Legătura dintre infertilitate și folosirea unui laptop

Locul unui laptop, după cum sugerează și numele, este în brațele oamenilor, iar acest lucru a stârnit multe îngrijorări cu privire la fertilitatea masculină, din cauza căldurii produse de laptop.
Chiar și în prezent, în timp ce multe laptopuri nu se mai încălzesc la fel de tare precum predecesorii lor, bărbații care intenționează să devină tați trebuie să aibă în vedere riscurile, după cum afirmă experții. Iată care este legătura dintre infertilitate și folosirea unui laptop!

Care este corelația dintre folosirea unui laptop și infertilitate?


Bărbații au gonadele în exteriorul corpului dintr-un motiv anume. Acestea trebuie să fie cu cel puțin două grade mai reci decât restul corpului și orice poate afecta temperatura lor poate afecta și fertilitatea.
Cercetările care leagă problemele cu fertilitatea de băile fierbinți, saune și alte surse de hipertermie scrotală există de câteva decenii. Este prezentă o legătură clară și negativă între expunerea regulată la căldură și numărul și calitatea spermatozoizilor.

Factorul de căldură are un impact negativ bine cunoscut asupra fertilității, așa că oamenii de știință au vrut să știe dacă temperatura scrotală crește într-adevăr de la utilizarea laptopului. S-a constatat că, atunci când se folosește laptopul, temperatura scrotală crește semnificativ.
Modul în care stau bărbații atunci când folosesc un laptop poate înrăutăți lucrurile. Într-un studiu ulterior, echipa de specialiști a descoperit că alăturarea genunchilor captează în mod eficient căldura și poate ridica temperatura scrotală chiar și fără prezența unui laptop. Deci există doi factori: căldura produsă de laptop și creșterea temperaturii cauzată de apropierea picioarelor. Aceasta este o veste proastă pentru bărbații care presupuneau că sunt în siguranță cu o pernă sau un suport sub laptop.

Acest studiu și altele nu au corelat utilizarea laptopului cu reducerea fertilității și nu este clar cât de multă căldură poate suporta un om înainte ca abilitatea sa de a face copii să sufere.
Dar petrecerea unei ore sau două în fiecare seară, pe canapea, cu laptopul în brațe, poate afecta sănătatea și vitalitatea spermei. Dacă este folosit un laptop în fiecare zi, temperatura testiculară rămâne ridicată aproape tot timpul, nu este suficient timp pentru a reveni la normal. Dacă nu ești îngrijorat cu privire la reproducere, poți sta liniștit. Nu există riscul de a face cancer sau de a dezvolta alte probleme de sănătate asociate cu băile fierbinți, laptopurile încălzite sau alte surse de temperaturi ridicate ale gonadelor. 

Însă încălzirea scrotală nu este singura problemă de fertilitate corelată cu utilizarea laptopului.
Unele cercetări au asociat frecvențele electromagnetice produse de dispozitivele celulare cu potențialele probleme de reproducere la bărbați și femei. 
iulia-mirica
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod