Namolul care face minuni

La Sovata, am fost pana acum de 3 ori. Si de fiecare data a fost mai bine. E un loc plin de energie binefacatoare, magica, pura. Pentru ca, nu-i asa, magia sta in lucrurile simple?

La Sovata, totul incepe de la sare. Si de la namol, as zice eu. Insa si minunatul namol de la Sovata e tot opera sarii. “Totusi, ceea ce confera unicitate namolului sapropelic extras din Lacul Ursu - Sovata, este calitatea inalta a componentelor - pastrata nealterata in decurs de circa. 80 de ani. Namolul sapropelic extras din Lacul Ursu este utilizat pentru impachetare generala exclusiv in baza de tratament Danubius-Sovata, in circuit intern, nefiind comercializat, transportat in alte zone sau exportat. In acest fel eficienta tratamentului este maxima.”, ne asigura dr balneolog Suzana Pretorian de la Danubius Health Spa Resort Sovata.

“Namolul are o compozitie ideala, in sensul ca atat fractia minerala, cat si cea organica, sunt bogat reprezentate cantitativ si calitativ: continut extrem de ridicat de clorura de sodiu si alte minerale, respectiv substante organice provenite din descompunerea microflorei si faunei lacului - acizi humici, biostimuline, vitamine, substante de tip hormonal”, ne spune specialista.

La Sovata, namolul se aplica pe tot corpul – exceptia o reprezinta cei anumite contraindicatii – si asta e de-a dreptul vindicator, “Impachetarea generala are astfel nu doar efect antialgic articular, antiinflamator si musculo-relaxant regional, ci si un efect intens de calire, de crestere a imunitatii generale.

La care se adauga un puternic efect antistres si detoxifiant. Bonus:  effect estetic cutanat  “3 in 1” : curatare, hidratare si regenerare a pielii, toate intr-o sedinta si pentru tot corpul.

“Contraindicatiile pentru impachetarea generala cu namol: starile febrile si infectiile curente, ciclul menstrual, sarcina, tumorile maligne inclusiv in antecedente, bolile cardiace si hipertensiunea arteriala, anemia severa, insuficienta hepatica, renala, diabetul zaharat necontrolat.”, puncteaza dr Pretorian.

Efectele binefacatoare ale namolului dureaza intre 6 luni si un an.

La Sovata, isi pot gasi salvarea si doamnele cu sistemul endocrinologic si hormonal dat peste cap de ritmul de viata nebunesc.

Suprasolicitarea, stresul, anxietatea dau dureri de cap suplimentare femeilor si le pot determina o instalare prematura a menopauzei.
Chiar si de la 35-40 de ani. Efectele imediate sunt dezastruoase: bufeuri, insomnie, crestere in greutate greu controlabila, afectarea dispozitiei, osteoporoza postmenopauza, boli cardiovasculare, depresie, afectarea vietii de cuplu.

“Tratamentul ginecologic Danubius-Sovata efectuat cu regularitate (de exemplu o data pe an, anual sau la 2-3 ani interval) mai ales spre varsta de 40 de ani, permite intarzierea intrarii in menopauza cu cca 5-8 ani”, ne asigura medical balneolog. “Mecanismele sunt clare si verificabile prin analize de laborator seriate. Altfel spus, doamnele pot verifica singure eficienta tratamentului prin valorile anumitor probe de laborator efectuate inainte si dupa tratament Sovata”, certifica Pretorian.

Tratamentul foloseste apa sarata si namolul sapropelic peloidogen extrase din Lacul Ursu- Sovata sub forma de irigatii cu apa sarata, tampoane vaginale si impachetari externe cu namol, bai in apa sarata.

“Acesti 2 factori naturali, apa sarata si namolul – contin hormoni asemanatori celor umani feminini – estrogen si progesteron – eliberati de crustaceul de apa sarata Artemia salina.
Nivelurile hormonilor din apa si namol sunt verificate periodic prin analize specializate de laborator”
, ne informeaza dr Pretorian.

La acestea se adauga efectul sedativ, relaxant al statiunii Sovata. Efectul rezultant este pluristructural, sincron si de finete la nivelul intregului aparatului reproducator feminin – (hipotalamus, hipofiza, ovare, alte glande endocrine, structuri anatomice): efect antiinflamator, de stimulare hormonala si de relaxare a sistemului nervos (adesea stresul intens acut sau cronic este cauza principala a menopauzei premature).

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod