Sănătate. 5 metode prin care să mănânci mai multe fructe şi legume

Fructele şi legumele ar trebui să facă parte din meniul tău zilnic, dar se întâmplă să treacă zile în şir fără să te înfrupţi din ele? Fiindcă ai nevoie de aceste alimente bogate în substanţe nutritive pentru o sănătate de fier, îţi propunem câteva metode isteţe, uşor de pus în aplicare, care te vor ajuta să mănânci mai multe fructe şi legume!

1. Dă savoare micului dejun cu ajutorul fructelor

O variantă excelentă de a-ţi începe ziua în forţă este aceea de a consuma fructe la micul dejun. Fiind cea mai importantă masă a zilei, care îţi activează metabolismul şi îţi oferă energia necesară pentru a-ţi duce sarcinile de lucru la bun sfârşit, micul dejun trebuie să includă alimente atent alese.

Aşadar, un mic dejun excelent, bogat în nutrienţi, dar sărac în calorii, ar putea include o cană de iaurt cu fulgi de ovăz şi fructe de pădure, plus o banană feliată.

La fel de bine, poţi opta pentru un smoothie energizant, pregătit dintr-o cană de lapte sau iaurt degresat, un pumn de fructe de pădure şi o banană.

2.

Dublează cantitatea de legume

Supa, ciorba, salata, sendvişul sau mâncarea gătită pe care o savurezi la prânz include cel mai probabil o oarecare cantitate de legume. Sugestia noastră? Dublează această cantitate pentru a-ţi asigura un aport suplimentar de substanţe nutritive! Tot ce trebuie să faci este să adaugi cantitatea dublă de legume din reteţa originală - sau, în orice caz, mai multe decât puneai până în prezent în mâncărurile pregătite în casă.

În plus, fii inventivă: adaugă noi legume în vechile reţete, testate în repetate rânduri, combină salata verde cu spanacul proaspăt la pregătirea garniturii pentru friptură, adaugă extra topping de legume peste pizza pregatită în casă etc.
Posibilităţile sunt nelimitate!
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod