Sănătate. Cum să previi durerile de articulaţii în sezonul rece? 4 sfaturi

Obiceiuri bune pentru articulaţii sănătoase


Având în vedere mobilitatea pe care o oferă corpului, articulaţiile trebuie îngrijite permanent şi întărite, deoarece sănătatea acestora este esenţială pentru desfăşurarea unei vieţi normale. Iată câteva obiceuri simple prin care îţi poţi păstra articulaţiile sănătoase.

1. Fă cât mai multă mişcare. Atunci când articulaţiile sunt puse la treabă, scade riscul ca acestea să devină rigide şi să te doară. În acest sens, foarte util este mersul pe bicicletă sau înotul.
De asemenea, o plimbare uşoară în pauzele dintre activităţile zilnice te ajută să te relaxezi şi să-ţi dezmorţeşti corpul.

2. Protejează-te de căzături, în special în sezonul rece. Fracturile pot deteriora serios articulaţiile, mai ales după vârsta de 40 de ani, atunci când oasele devin mai fragile.

3. Evită posturile greşite ale corpului care pot duce la modificări ale coloanei precum poziţia spatelui când stai la birou sau în picioare, poziţia menţinută în timpul alergării, chiar şi poziţiile în timpul somnului. De exemplu, la serviciu, dacă ai un monitor în faţă, încearcă să îl poziţionezi în aşa fel încât privirea să fie îndreptată la 90 de grade către acesta, fără să trebuiască să te uiţi în jos sau în sus.
În timpul alergării ţine coatele flexate, la un unghi aproximativ de 90 de grade, mâinile relaxate, iar umerii nu trebuie să fie încordaţi şi aplecaţi înainte.

De asemenea, în timpul somnului, dacă dormi pe o parte, încearcă să aliniezi capul cu umerii şi şoldurile şi nu să-l ţii lipit de piept.

4. Suplimentele alimentare pe bază de lactoferină, condoritină sau glucozamină sunt recomandate în tratarea durerilor articulare. Lactoferina leagă fierul liber din lichidul sinovial al articulaţiilor, determinând reducerea inflamaţiilor osteoarticulare, refacerea şi stabilizarea masei osoase.
Glucozamina şi condroitina fac parte din compoziţia cartilajului normal, cel care se comportă ca un amortizor între capetele osoase ce formează o articulaţie, diminuând durerea din osteoartrite şi îmbunătăţind performanţele articulaţiei.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod