Secretele sănătății - 9 lucruri pe care nu le știai despre corpul tău

Ce ți-ar spune corpul tău dacă ar putea vorbi? Află secretele sănătății!
Te-ai întrebat vreodată ce ai putea afla direct de la organismul tău? Cum ar fi dacă ai putea să știi ce îi face rău și cum să previi bolile și alte probelme de sănătate? Preluarea nutrienților, calitatea somnului, reducerea durerii, imunitatea și multe alte lucruri depind exclusiv de modul în care reacționează corpul tău.

 
Iată care sunt secretele sănătății, în baza studiilor realizate:

 
1. Contează tipul de calorii consumate

500 de calorii provenite din chips-uri sau din fructe proaspete și cereale integrale nu sunt identice. Aparent numărul de calorii este identic, dar alimentele cu grăsimi nesănătoase sau cu un exces de zahăr nu sunt consistente și creează fluctuații ale glicemiei. Dacă vrei să-ți reconturezi silueta este indicat să alegi variantele naturale, mult mai consistente.

 
2. Meditația este benefică 

Dacă ești stresată, ai emoții sau nu poți dormi din cauza examenelor care se apropie, meditația este remediul ideal. Te va ajuta să depășești momentele dificile, prevenind efectele negative ale stresului asupra sănătății.
De asemenea, reduce semnificativ și simptomele anxietății sau ale depresiei.

 
3. Optimismul adaugă ani de viață

Potrivit studiilor realizate persoanele care gândesc pozitiv și nu se concentrează pe fiecare aspect neplăcut vor trăi cu până la 7 ani mai mult decât cele pesimiste. Iată un nou motiv să zâmbești mai des! Nu lăsa problemele să te înfrângă. Fii optimistă și gândește-te că mereu există o soluție!

 
4. Sucul cu zero calorii nu te ajută

Te-ai obișnuit să bei des sucuri în varianta light? Unul dintre secretele sănătății este și menținerea unei greutăți ideale, iar aceste sucuri fac lupta împotriva kilogramelor în plus mult mai dificilă. Persoanele care consumă varianta dietetică a sucurilor acidulate au un risc mult mai mare de depunere a grăsimilor în zona abdomenului. În plus, aceste băuturi cauzează fluctuații ale glicemiei și apare mult mai des senzația de foame, ceea ce cauzează depășirea totalului de calorii și poftele pentru alimente nesănătoase.

 
5. Arzi calorii în plus când ți-e frig

Te-ai gândit că anotimpul rece ar putea să te ajute să slăbești? Specialiștii au constatat că atunci când tremuri din cauza frigului organismul arde calorii din țesutul adipos. Așa că nu ar fi rău să reziști măcar 15 minute afară în fiecare zi de iarnă.
Îți vei remodela silueta fără alte eforturi.

 
6. Culoarea ochilor spune multe despre sănătatea ta

Dacă ai ochii căprui sau negri ai un risc mult mai redus de melanom și degenerescență maculară, iar dacă ai ochii albaștri sau verzi vei avea un risc scăzut de vitiligo. 

 
7. Nu privi în jos la telefonul mobil

Înclinarea capului la un unghi de 60 de grade pentru a scrie mesaje sau email-uri de pe telefonul mobil exercită o presiune considerabilă asupra coloanei vertebrale. Potrivit studiilor realizate facem acest lucru în medie timp de 4 ore pe zi. Ridică telefonul mai sus, la nivelul privirii, pentru a preveni durerile de spate și crampele musculare.

 
8. Acordă o nouă șansă cărților

Nu este vorba despre cărțile pe care le citești online, ci despre cele tipărite. Atmosfera și caracteristicile aparte ale cititului se pierd dacă alegi numai varianta online.
Rezervarea unui interval de timp distinct, felul în care ții cartea, zgomotul pe care îl fac paginile când răsfoiești cartea și atingerea hârtiei creeză o legătură mai puternică și te ajută să vizualizezi povestea. De asemenea, cărțile tipărite sunt mai utile pentru reducerea stresului sau a anxietății. În plus, vei oferi o pauză ochilor tăi după orele petrecute în fața calculatorului sau a laptop-ului.

 
9. Contează vârsta la care ai avut prima menstruație

Vârsta la care a apărut prima menstruație poate influența riscul apariției afecțiunilor cardiovasculare. Potrivit studiilor efectuate, femeile care au avut prima menstruație la 13 ani au cel mai redus risc, iar cele pentru care menstruația a început la 10 ani sau mai devreme ori la 17 ani sau mai târziu au un risc cu până la 30% mai mare. De asemenea, acest indicator este utilizat și pentru a determina riscul de diabet și cel de scădere a densității osoase.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod