Semne subtile ale depresiei pe care nu trebuie să le ignori

Viața este copleșitoare uneori și îți poate fi greu să acorzi atenție modului în care te simți sau semnalelor pe care ți le transmite corpul. Multe cazuri de depresie sunt nerecunoscute și netratate.
Uneori, oamenii nu recunosc simptomele depresiei, deoarece nu își doresc să fie etichetați ca persoane depresive sau pentru că sunt în negare. Iată câteva semne subtile ale depresiei!

La ce semne ale depresiei trebuie să fii atent?

1. Ești iritabil

În timp ce majoritatea oamenilor asociază depresia cu tristețea, această afecțiune se poate manifesta, de asemenea, prin furie, iritabilitate și lipsa răbdării în preajma altor persoane. Din cauza faptului că mintea ta este preocupată cu dezechilibrele chimice corelate cu depresia, nu te poți concentra asupra a ceea ce trebuie să faci și ți se pare că totul este deranjant.

2.
Nu poți dormi


Dacă aveai impresia că persoanele depresive dorm ore întregi, s-ar putea să fii surprins când afli că mulți oameni nu pot dormi atunci când sunt deprimați. Creierul încearcă să rezolve problemele și ziua și noaptea, așa că poate fi destul destul de dificil să te relaxezi suficient încât să dormi.

3. Te doare corpul mereu

Depresia se poate manifesta în multe moduri fizice, inclusiv prin dureri. Dacă te simți lent atunci când te miști și pare că te doare totul, ar putea fi vina depresiei, mai ales dacă nu poți găsi altă explicație pentru felul în care te simți.

4.
Vrei să stai pe canapea toată ziua


Dacă te trezești obosit și ți se pare că nu ai niciodată energie pentru a face orice, s-ar putea să fie vorba de depresie.

5. Te simți vinovat

Uneori, oamenii își petrec mult timp gândindu-se la decizii sau evenimente anterioare care scot în evidență depresia. Dacă te simți întotdeauna vinovat din cauza lucrurilor pe care le-ai făcut și nu poți trece cu ușurință peste anumite lucruri, s-ar putea să fii deprimat.

6. Iei decizii proaste

Persoanele care suferă de depresie vor încerca adesea să își ascundă sentimentele printr-un comportament nesăbuit.
Acesta este un mecanism de adaptare pentru persoanele care încearcă să le arate celorlalți că sunt bine. De exemplu, multe persoane beau sau iau droguri ca o modalitate de a face față vieții. Dacă îți asumi riscuri cărora nu le acordai înainte atenție, s-ar putea să fie un semn al depresiei.

7. Ai probleme de concentrare

Multe persoane care suferă de depresie consideră că este greu să se concentreze chiar și asupra celor mai simple sarcini.
iulia-mirica
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod