Sfaturi pentru hidratarea pe timp de caniculă

Faptul că mulți oameni nu se hidratează cum trebuie zi de zi este cu atât mai grav vara, pe timp de caniculă, când suntem expuși riscului de a face insolație și de a ne deshidrata din cauza transpirației, un mecanism natural de reglare a temperaturii corporale.
Poate că nu sună foarte grav, dar, de fapt, deshidratarea acută este periculoasă până în punctul în care poate deveni letală, iar vara este înregistrat numărul cel mai mare de victime ale acesteia.

Pentru a face față căldurii, este esențial să știi mai multe despre hidratarea pe timp de caniculă. Ține cont de sfaturile noastre și nu ți se va face niciodată rău din cauza temperaturilor caniculare!

Hidratarea pe timp de caniculă


Nutrienții nu vin doar sub formă de mâncare, ci și sub formă lichidă, iar apa este unul dintre cei mai importanți, dar și neglijați nutrienți.
Poți să reziști mult timp fără mâncare, dar foarte puțin fără a te hidrata.

Apa este un solvent important în reacțiile biochimice din corp, ajutând la asimilarea nutrienților, dar și la eliminarea reziduurilor. Ea este esențială pentru o mulțime de funcții corporale, printre care circulația și menținerea unei temperaturi normale a corpului, pentru că „răcește” organele interne înainte ca acestea să pățească ceva, eliminând căldura prin transpirație. Citește continuarea pe Divahair.ro
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod