Îți faci prea multe selfie-uri? S-ar putea să suferi de o afecțiune mintală

În ciuda tuturor protestelor, nu poți nega faptul că îți place un selfie în care ieși bine. Simțim nevoia să imortalizăm cumva experiențele, călătoriile și relațiile. Iar unii oameni o fac printr-un arsenal de selfie-uri. Iată ce înseamnă dacă îți faci prea multe selfie-uri!

Ce părere au specialiștii în sănătate despre persoanele care își fac prea multe selfie-uri


Cercetătorii au ajuns recent la concluzia că selfie-urile pot fi luate prea tare în serios. Nu e vorba de acel grup de oameni care folosește selfie stick-urile sau despre aceia care postează neîntrerupt imagini pe Instagram.
 

Obsesia de a face selfie-uri a fost clasificată ca o afecțiune mintală autentică. Iată de ce!


Cercetătorii de la Universitatea Nottingham Trent și Thiagarajar School of Management din India au testat un cadru pentru evaluarea severității acestei afecțiuni. Au dedus că există trei praguri ale afecțiunii: la limită, acută și cronică.
Selfita la limită apare atunci când oamenii își fac cel puțin 3 selfie-uri pe zi, dar nu le postează în social media. Oamenii sunt diagnosticați cu selfită acută atunci când fac cel puțin 3 selfie-uri pe zi și le postează în social media. Dacă este vorba despre o afecțiune cronică, oamenii simt nevoia aproape incontrolabilă de a face selfie-uri și de a le posta în social media de peste șase ori pe zi.

Studiul a implicat două grupuri de 200 de participanți și validează cu siguranță conceptul de selfită și oferă date de referință pentru alți cercetători, cu scopul de a investiga conceptul mai bine și în contexte diferite.
Conceptul de selfită ar putea evolua în timp, pe măsură ce tehnologia avansează, însă cei șase factori identificați corelați cu selfita în studiul de față sunt utili în înțelegerea unei astfel de interacțiuni om-calculator pe dispozitivele electronice mobile.

Fiziologii au descoperit că persoanele care suferă de selfită sunt cele care caută de obicei atenția și al căror nivel al stimei de sine lasă de dorit. Astfel de indivizi folosesc selfie-urile și platformele de distribuire a pozelor pentru a-și îmbunătăți imaginea socială.
De asemenea, acest lucru îi face să se simtă că fac parte dintr-o comunitate mai mare.

La fel ca în cazul dependenței de internet, conceptul de selfită și dependența de selfie-uri au început ca o glumă, dar cercetările recente au început să le valideze existența. 

Această cercetare probabil că îi va face pe unii să se gândească cât de des își fac selfie-uri. Dar este evident că trebuie să ai mult timp liber la dispoziție pentru a suferi de o afecțiune precum selfita. Adică nu e chiar atât de ușor să te gândești la descrieri și să alegi ce emoji merge cel mai bine la fiecare poză.
iulia-mirica
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod