Remedii naturale împotriva bacteriilor - Cu ce poți înlocui antibioticele

Credeai că numai antibioticele te protejează de atacul virușilor? Ei bine, există câteva plante care sunt remedii naturale împotriva bacteriilor.
Atunci când sistemul imunitar este afectat sau când intri în contact cu alte persoane bolnave, este dificil să te menții sănătoasă. Tusea, strănuturile și multe alte simptome te pot afecta în câteva secunde dacă nu îți iei măsuri pentru a proteja sănătatea ta și a întregii familii.
 
Dacă te-ai săturat să iei antibiotice de fiecare dată când ai fost prinsă „pe picior greșit” de o infecție, este momentul să reevaluezi suplimentele naturale. Ai la dispoziție o gamă variată de remedii naturale împotriva bacteriilor. Important este să îl selectezi pe cel potrivit pentru manifestările infecției. În scurt timp te vei simți mult mai bine, ocolind efectele nocive ale antibioticelor asupra florei intestinale.
 
Plantele care elimină bacteriile din organism acționează eficient, au fost utilizate timp îndelungat pentru tratarea infecțiilor minore și nu au efecte secundare grave. În plus, efectele lor benefice nu se opresc la distrugerea virușilor, ci te ajută să elimini imperfecțiunile tenului și să ai o piele mai luminoasă și revitalizată.
 
Nu le combina cu medicamentele tradiționale decât după ce discuți cu medicul. 
 

Iată ce suplimente acționează ca remedii naturale împotriva bacteriilor:

 
1. Gențiana 

Este un antibiotic natural care tratează principalele simptome ale alergiilor, cum ar fi lăcrimarea ochilor, secrețiile nazale și strănutul. De-a lungul timpului a fost utilizată și pentru tratarea infecțiilor oculare.
Suplimentele de gențiană, ceaiul sau tinctura sunt utile dacă alergiile de sezon îți fac probleme ție sau copiilor. Nu va mai fi nevoie să porți o mască pentru evitarea factorilor alergeni și vei respira mai ușor. De asemenea, gențiana reduce durerile abdominale, reglează digestia, previne diareea și elimină bacteriile care cauzează apariția infecțiilor urinare.

 
2. Usturoiul

În Egiptul antic usturoiul era considerat un remediu atât de valoros, încât ajunsese să fie utilizat ca monedă de schimb pentru plata unor bunuri. Ca supliment alimentar usturoiul este la fel de util și în zilele noastre deoarece distruge bacteriile care îți periclitează sănătatea. Alicina, cel mai important component al usturoiului, are un efect similar cu cel al penicilinei. Stopează evoluția virușilor, tratează infecția streptococică și durerile în gât, precum și  temuta gripă. Dacă ai strănutat des în ultima perioadă sau te doare în gât ar fi bine să consumi mai des usturoi, ca ingredient la rețetele tale preferate.
Dacă vrei să eviți mirosul poți utiliza suplimentele cu usturoi, care au un efect benefic similar.
 
Chiar dacă mergi în fiecare zi cu autobuzul sau metroul și multe persoane tușesc sau strănută în preajma ta, nu te vei îmbolnăvi dacă lupți împotriva microbilor cu acest supliment. În plus, usturoiul îndepărtează și paraziții din organism. Pentru varietate poți consuma și ceapă, care conține alicină și are beneficii asemănătoare.

 
3. Scorțișoara

Datorită substanțelor din componența ei, cinamaldehida și eugenolul, scorțișoara este un supliment cu rol important în eliminarea bacteriilor. Stimulează sistemul imunitar și ajută organismul să elimine mai rapid virusurile. Dacă ești răcită, ia suplimente de scorțișoară sau prepară un ceai pentru a-ți ușura respirația și a reduce durata și gravitatea simptomelor. Te vei reface mai repede, iar scorțișoara contribuie și la diminuarea cicatricilor lăsate de acnee. 
 
De asemenea, scorțișoara reglează nivelul glicemiei, fiind un remediu eficient pentru persoanele care suferă de diabet de tip 2.
Datorită menținerii constante a nivelului glicemiei, suplimentarea cu scorțișoară te ajută să ai mai multă energie și să eviți momentele în care îți dorești să ațipești puțin după-amiaza.

 
4. Ghimbirul

Acest condiment care dă un gust aparte prăjiturilor, dar și fripturii, este dușmanul de temut al bacteriilor. Ghimbirul proaspăt, ceaiul sau extractul elimină virușii care provoacă durerile abdominale, în special Salmonella, H. Pylori și E. Coli. De asemenea te ajută să scapi de starea de greață resimțită în timpul sarcinii sau când mergi cu mașina. 
 
Dacă ai la tine suplimente de ghimbir sau bomboane cu acest ingredient nu va mai trebui să eviți călătoriile dese cu autobuzul sau plecările în vacanță cu autocarul. Căldura este cea care activează proprietățile curative ale ghimbirului, de aceea este bine să îl consumi sub formă de ceai sau să iei suplimentele cu apă călduță. Dacă preferi ghimbirul proaspăt, îl poți lăsa câteva minute în apă clocotită pentru a reduce din usturime și a beneficia din plin de efectele plantei.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod