Isteria anti-vaccin duce la epidemie. De ce se opun unii?



De ce se opun unii?


Mulţi părinţi refuză vaccinarea copiilor. Motivele sunt numeroase, de la cele de ordin religios până la simple păreri personale. Foarte mulţi aceştia aleg internetul ca sursă de documentare despre beneficiile şi riscurile vaccinării, însă trebuie să fii atentă la sursa materialelor pentru a lua o decizie atât de importantă în ceea ce priveşte sănătatea copilului tău.

Pe lângă părinţii care se opun vaccinării, există şi medici, chiar şi de la noi din ţară, care vorbesc despre anumite efecte adverse ale vaccinurilor.


În cartea sa "Vaccinurile: Prevenţie sau boală? O nouă patologie pediatrică”, medicul clujean Christa Todea-Gross vorbeşte despre riscul administrării numărului mare de vaccinuri într-un timp foarte scurt unui organism imatur şi cu un sistem imun incomplet maturizat. "Un medic din Occident afirma că un vaccin administrat unui sugar echivalează cu treizeci de vaccinuri administrate unui adult în decurs de o zi. Un adult nu ar putea suporta o asemenea agresiune, dar un sugar trebuie s-o facă!", declara specialistul într-un interviu acordat publicaţiei financiarul.ro

O altă problemă pe care o semnalează specialistul este aceea legată de combinaţia de vaccinuri.
"În Germania (şi în toate ţările europene, de altfel), în anul 1972 existau numai 5 vaccinuri la sugari! Toate vaccinurile erau administrate separat. Este motivul pentru care organismul reuşea să facă faţă unei asemenea agresiuni, iar îmbolnăvirile nu erau atât de frecvente şi atât de grave. În 1976 creşte numărul vaccinurilor la 12 şi este pentru prima dată când se administrează simultan două vaccinuri. În continuare a crescut numărul vaccinurilor la 14, apoi la 32! În 1995 se foloseşte trivaccinul DTP (trei vaccinuri combinate), apoi tetravaccinul (patru vaccinuri combinate).
În 2006 s-a ajuns la 40 de vaccinuri la un singur copil şi se introduce pentru prima dată hexavaccinul la sugar (şase vaccinuri simultan!). Din acest an, frecvenţa sindromului ADHD creşte foarte mult. La fel şi autismul"
, declară specialistul, citat de aceeaşi publicaţie.

Potrivit specialistului, cel mai toxic vaccin este cel care are cele mai multe combinaţii de vaccinuri şi cei mai mulţi conservanţi şi adjuvanţi neurotoxici (aluminiu, mercur), adică hexavaccinul de la 2 luni şi combinaţia de opt vaccinuri de la 1 an.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod