Sănătate. 5 metode prin care să mănânci mai multe fructe şi legume



3. Pregăteşte sosuri bogate în legume

O altă idee isteaţă pentru a mânca mai multe legume este să pregăteşti sosuri care să abunde într-o varietate de astfel de alimente gustoase! Spre exemplu, dacă obişnuieşti să pregăteşti în casă sosurile de roşii, ce ai spune să le oferi un plus de aromă cu ajutorul câtorva legume, precum vinete, ceapă, ardei gras, dovlecei şi morcovi, presărând şi câteva ciuperci feliate?

4. Înfruptă-te din plăcinte şi tarte cu legume

Dacă îţi place să bucătăreşti, atunci nu ezita să incluzi în meniurile tale şi plăcinte şi tarte cu legume de sezon! Toamna abundă în opţiuni delicioase din care vor ieşi plăcinte şi tarte cu arome îmbietoare (nu uita, bineînţeles, nici de fabuloasele deserturi cu fructe de toamnă)! Ce ai putea să încerci? Printre altele, placintă cu dovleac, tartă cu morcovi, tartă cu brânză şi dovlecel...

Foloseşte-ţi imaginaţia şi include legumele preferate în clasicele reţete de plăcintă şi de tartă!

5. Ronţăie legume şi fructe între mese

În loc să îţi astâmperi pofta de dulce sau cheful nebun de ronţăială dintre mese cu produse nesănătoase, precum chipsuri şi covrigei, ţine mereu la îndemână felurite fructe şi legume, de la mere, pere, caise, piersici, prune, struguri la morcovi, ţelină, napi, gulii etc. Fă-ţi stocul în fiecare săptămână şi ia în fiecare zi la birou o combinaţie de fructe şi legume pe care să le savurezi oricând simţi nevoia.

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod