Sănătatea ta. Care sunt cele mai toxice produse de curațenie

Din păcate, produsele de curățat conțin o grămadă de substanțe chimice periculoase pentru organism, iar utilizarea lor îndelungată ne poate provoca de la simple dermatite de contact, până la iritații oculare, dificultăți de respirație sau alergii

Din păcate, produsele de curățat conțin o grămadă de substanțe chimice periculoase pentru organism, iar utilizarea lor îndelungată ne poate provoca de la simple dermatite de contact, până la iritații oculare, dificultăți de respirație sau alergii.

Evident, nu avem cum să renunțăm definitiv la produsele pentru curățenie, dar cel puțin le putem înlocui treptat cu produse igienizante eco, mult mai prietenoase cu mediul și cu organismul nostru. Până atunci, ar fi bine să știi care sunt cele mai toxice produse de curățenie, pentru a le putea folosi cât mai puțin sau chiar deloc.

Sprayurile pentru mobilă

Mobila din lemn poate fi întreținută cu ajutorul sprayurilor special concepute pentru curățarea suprafețelor din lemn, dar trebuie să știi că dincolo de mirosul lor plăcut se ascund foarte multe substanțe toxice, printre care și derivați din petrol.

Aceștia din urmă pot fi inhalați cu ușurință în timpul pulverizării, dar pot fi absorbiți și prin piele. Consecințele nu se văd întotdeauna, dar este posibil să te confrunți cu tuse seacă și dificultăți de respirație, fără să-ți dai seama din ce cauză.

Dezinfectantul pentru vasul de toaletă

Curățarea vasului de toaletă trebuie făcută cât mai des, deoarece în vas se dezvoltă colonii întregi de bacterii, care pot fi răspândite cu ușurință în încăpere atunci când tragi apa.
Dezinfectantul pentru vasul de toaletă este un produs de curățenie care cu siguranță nu-ți lipsește din baie, însă trebuie să știi că, pe cât este de bun pentru dezinfectarea vasului, pe atât este de nociv pentru organism.

Una dintre cele mai toxice substanțe din dezinfectant este acidul clorhidric, care odată ingerat poate provoca afecțiuni renale și hepatice, dar în același timp poate irita pielea, ochii și nasul.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod