Sănătate. Cum să previi durerile de articulaţii în sezonul rece? 4 sfaturi

Frigul creşte riscul inflamaţiilor şi intensifică problemele la nivelul articulaţiilor. Descoperă cele mai bune obiceiuri ca să elimini acest risc!
Statisticile arată că peste 30% dintre persoane se confruntă cu boli reumatice şi suferă de meteo-dependență. De aceea, în peste 90% dintre cazuri, durerile articulare o dată instalate, vor reapărea.

Conform unui studiu recent realizat de Universitatea de la NorthHampton, din Marea Britanie, reiese că persoanele tinere sunt predispuse la dureri la nivelul gâtului şi al umerilor, în urma faptului că petrec mai mult de 6 ore pe zi aplecate în faţa calculatorului. Dintre persoanele cu vârste peste 50 de ani, 99% declară că suferă de dureri lombare.
În urma acestui studiu, mai reiese şi faptul că femeile sunt mai afectate decât bărbaţii în ceea ce privesc durerile articulare şi o treime dintre acestea se plâng că au probleme cu genunchii, comparativ cu 20% dintre bărbaţi.

”Veriga slabă a organismului este cartilajul articular pentru că la un moment dat acesta se deteriorează şi duce la apariţia artrozei. Pentru menţinerea sănătăţii articulaţiilor este necesară în primul rând, adoptarea unui stil de viaţă activ, controlul greutăţii şi aplicarea măsurilor preventive cum ar fi suplimentele alimentare”, ne spune Florin Cujbă, specialist în nutriţie şi în recuperare medicală şi Lifestyle Fitness Coach.

Cauzele durerilor articulare pot fi diagnosticate prin: examene fizice, raze x, teste de sânge, de urină, imagistică prin rezonanţă magnetică (IRM), etc.
Problemele articulare afectează toate grupele de vârstă, cei mai afectați fiind sportivii deoarece sunt foarte predispuşi la traumatisme, apoi persoanele în vârstă, care suferă de slabă rezistență osoasă. De asemenea, pacienţii care suferă de obezitate sau supraponderabilitate prezintă frecvent dureri articulare la nivelul genunchilor şi gleznelor din cauza presiunii exercitată de kilogramele în plus, însă problemele articulaţiilor sunt des întâlnite și la tineri deoarece sunt cauzate în principal de sedentarism.

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod