mineral

Mineralul minune care face un scut împotriva celulelor canceroase și-ți protejează tiroida. Din ce alimente îl luăm

Mineralul minune care face un scut împotriva celulelor canceroase și-ți protejează tiroida. În plus, are o multitudine de alte beneficii, nici nu te-ai fi gândit că este atât de important pentru organismul tău. Din ce alimente ne luăm necesarul de seleniu?

Seleniul este un mineral esențial, important pentru multe procese ale corpului, inclusiv funcția cognitivă, buna funcționare a sistemului imunitar dar și fertilitatea la bărbați și femei. Acesta conține antioxidanți care luptă împotriva radicalilor liberi. Mai mult, are un rol important la menținerea sănătății cardiovasculare și la sănătatea tiroidei.

De aceea, dacă îți dorești un sistem imunitar mai puternic, o minte ascuțită și un ten frumos, tineresc consumă alimente bogate în seleniu.

Iată care sunt principalele beneficii ale seleniului:

  • Ajută la buna funcționare a sistemului reproductiv. Sunt multe studii care susțin că un consum constant de alimente care conțin seleniu poate avea un rol pozitiv asupra fertilității atât la bărbați, cât și la femei. Mai mult, se pare că o deficiență a acestuia poate conduce la infertilitate masculină. De asemenea, sunt studii care susțin că lipsa seleniului afectează în mod negativ creșterea fătului și fertilitatea feminină.
  • Tulburări tiroidiene.
    Seleniul are un rol esențial în producerea și metabolizarea hormonului tiroidian. Există studii care au arătat că femeile cu niveluri mai mari de seleniu au mai puține probleme tiroidiene, dar acest lucru nu a fost dovedit pentru bărbați, iar alte studii au produs rezultate mixte. Citește continuarea...
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod