tiroida

Importanța screeningului în afecțiunile tiroidiene

Pe cât de mică este glanda tiroidă, pe atât sunt de importante funcțiile sale pentru sănătatea noastră, influențând modul în care funcționează fiecare celulă, țesut sau organ, de la mușchi, oase și piele la tractul digestiv, creier și inima. Practic fiecare organ depinde de sănătatea acestei glande.
Tiroida are forma unui fluture, cântărind numai 30 de grame și fiind situată în partea anterioară a gâtului.

Descriind în linii mari funcțiile tiroidei, putem spune că hormonii secretați de această glandă (T3 și T4) influențează funcțiile energetice ale celulelor, mai exact capacitatea acestora de a metaboliza substanțele nutritive și de a le transforma în energie.

Activitatea glandei tiroidă este controlată de așa-numita „glandă-mămă”: hipofiza. Aceasta din urmă secretă hormonul TSH (Hormon de stimulare tiroidiană), care stimulează tiroida să funcționeze.
Astfel, hipofiza și tiroida colaborează pentru a răspunde cât mai eficient și adecvat nevoilor organismului nostru.

Depistează devreme afecțiunile grave ale tiroidei


Screeningul afecțiunilor tiroidiene este deosebit de important pentru depistarea devreme a disfuncțiilor acestei glande, prin screening înțelegând ultilizarea testelor care ajută în depistarea precoce a bolilor tiroidiene, în faza CURABILĂ a acestora. Citește continuarea pe kudika.ro!
kudikaro
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod