Zona intimă: 8 sfaturi să o protejezi la mare

Nu doar pielea, părul sau ochii trebuie protejate la mare, la plajă. Şi zona intimă este la fel de importantă. E suficientă o simplă "răceală" pentru ca vacanţa să se transforme într-un concediu medical. De aceea, este indicat să ai mare grijă de tine, astfel încât să te poţi bucura de toate zilele dedicate relaxării şi distracţiei. Ce ar fi de făcut?
Nu doar pielea, părul sau ochii trebuie protejate la mare, la plajă. Şi zona intimă este la fel de importantă. E suficientă o simplă "răceală" pentru ca vacanţa să se transforme într-un concediu medical. De aceea, este indicat să ai mare grijă de tine, astfel încât să te poţi bucura de toate zilele dedicate relaxării şi distracţiei. Ce ar fi de făcut?

1. Spală-te cât mai des

Pare un sfat banal, însă este posibil ca luată de val, obosită după o noapte în club sau pur şi simplu de dansat pe plajă, să nu vrei decât să te trânteşti în pat şi să dormi. Şi asta fără să-ţi pese că ai uitat de duş. Aşa că pleacă în cameră atunci când simţi că mai ai un pic de energie, măcar cât să te speli, cu apă caldă şi săpun cu pH neutru. Nu utiliza săpunuri dure, parfumuri, deodorante ori aftershave (un spray pentru zonele intime, de pildă, poate masca un miros neobişnuit care ar trebui să te trimită direct în cabinetul ginecologului). Regula spălării obligatorii se aplică şi după o partidă de sex (chiar dacă ai folosit prezervativ).

2. Foloseşte doar prosopul tău

Prosopul tău este ca pieptenele ori ca periuţa de dinţi. Personal. Nu se împrumută. Mai bine nu-l laşi la vedere dacă ştii că ai colege de cameră care s-ar putea şterge cu el. Este foarte bine ca prosopul să fie uscat (unul umed poate fi un mediu excelent pentru dezvoltarea sau menţinerea unor bacterii).

3. Fii atentă la epilare!

Înainte de a merge la mare vrei să nu mai ai nici un fir de păr, pe nicăieri. Asta e foarte bine, însă şi mai bine ar fi dacă epilarea ar fi fost făcută înainte cu câteva zile de plecare. Astfel, pielea iritată are timp să-şi revină. Este bine ca imediat după epliare să aplici o loţiune calmantă şi să nu faci băi fierbinţi.

4. Renunţă la materialele sintetice

Costumele de baie, indiferent de model ori culoare, trebuie să aibă un element comun: bumbacul. Şi, evident, nu trebuie să te strângă, ori să-ţi provoace „urme”. E indicat să schimbi costumul de baie măcar de la o zi la alta. Dacă nu ai această posibilitate, spală-l zilnic, cu detergenţi uşori şi clăteşte-l temeinic, astfel încât să nu rămână pe el urme de detergent.

5. Nu sta prea mult în costumul de baie ud

Pe plajă, după ce tocmai ai făcut o baie în mare, nu este indicat să stai foarte mult timp cu costumul ud, mai ales dacă apa nu a fost caldă. În cazul în care costumul nu se usucă de la sine repede, este bine să mergi să-ţi pui altul. Păstrarea unei umidităţi poate ajuta bacteriile să se dezvolte în zona genitală. Şi de aici până la o infecţie nu mai e decât un pas...

6. Fără sex direct pe nisip!

Chiar dacă e fin şi moale, nisipul poate fi inamicul principal al unei partide de sex pe plajă. Motivele? Noaptea e frig, iar nisipul mult mai rece. În plus, rănile ce pot fi cauzate de nisip sunt o invitaţie pentru bacterii. Ca să nu mai vorbim că nişte nisip sau chiar o pietricică în prezervativ ar însemna o noapte de dragoste ratată. Aşa că mai bine pui în bagajul tău şi o păturică uşoară, deşi asta înseamnă, cumva, să renunţi la spontaneitate.

7. Mare grijă la WC!

Chiar dacă stai într-un hotel de fiţe, unde totul pare chiar mai curat decât la tine acasă, tot nu e bine să te aşezi pe colacul de la WC. Şi nu te bucura la hârtia igienică frumos colorată, pentru că s-ar putea să conţină, prin prelucrare, substanţe la care organismul tău să reacţioneze negativ. Încă ceva: orice hârtie igienică ori şerveţel folosit pentru şters trebuie să fie moale şi fin. Iar sensul în care te ştergi trebuie să fie din faţă spre spate.

8. Schimbă des tamponul

Tampoanele interne, de regulă, sunt de evitat. Însă la mare, pe plajă, sunt preferate de foarte multe femei. Dacă alegi să le foloseşti pe acestea, nu uita că trebuie să le schimbi o dată la două ore. Înainte şi după ce schimbi tamponul, trebuie să te speli pe mâini.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod