Pătlagina, „un medicament” miraculos

Nu mai este o noutate faptul că natura ne oferă aproape tot ceea ce avem nevoie ca să ne luptăm chiar și cu afecțiunile cele mai complicate ale lumii contemporane.

În perioada de tranziţie dintre anotimpuri, mai ales când iarna se „îngână” cu primăvara, suntem cei mai vulnerabili în faţa afecţiunilor tractului respirator, precum şi în faţa virozelor transmisibile. De asemenea, atât primăvara, cât şi toamna, tot mai mulţi oamenii se luptă cu perioade îndelungate de tuse, fie ea seacă sau productivă.

Pentru prevenirea sau diminuarea anumitor simptome, precum şi pentru întărirea sistemului imunitar, cei mai mulţi medici recomandă pătlagina, în stare independentă sau prin sinteză cu alte substanţe. Plantă erbacee, pătlagina este foarte uşor adaptabilă diverselor condiţii de temperatură, umiditate, lumină şi poate fi găsită în zone de ses, deal sau munte.

În credinţa populară, s-a propagat caracterul miraculos al acestei plante încă din cele mai vechi timpuri. De exemplu, bătrânii spuneau că atunci când o broască este muşcată de un paianjen, caută imediat pătlagina pentru că o poate vindeca.

Compoziţie şi impact asupra organismului

Pătlagina conţine iridoid, numit aucubina, şi flavonoide, precum şi mucilagii, uleiuri volatile şi substanţe antibiotice, fitoncide, fitochinonă, carotenoizi, minerale. Pe lângă efectul expectorant, pătlagina facilitează vindecarea rănilor, are efect emolient, antiinflamator, astringent, diuretic, antimicrobian şi fluidizează secreţiile bronşice.

De aceea, pătlagina are un impact extrem de benefic asupra organismului: scade colesterolul şi hipertensiunea, calmează afecţiunile respiratorii, combate problemele de stomac, vindecă rănile, ameliorează afecţiunile ochilor şi contribuie la detoxifierea sângelui.

Pătlagina – un remediu pentru tuse

De asemenea, pătlagina este miraculoasă în situaţii stresante de tuşe uscată, iritativă sau productivă sau bronşită uşoară, diaree, hemoroizi, cistită, hematuria, astm, laringită, faringită, infecţii, furuncule, abcese, ulceraţii.

Comisia Germană E. a aprobat utilizarea fruzelor de pătlagină în ameliorarea tusei uscată şi a infecţiilor respiratorii, stimulând sistemul imunitar. Astfel, frunzele de pătlagină se usucă şi se folosesc la prepararea unor calmante aplicate extern sau preparate sub formă de infuzii, extracte lichide sau capsule.

Gama de siropuri pentru copii şi adulţi Meltus Tusicalm împotriva tusei uscate, iritative, are în compoziţia sa pătlagină. Compoziţia naturală din aceste siropuri mai cuprinde pe lângă miere şi pătlagină cu efect emolient de calmare a iritaţiilor mucoasei tractului respirator, şi propolis şi cimbrul cu proprietăţi bactericide, antivirale şi imunostimulatoare, şi grindelia cu efect antiinflamator, antibacterian şi fungistatic.

Siropurile Meltus Expectolin și Meltus Tusicalm se pot cumpăra online, prin comandă pe site-ul: http://meltus.ro/gama-meltus/ și pe site-urile partenere: http://www.santeo.ro/ și www.bebetei.ro.

Pentru fiecare achiziție online, primiți un discount de 10% din valoarea finală; codul de discount este SP0117.



 

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod