Sănătatea stomacului. 7 soluţii ca să nu te îmbolnăveşti niciodată


4. Utilizează pansamente gastrice atunci când iei medicamente

Medicamentele pot avea efecte intense asupra florei stomacale. De aceea, se recomandă administrarea lor în paralel cu pansamentele gastrice, pentru menţinerea sănătăţii aparatului tău digestiv.

5. Adaptează-ţi antrenamentele fizice

Exerciţiile fizice de dimineaţă pot contribui şi ele la generarea afecţiunilor stomacului, indiferent dacă rutina ta le include înainte sau după micul dejun. Încearcă să îţi dai un mic răgaz între cele două activităţi, respectiv mâncat şi făcut sport şi consumă alimente bogate în fibre la micul dejun, cum ar fi un iaurt cu cereale.

6.

Lasă-te de fumat

Fumatul este una dintre cele mai nocive vicii atât pentru plămâni, cât şi pentru stomac. Sunt cunoscute efectele sale cauzatoare de ulcer, mai ales în cazul persoanelor care au obiceiul să il asocieze cu băuturile cofeinizate şi cu obiceiurile alimentare proaste.

7. Consumă alimente bune pentru stomac

Evită mâncarea nocivă pentru stomac şi înlocuieşte-o cu alimente sănătoase care se digeră uşor şi care nu îţi pot provoca arsuri gastrice. Printre cele mai comune astfel de alimente se numără ouăle fierte moi, lactatele şi brânzeturile nesărate, legumele fierte sau gătite la aburi, pâinea albă prăjită şi carnea slabă fiartă.

 

Comentarii (2)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • eu pe 19 Iul 2014, 15:01
    mda

    eu zic sa nu mai mancam nimic si sa nu mai bem decat apa. cam asta reiese din articolul de mai sus. si de acord cu cometariul de mai sus, ceaiul nu are cafeina, ci o alta substanta. si sincer cred ca e prima data cand spune cineva ca ceaiul e daunator stomacului

    0
    0

  • Iona pe 19 Iul 2014, 09:56
    Slabut...

    for your record...nu exista ceai cu cofeina (corect spus e oricum cAfeina) ci exista ceai cu TEINA (echivalentul cafeinei, evident) Am newsletter si drept sa spun, articolele voastre sunt din ce in ce mai slabe..."amatori" din pacate :(

    0
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod