti dea un calmant intravenos ca sa nu mai simti durerea in timp ce piatra continua sa coboare.Cu pastile nu merge,probabil ca nu sunt atat de puternice ca atunci cand le iei intravenos.Multa bafta la toata lumea si imi pare rau ca trebuie sa trecem prin asa dureri ingrozitoare cand ne e lumea mai draga..

    0
    0

  • Naty pe 15 Mai 2009, 19:42
    Distrugerea pietrelor de la rinichi - gratuit

    Tratamentul la Clinica Gral Medical este o procedura ESWL - litotritia extracorporeala cu unde de soc. Ecografia urmareste pe parcursul sedintelor evolutia pietrelor pana vor fi eliminate. Toata procedura dureaza aprox. 30 minute si nu necesita internare. Tratamentul este gratuit, daca mergi cu trimitere de la medic.

    1
    0

  • Nata pe 15 Mai 2009, 14:31
    Distrugerea pietrelor de la rinichi

    La Gral Medical in cateva sedinte se rezolva problema cu pietrele la rinichi. Mai multe date (telefoane, detalii) le gasiti pe site.

    2
    0

  • alexandra:X:X:X:X::X pe 28 Apr 2009, 19:27
    piatra la rinichi

    AM 17 ANI..AM FOST ASTAZI LA SPITAL CU O DURERE FOARTE MARE LA VEZICA...URINAM DIN 2 IN DOUA MIN...NU PUTEAM SA PLEC NICAIERI PT K TREBUIA SA URINEZ..DUPA URINA SIMTEAM O JUNGHIERE FOARTE REA..MI-AM LUAT INIMA IN DINTI SI M-AM DUS LA SPITAL...MI-AU GASIT O PIATRA DE 4,4mm DE LA RINICHI A COBORAT LA VEZICA....NU DORESC NIMANUI DURERILE CARE LE-AM AVUT EU..ACUM AM ELIMINAT-O,,CEL PUTIN ASA CRED PT K NU MAI AM DURERILE ALEA MARI..SI NU MAI URINEZ DES.

    2
    0

  • Iris pe 25 Mar 2009, 16:34
    Piatra la rinichi

    Am 18 ani si, la fel ca si tine, aveam dureri in partea dreapta si credeam ca e apendicita. Dar nu era. La ecografie s-a descoperit ca plecase o piatra din rinichi si de aceea ma duruse. Piatra la rinichi se poate face si daca nu te hidratezi suficient. Asa mi s-a spus si eu, de exemplu, chiar nu ma hidratam suficient. Asta-vara am lesinat din aceasta cauza, iar acum piatra la rinichi...Luati seama si beti cel putin 2 litri de apa pe zi, chiar daca nu va e sete sau daca nu va place! Organismul contine 75% apa si daca nu are suficienta, totul merge prost.

    1
    0

  • zenone maria pe 13 Mar 2009, 14:13
    piatra la rinichi iti da stari de parca ai avea apendicita

    eu am o piatra la rinichiul drept cu toate ca am varsta de 13 ani piatra nu este foarte mare dar am dureri asemanatoare cu cele de apendicita am fost la doi doctori si ambi au spus ca e posibil sa fie din cauza pietrei dar mie foarte frica au spus sa mai astept sa apara si greturi si daca durerea persista sa ma duc la alt control nu stiu ce am durerea e medie nu doare chear asa de rau dar mie teama sa nu fie apendicita...doctori sunt specialisti si presupun ca au dreptate...dar nu stiu exact ce e ma doare..nu am greturi ..dati-mi mai multe sfaturi va rog....

    1
    0

  • tudor,cluj pe 10 Mar 2009, 18:56
    piatra si colica renala

    buna.am si eu 1 piatra la rinichi dar am si hidronefroza(rinichiul stang este umflat,iritat).medicul mi-a recomandat sa NU BEAU lichide,sa fac in fiecare zi cate o baie calda.nu mai stiu ce sa fac.a spus ca piatra a coborat in ureter.sper sa fie "pe calea cea buna".cand am cate o criza imi pun o sticla cu apa calda in locul in care ma doare.dati-mi si alte sfaturi...

    4
    0

  • dani pe 27 Feb 2009, 22:15
    piatra la rinichi

    sunt tot eu din orastie am piatra la rinichiul stang ma chinui de 3saptamani internat in spital [orastie,deva]saptamana care vine ma duc la arad lasa mi-o sparga

    2
    1

  • george pe 22 Feb 2009, 18:07
    piatra la rinichi

    sall am si io o problema ma doare in partea dreapta jos si urinez asa ca cenusa cateodata rosu numai pot de dureri nush ce sa fac cateodata se lasa si in testicole durerea plz ajutatzima :D

    0
    1

  • APOSTOL MELANIA pe 14 Feb 2009, 14:38
    PIATRA LA RINICHI

    SUNT DIN NEHOIU SI AM 21 ANI.CAND AM NASCUT M-AU GASIT CU PIATRA LA RINICHI DE 12 MM.AU TRECUT 2 ANI SI ACUM M-AU LUAT DURERILE.AM FOST LA CONTROL SI MI-AU SPUS K TRE SA MA OPEREZ.E NORMAL K LA VARSTA ASTA SA AM ATATA PIATRA.

    2
    0

  • dani pe 10 Feb 2009, 14:24
    piatra la rinichi

    sunt din orastie am avut dureri groaznice la rinichiul stang de 4 zile acum fac perfuzii,nospa,piafen

    0
    2

  • marius pe 8 Feb 2009, 23:00
    pietre

    mama mea are probleme destul de grave consider la rinichiul stang...este internata in spital si s-a constatat ca are la rinichiul stnga mai multe pietre printre care una de 15 mm.mai are o piatra de 7 mm care a plecat pe ureter.am mare nevioe de un sfat ceva...nu stiu..orice..imi este tare frivca...medicii inca nu au luat o hotarare

    2
    2

  • Rozalia pe 8 Feb 2009, 09:52
    sunt gravida si am o piatra

    va ro sa ma ajutati. sunt gravida in 4 luni si am avut dureri mari la rinichiul stang. urologul mi-a gasit o piatra la rinichi si mi-a prescris fokusin, dar citind prospectul am vazut ca e exclusiv pentru barbati? a gresit medicul? sa ma duc inapoi la el? nu stiu ce sa fac nu vreau sa am probleme cu bebe.e primul copil si l-am dorit foarte mult.

    3
    0

  • aurel pe 5 Feb 2009, 09:50
    tamaie

    ce parere aveti despre tamaie?e buna?

    5
    0

  • valy pe 2 Feb 2009, 18:48
    pietrele la rinichi

    CE POT SA VA SPUN E CA SI EU AM FACUT ASTA VARA DE VREO 3 ORI CRIZE DE RINICHI, LA CEL DREPT,IAR IERI PE 1 FEB AM FACUT DIN NOU O CRIZA LA CEL STANG. AM STAT LA PERFUZIE AM FACUT CATEVA INJECTII SI ABIA MI S-AU DUS DURERILE=INSUPORTABILE, MI S-A SPUS SA BEAU OBLGATORIU 2 L LICHIDE/ZI..CEAI DIN MATASE DE PORUMB,COZI DE CIRESE..DAR NU MI SA SPUS NIMIC DESPRE ACEASTA =LITOTRIPSIE=POATE DIN CAUZA CA VB DE DOCTORII DIN DAMBOVITA? SI STIM CU TOTII CAT DE "BUNI" SUNT DOCTORII DIN ACEASTA ZONA. NU STIU CE SA ZIC, DAR NU MAI VREAU SA TREC PRIN CE AM TRECUT..

    1
    1

  • ADU pe 1 Feb 2009, 20:23

    Am avut piatra de 2,4 cm respectiv de 1,5 cm si am scapat cu ultrasunete la spitalul Panduri mai au aparat si la spitalul CFR2 fara operatie. O sparge in multe bucati si ea apoi se elimina. Partea proasta este ca eu fac pietre de 35 de ani si am mereu probleme poate dumneavoastra nu. SUCCES!!!

    2
    2

  • caty pe 30 Ian 2009, 15:41
    litiaza renala

    Am o piatra de 1 cm si trebuie sa fac urografie. Mi s-a spus ca nu se poate decat prin operatie. Stie cineva mai mult? Imi e f.f. frica. Multumesc si sanatate tuturor.

    2
    0

  • btxkiddo pe 22 Dec 2008, 21:21
    Pietre la rinichi

    Am avut si eu multe pietre si cred ca inca mai am ceva mici dar am facut operatie (NLP) apoi chiar azi am facut procedura cu ultrasunete numita si ESWL/litotritie extracorporala la care esti pus la un aparat si sunt sfarmate cu ajutorul ultrasunetelor pietrele. Totul a fost foarte bine am simtit niste dureri foarte mici a durat in jur de 1ora , mai sunt programat la o sedinta de asa ceva pe 6februarie sper sa scap odata si odata de aceste pietre si sa numai fac. Va recomand sucul de ridichie neagra , o lingura de 3ori pe zi inainte de fiecare masa ... la mine a dat rezultate si 1piatra a coborat din rinichi si aveam dureri de asta am fost pus la ESWL. Consumati si multa bere ca este foarte buna la rinichi apoi numai apa plata Izvorul alb(celelalte au un continut foarte ridicat de sodiu si altele). Mai putina carne apoi daca piatra este formata din calciu renuntati la toate alimentele care contin calciu/proteine si treceti la cele cu fibre cum ar fi painea neagra , cereale naturale. Daca vreti alte informatii ma gasiti pe e-mail aici: eliseykid@yahoo.com // va doresc multa sanatate

    1
    1

  • catalina pe 21 Dec 2008, 09:50
    am pietre de trei ani

    Acum 3 ani in dimineata ajunului de Craciun m-am trezit cu o durere neinsemnata care am crezut ca ma lasa dar nu a fost asa. Aveam calduri, aveam greturi, parintii mei au crezut ca trebuie sa ma operez de apendita. Am plecat la spital, doctorii nu si-au dat seama de diagnostic, trimitandu-ma in cabinetul de ginecologie gandind ca am fibrom, dar nu a fost asa. Mi sa facut o ecografie si s-au vazut la rinichii multe pitre si nisip. Am baut multe lichide pot spune chiar multe ceaiuri, pana mi-am dat fierea peste cap... nici in ziua de azi nu cred ca le-am eliminat... nu stiu de ce.

    0
    0

  • Alex pe 6 Dec 2008, 15:20
    Am scapat de piatra acum un an

    Acum un an de zile am avut nisip si piatra la rinichi, aveam tratament, dar cand am fost la baile termale de la herculane le-am eliminat. Acum se pare ca dupa un an iar am aceasta problema.

    0
    0

  • colica renala pe 27 Nov 2008, 12:56
    De eu

    Am o piatra de 7 mm la rinichiul drept, nu stiu daca se elimina sau nu dar cand nu beau lichide nu ma doare, sincer nu stiu ce sa fac, dct mi-a spus ca nu se poate sparge cu laser ci doar s-o elimin, dar cum?

    0
    1

  • bianca pe 24 Nov 2008, 11:34
    Piatra la rinichi

    Sunt din valcea, si de 3 saptamani am descoperit ca am piatra la rinichiul drept, mi-am facut toate investgatiile si piatra mea nu mai vrea sa coboare, am rinichiul imflamat si uretra dilatata si daca nu o elimin pana pe 9 dec trebuie sa ma internez. Ce imi recomandarti?

    0
    0

  • IOAN FULGERUL pe 17 Nov 2008, 10:20
    PIATRA DE 2 CM LA RINICHIUL STING SI LA DREPTUL DE 5 MM

    Piatra la rinichi se formeaza din cauza consumului de apa dura, dar se formeaza si la cei care consuma bere, carne de orice natura. Eliminarea pietrelor si impiedicarea formarii lor, este favorizata de consumul unei cantitati de apa plata 2 litri pe zi in care au fost stoarse 4 lamii (nu consumati lichidele preparate industrial)

    0
    0

  • coco pe 10 Nov 2008, 15:29
    Sibiu

    Am pietre la fiere. Ma duc sa le bombardeze cu ultrasunete la policlinica POLISANO din SIBIU. Saptamana viitoare am programare. Va tin la curent.

    0
    0

  • madalina pe 22 Oct 2008, 18:39
    Piatra la rinichi

    As dori sa stiu cat timp dureaza sa elimini piatra? Atata timp cat faci tratament?!

    0
    0

  • marius pe 7 Oct 2008, 09:17
    piatra la rinichi

    am fost la un eco,pt o durere in zona ficatului si mi-a gasit o piatra de 7,4mm la rinichiul drept si nisip la cel stang.se poate elimina o asemenea piatra prin tratament medicamentos?

    0
    1

  • ancutzika pe 1 Oct 2008, 20:50
    piatra la riniki

    am shi eu o mamaie care are aceste pietre la rinichi..shi as vrea sa aflu cum poate scapa de ele dar prin ceaiuri sau remedii naturale..va rog sa ma contactati urgent.. id meu este : jraancuta@yahoo.com

    4
    1

  • sorin pe 20 Sep 2008, 09:26
    Piatra la rinichi

    Am piatra de 3 ani la rinichiul drept de 8 mm de 6 mm, mai multe pietricele. Am luat toate tratamentele posibile ceaiuri radacina de patrunjel, ceai de crengi de visine etc. Asta iarna am fost la control si mi-a gasit si la rinichiul stang pietre. Cum e posibil ca dupa atatea tratamente sa apara si la stangul? Asa ca m-am suparat si nu am mai luat niciun tratament dar am baut in fiecare zi intre 6-10 litri de apa plata. Vara cand m-am dus la control nici urma de piatra. Deci apa este cea mai buna solutie si ca sa stiti cand aveti criza nu beti niciun fel de lichide si niciun tratament doar calmante (piafen cel mai bun).

    1
    0

  • marinela pe 11 Sep 2008, 22:04

    Sunt din Banat, intrucat mama mea are probleme de sanatate, si mai exact o mare piatra la rinichiul drept (3-4cm), o varsta considerabula, adica 73 ani, as vrea sa aflu daca pentru aceasta dimensiune a pietrei exista posibilitatea de a folosit LITOTRIPSIA, metoda ultrasunete si daca in Timisoara sau Resita exista centru medical in acest scop. Va multumesc din suflet! Multa sanatate!

    1
    0

  • v l pe 15 Aug 2008, 23:07
    cititi si acest articol

    http://forum.softpedia.com/lofiversion/index.php/t222469.html

    2
    1

  • alina pe 6 Aug 2008, 11:46
    Piatra la rinichi

    Si eu si sotul meu avem piatra la rinichi de 8 mm... problema este ca el are numai un rinichi si ala e inflamat si tocmai bolnav cu aceea piatra... va rog ziceti-mi ce sa fac si cum as putea sa tratez aceasta boala. Multumesc

    0
    0

  • iuliana dumitru pe 2 Aug 2008, 23:18

    Durere groaznica. Nu doresc nimanui, doresc o spargere de piatra de 17 mm, dar nu stiu la care din centrele universitare din tara. Cer o parere.

    2
    0

  • MARIA pe 28 Iul 2008, 11:57
    PIETRE

    IN FIECARE ZI CAND IESI DE LA MUNCA INCEARCA SA TE PLIMBI O ORA URCA SI COBOARA, TE VA AJUTA, SI BEA APA CATA POTI CU CAT BEI MAI MULT CU ATAT MAI BINE

    0
    0

  • maria pe 28 Iul 2008, 11:55
    Piatra la rinichi

    EU AM PIETRE DE ANI DE ZILE MAINE IMPLINESC 26 DE ANI DAR O DUC TARE GREU DIN CAUZA COLICILOR STAU IN TENERIFE DE 4 ANI SI VREAU SA VA SPUN CA EXISTA O PLANTA CE SE NUMESTE ROMPEPIDRAS CE TE AJUTA MULT.

    1
    0

  • voinea pe 25 Iul 2008, 17:29
    Pietre la rinichi

    Mi-a placut articolul pentru ca am si eu o piatra la rinichiul drept care imi face viata imposibila. Pentru ca lucrez la 3 schimburi si stau tot timpul in picioare chiar si intr-un loc 1-2 ore ma doare foarte tare spatele jos la mijloc si nu ma pot tine pe piciare si am dureri la urinare.

    0
    0

  • luana pe 14 Iul 2008, 13:45
    piatra la rinichi???

    de vreo doua saptamani am o problema mare cu urinatul. e foarte des uneori imi par urme relative de sange iar in partea finala a urinatului simt o jena puternica care uneori se transforma in durere, doar pt cateva secunde. sa fie oare piatra la rinichi, avand in vedere ca eu durerile de care am citit in celalate mesaje, nu le-am simtit?

    1
    1
Pagina « 1 2 3 »

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod