Lucruri pe care corpul tău ți le spune despre sănătatea ta

Corpul are propriul limbaj prin care ne poate spune dacă există schimbări ale sănătății fizice, mentale și emoționale. Aceste semnale trimise de corpul tău nu trebuie ignorate, deoarece pot spune multe despre sănătatea ta generală. Mai jos, poți regăsi câteva semnale pe care corpul tău ți le transmite pentru a te avertiza dacă există probleme.

Ce îți spune corpul tău despre sănătatea ta


Buzele


Atunci când buzele sunt uscate și crăpate, înseamnă că organismul se poate confrunta cu o reacție alergică sau, în majoritatea cazurilor, cu deshidratare. Acest lucru este valabil dacă experimentezi această problemă în mod regulat. Cu toate acestea, un motiv foarte comun pentru acest lucru poate fi, de asemenea, folosirea anumitor tipuri de cosmetice pentru buze sau produse de igienă dentară, precum și medicamente sau diferite tipuri de produse alimentare.

Picioarele


Picioarele umflate nu sunt rar întâlnite. De fapt, acest lucru este obișnuit pentru femeile însărcinate și pentru persoanele care își petrec mult timp în picioare.
Dacă aceste lucruri nu se aplică pentru tine, ar putea fi vorba despre o problemă cu inima sau, mai exact, o retenție de lichide. Cel mai bine este să consulți un medic. O altă problemă comună este reprezentată de mirosul urât al picioarelor. Această afecțiune este, de obicei, ușoară și indică o infecție fungică.

Limba


Culoarea limbii este de obicei roz. Cu toate acestea, dacă este uscată și palidă, atunci este vorba despre un deficit de fier.

Mirosul corpului


Atunci când transpiri, iar mirosul este similar cu cel al acetonei, este un indiciu al diabetului zaharat și al nivelului anormal de zahăr din sânge. Dacă transpirația miroase ca amoniacul, atunci este vorba despre o problemă la nivelul rinichilor sau ficatului.

Degetele


Dacă lungimea degetului inelar al femeilor este mai mare decât a degetului arătător, înseamnă că există un risc mai mare de dezvoltare a osteoartritei.

Sprâncenele


Dacă sprâncele încep să se rărească în secțiunea exterioară, este un semn al problemelor cu glanda tiroidă.

Creșterea părului


Creșterea anormală sau excesivă a părului, chiar și în locurile în care nu crește în mod obișnuit, reprezintă un indicator al unui dezechilibru hormonal, o afecțiune care afectează între 8 și 20% dintre femei.

Sânii


Femeile cu sânii mai mari sunt predispuse la dezvoltarea diabetului de tip 2 din cauza grăsimii sensibile hormonal de la nivelul sânilor.

Ochii


Umflăturile minore de sub ochi sunt de obicei rezultatul stresului sau al lipsei de somn. Cu toate acestea, modificările hormonale, alergiile și sensibilitatea la diferite alimente pot duce, de asemenea, la o astfel de problemă.

Dinții 


Dacă dinții tăi devin inegali în timp, poate fi vorba despre un rezultat al scrâșnitului dinților în somn, care este asociat cu stresul.

Pielea


Atunci când pielea ta este uscată, chiar dacă folosești creme hidratante și bei multă apă, înseamnă că organismul tău are nevoie de potasiu, vitamina E, vitamina D și vitamina A. De asemenea, în cazul apariției petelor închise la culoare, trebuie să stai de vorbă cu un dermatolog, deoarece aceste pete pot fi un semnal al pre-diabetului sau al unei reacții la medicamente.
Ridurile sunt o parte naturală a procesului de îmbătrânire, însă apariția rapidă a ridurilor semnifică prezența osteoporozei.

Unghiile


Dacă ai linii laterale în partea superioară a unghiilor, înseamnă că ești stresat, iar petele albe de pe unghii pot indica probleme renale.
iulia-mirica
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod