Sarbatori sigure pentru copilul tau!

Siguranta in afara casei

Incurajeaza-ti copilul sa poarte casca atunci cand schiaza, se da cu sania sau cu snowmobilul.

Incearca sa eviti accidentele de sanius sau snowmobil, care reprezinta o cauza obisnuita a accidentelor de iarna in care victime sunt copiii, uneori soldandu-se cu un rezultat tragic... Utilizarea snowmobilului este restrictionata, prin lege, pentru copiii sub 16 ani. Doar cei care depasesc aceasta varsta si care au primit instructiuni adecvate si poarta echipamentul de protectie corespunzator, inclusiv casca, bocanci si manusi, au voie sa foloseasca aceasta masina.
De asemenea, asigura-te ca cel mic nu va merge decat pe pistele special amenajate pentru snowmobil si nu se va aventura pe cai neumblate.

Imbraca-ti copilul adecvat pentru vremea de afara, astfel incat sa nu se ude de la zapada si sa nu ii fie frig.

Nu iti scapa prichindelul din ochi atunci cand mergeti la cumparaturi - este foarte usor sa il pierzi din vedere intr-un centru comercial aglomerat, asa cum sunt toate in aceasta perioada a anului...

Ajuta-l pe cel mic pe durata sarbatorilor

Pe langa faptul ca sunt amuzante si o sursa de distractie, sarbatorile pot fi foarte stresante pentru copii.
Calatoriile, vizitele la diferiti membri ai familiei, multi aflati in alte orase din tara, cumparaturile, cadourile primite si oferite etc., toate acestea pot spori nivelul de stres la care este supus copilul tau.

Incearca sa nu te abati foarte mult de la rutina obisnuita a copilului, pastrand, ca de obicei, programul normal de dormit al celui mic, precum si somnul de dupa-amiaza. O astfel de rutina are darul de a-i permite copilului sa se bucure de sarbatori si de atmosfera magica a Craciunului si a Anului Nou, fara prea multe suparari si stres.



Un articol de Alina Bleaja

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod