Un alt an, un nou început

Astăzi începe un nou an, 2019, și odată cu el sosește și dorința de a face totul mai bine și de a deveni cea mai bună versiune posibilă a ta.
Indiferent dacă ți-ai pus în gând să scapi de kilogramele în plus, să mergi mai des la sală sau să dai reset de fiecare dată când simți nevoia de dulciuri, există strategii utile care te vor ajuta să arăți și să te simți mai bine în noul an care începe. Sentimentul de noutate și posibilitatea de a o lua de la capăt sunt ideale pentru a pune bazele unui stil de viața benefic, care îți va da multă încredere în tine. 
Începutul de an îți aduce drept cadou dorința de a fi tu în mod autentic, de a deveni sănătos și mulțumit fără să te chinui să te încadrezi în tipare artificiale, ci integrând obiceiurile sănătoase în cadrul activităților preferate, fără să te lași copleșit de schimbare.

  
Iată ce strategii poți aplica pentru a-ți contura silueta și a-ți redescoperi cheful de viață în 2019:

 
1. Bea apă mai des

După ce ai participat la mai multe runde de petreceri, consumul de apă este remediul cel mai eficient pentru a reface echilibrul organismului. Un simplu pahar de apă facilitează eliminarea toxinelor, previne problemele digestive, durerile de cap și menține hidratarea optimă pentru ca tu să ai mereu o piele catifelată.
Adesea setea este confundată cu foamea, așa că ar fi bine să ai la tine o sticlă de apă și să încerci mereu să bei 200ml de apă când simți nevoia să guști ceva. În acest mod te asiguri că îți este cu adevărat foame și previi excesul de calorii.

 
2. Nu mai face exerciții din obligație, ci fii activ

Pentru multe persoane impunerea unui ritm de realizare a exercițiilor fizice poate avea exact efectul opus. În cadrul studiilor realizate s-a constatat că persoanele care ard 200 de calorii pe banda de alergat consumă în medie cu 500 de calorii mai mult în acea zi, neutralizând complet efectul alergării. Acest lucru se poate expălica prin faptul că exercițiile fizice sunt percepute ca o obligație și după ele apare tendința de a obține o recompensă, sub forma alimentelor hipercalorice care elimină efectele benefice ale mișcării asupra siluetei. În plus, de obicei se subestimează cantitatea de calorii consumată, ceea ce încetinește și mai mult obținerea rezultatelor dorite. 
Pentru a preveni acest fenomen este indicat să nu îți impui un anumit număr de ore sau de ședințe de exerciții pe săptămână, ci să înveți să-ți placă să te miști.
Nu numai după ora 18 la sală, ci tot timpul. Urcă scările, dă cu aspiratorul, întinde rufele, plimbă-te alături de câinele tău, joacă-te și dansează împreună cu cei mici, fă plimbări scurte dimineața devreme și ieși în oraș la dans cu prietenii. Astfel, reconturarea siluetei nu va mai fi un lucru plictisitor, ci te vei putea distra în timp ce reușești să arăți mai bine.

 
3. Aruncă toți carbohidrații din bucătărie

Chips-urile, covrigeii, biscuiții sau prăjiturile rămase de la Crăciun nu conțin suficiente vitamine și minerale, dar pot cauza fluctuații ale glicemiei și senzația de epuizare. Acționează hotărât și aruncă toate aceste gustări tentante care nu-ți fac bine. Dacă nu le vezi nu-ți vor lipsi atât de mult.

 
4. Umple congelatorul cu legume colorate

Este ideal să ai mereu la îndemână legume proaspete, dar dacă încă nu te-ai adaptat complet unei alimentații care include multe fibre ai putea avea probleme când planifici mesele și deodată observi că salata verde nu mai arată bine. În loc să lași perisabilitatea legumelor să-ți saboteze bunele intenții, mai bine alege varianta congelată pentru a putea folosi legumele oricând.
În plus, cele congelate conțin mai mulți nutrienți deoarece au fost culese exact când erau coapte. Păstrează o pungă cu broccoli, una cu morcovi baby, plus spanac, fasole galbenă și conopidă în congelator pentru a le putea adăuga la supe, tocănițe, sosuri, piureuri sau smoothie-uri.

 
5. Fă-ți o poftă în fiecare zi

Interdicțiile și regulile drastice nu funcționează. Mâncarea delicioasă, în schimb, aduce multe zâmbete și relaxare. Dacă îți plac prăjiturile și îți vine greu să-ți imaginezi o viață fără gustul lor delicios este în regulă să le savurezi în fiecare zi. Include-le în ritmul tău zilnic, de exemplu o prăjitură la finalul unei zile aglomerate sau chiar la micul dejun pentru a fi plin de energie până la ora prânzului. Nu trebuie să te temi de dulciuri, ci să fii atent la cantități. Mănâncă de fiecare dată o singură prăjitură, mestecă încet și bucură-te de toate aromele pe care le simți.
 
Fie ca 2019 să fie începutul pentru cea mai bună variantă a ta!
E o bucurie pentru mine să scriu! Îmi place să scriu zilnic despre despre diete, stil de viață sănătos, călătorii, flori, cărți, copii sau deco.
E o bucurie pentru mine să scriu! Îmi place să scriu zilnic despre despre diete, stil de viață sănătos, călătorii, flori, cărți, copii sau deco.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod