Unghiile lungi, un risc în plus de infecție cu coronavirus. Cum te speli corect pe mâini dacă ai manichiură cu gel

Extensiile acrilice sau unghiile stiletto nu sunt cea mai igienică alegere pentru că ar putea răspândi germenii, avertizează specialiștii.
„Unghiile lungi nu sunt ideale in timpul unei epidemii, pentru ca dureaza mai mult timp sa le cureti”, spune Dr. Niket Sonpal, medic gastroenterolog in New York si profesor adjunct la Touro College. „Oamenii nu constientizeaza ca trebuie sa aloce mai mult timp decat de obicei pentru a spala partea interioara a unghiilor si ca adapostesc mai multi germeni si bacterii”, adauga el.

Coronavirusul semnalat pentru prima oara in decembrie 2019 in regiunea chineza Wuhan se raspandeste neincetat in toata lumea.
Potrivit Centrului pentru Prevenirea si Controlul Bolilor (CDC), virusul se poate transmite de la o persoana la alta prin apropierea la mai putin de un metru si jumatate, prin contact direct, prin tuse sau stranut.

„Virusul poate ajunge in gura sau nasul persoanelor din apropiere si poate fi inhalat in plamani. Este posibil ca o persoana sa se imbolnaveasca de COVID-19 intrand in contact cu o suprafata sau un obiect pe care se afla virusul si apoi isi atinge gura, nasul sau ochii, dar acesta nu este modul principal in care se raspandeste virusul”, arata CDC.

De aceea este foarte important sa ne spalam pe maini, scrie InStyle.
Potrivit CDC, cel mai bun mod de a ne proteja de COVID-19 este sa ne spalam corect pe maini si sa evitam sa ne atingem fata sau gura cu mainile. Citeste continuarea pe andreearaicu.ro
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod