Studiu: Dacă bei mai multă cafea, trăiești mai mult

Consumul ridicat de cafea te-ar putea ajuta să trăiești mai mult, conform unor studii publicate de curând. Constatările au redeschis conversația despre efectele cafelei asupra sănătății. Iată ce se întâmplă dacă bei mai multă cafea!

Ce se întâmplă, de fapt, dacă bei mai multă cafea?


Un studiu a analizat mai mult de 520.000 de persoane din 10 țări europene, transformându-se în cel mai amplu studiu până în prezent privind cafeaua și mortalitatea, și s-a ajuns la concluzia că dacă bei mai multă cafea, trăiești mai mult.

Cel de-al doilea studiu a analizat peste 185.000 de afro-americani, americani indigeni, hawaiieni, japonezi americani, latino și albi. Cercetătorii au descoperit că longevitatea este crescută de cafea în mai multe rase.

Persoanele care beau între 2 și 4 căni de cafea pe zi prezintă un risc de deces cu 18% mai mic față de persoanele care nu beau cafea, potrivit studiului.
Aceste constatări sunt în concordanță cu studiile anterioare. Având în vedere aceste populații foarte diverse, care au obiceiuri alimentare diferite și sensibilități diferite, încă sunt reprezentative modele similare de viață. Studiul arată că există o posibilitate biologică mai puternică pentru relația dintre cafea și longevitate și mortalitatea este invers proporțională cu consumul de cafea pentru boli de inimă, cancer, boli respiratorii, accidente vasculare cerebrale, diabet și boli renale. 

Studiul privind țările europene a evidențiat o asociere inversă între cafea și bolile de ficat, sinuciderea în cazul bărbaților, cancerul la femei, bolile digestive și bolile circulatorii.
Persoanele care beau trei sau mai multe cafele pe zi prezintă un risc mai scăzut pentru moartea provenită din diverse cauze decât cei care nu beau cafea. Au fost analizate mai multe țări din întreaga Europă, unde modul în care populația bea și pregătește cafeaua este destul de diferit. Faptul că au fost descoperite aceleași relații în diferite țări reprezintă faptul că sănătatea este influențată de cafea în sine, nu de modul în care este preparată cafeaua sau de felul în care este băută.

Cafeaua reprezintă un amestec complex de compuși, dintre care unii au efecte biologice.
Studiile au arătat că anumiți compuși au proprietăți neuroprotectoare și antiinflamatorii, care pot contribui la reducerea riscului de îmbolnăvire, cum ar fi Parkinson. În studiul european, s-a descoperit că persoanele care beau cafea au tendința de a avea un nivel mai scăzut al inflamației în corp, un profil mai bun de lipide și un control mai bun al glicemiei. Nu este încă foarte clar ce compuși speciali oferă aceste beneficii pentru sănătate, însă oamenii de știință vor explora acest lucru în continuare.
iulia-mirica
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod