Pericole de la strand pentru sanatatea ta

Ce poate fi mai placut intr-o zi torida de vara, cand caldura te moleseste si te impinge sa cauti fiecare petic de umbra posibil...

Ce poate fi mai placut intr-o zi torida de vara, cand caldura te moleseste si te impinge sa cauti fiecare petic de umbra posibil, decat sa mergi si sa te racoresti impreuna cu prietenii la strand? E o adevarata placere, dar, cum toate lucrurile bune de pe lumea asta au si o parte negativa, si scaldatul intr-un bazin cu apa isi are riscurile sale.

Diferitele afectiuni si simptomele lor sunt determinate de contactul direct cu apa sau prin inghitirea acesteia.

Afectiuni cutanate


  • Mediul cald si umed favorizeaza dezvoltarea unei ciupercute cutanate numite Pitiriazis versicolor care se caracterizeaza prin aparitia de pete brune sau decolorate la nivelul corpului.
  • Persoanele cu acnee pot suferi o agravare a leziunilor in contact cu clorul si substantele dezinfectante.
  • La nivelul piciorului pot aparea negi durerosi (veruci) sau micoze sub forma unor zone cu mancarimi intense si exfoliere usoara a pielii.
  • Clorul din piscina poate irita pielea persoanelor mai sensibile, determinand o eczema de contact care se manifesta prin mancarimi.
  • Bacteriile din apa pot duce la aparitia furunculelor la persoanele cu sistem imunitar deficitar.

Afectiuni gastrointestinale


Cu toate masurile de precautie, se intampla deseori sa mai iei cate o gura de apa. Si chiar daca de cele mai multe ori ramai doar cu senzatia neplacuta, exista totusi riscul sa te trezesti cu probleme reprezentate de episoade diareice mai usoare sau mai severe.
 

Afectiuni oculare


De multe ori iesim din piscina cu ochii rosii si frecandu-i cu convingere. Simptomele sunt determinate de iritatia conjunctivei (conjunctivita), care poate avea doua motive principale. In primul rand substantele dezinfectante din bazine, care sunt iritante pentru ochi si determina uscarea acestora si senzatia de "nisip in ochi", iar in al doilea rand exista cauza infectioasa si anume conjunctivita produsa de Chlamydia trachomatis.

Afectiuni ale urechii


Tot de la piscina te poti alege cu asa-numita "otita de piscina", care apare la cateva zile dupa ce s-a facut baia si se manifesta prin mancarimi, dureri puternice la nivelul urechii si senzatie de ureche infundata.

Pentru ca momentele de relaxare la piscina sa nu devina un motiv de vizita la doctor, te sfatuiesc sa urmezi cateva reguli:

  • fa un dus inainte si, mai ales, DUPA o baie la piscina si foloseste sapun antibacterian;
  • spala bine fata dupa fiecare baie, insistind asupra ochilor;
  • pentru a preveni aparitia micozelor, pielea trebuie sa fie bine uscata dupa baie;
  • incearca sa nu inghiti apa si, pe cat posibil, sa nu-ti intre nici in ochi;
  • retine ca o singura persoana infectata aflata in bazin poate raspandi boala si celorlalte persoane.
 

Comentarii (2)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • RoCSaNaRoXY pe 4 Feb 2009, 17:30
    Nam avut probleme cu piscinele

    Dushul de dupa este sfant!!!!!Nam avut probleme niciodata dar nu se stie ma bazez pe clor kre are actiunea d a curata apa de tot felu!sper sa nu am niiciodata:P.Si cred k majoritatea nau probleme din kuza asta!

    0
    0

  • HermioneEmma pe 8 Aug 2008, 16:58
    off

    off......de ce?:(:(:(

    0
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod