Imaginea, o constanta a vietii sociale...

Zilele noastre isi schimba cursul cu desavarsire, in aceasta societate ce se dezvolta cu repeziciune. Cu mare curaj se poate spune ca societatea actuala reinnoieste sau reasaza valorile in alta ordine. Aceasta nu inseamna neaparat ca le si asaza in ordinea corecta si dorita... Este un subiect asupra caruia fiecare individ matur mediteaza in functie de capacitatea sa de intelegere, puterea sa de exercitare este in asa masura, incat ii obliga pe membrii societatii, vrand-nevrand, sa se supuna legilor sale, adica sa accepte noi asezari ale valorilor.

Cuvintele de mai sus nu au vrut neaparat sa fie o introducere in ceea ce priveste chirurgia, ci sa ne ajute sa intelegem conceptul de infrumusetare in regulile unei societati de consum. Este adevarat, este vorba despre o filozofie care pare sa fie adevarata si cred ca cei care se ocupa de studiul marketing-ului ma vor intelege foarte bine.

Prin urmare, avem nevoie de promotie, promotia propriei imagini, nu numai in contact cu directorii de resurse umane, ci si in relatiile noastre de zi cu zi, pe strada, la facultate, cu colegii la serviciu si nu in ultimul rand cu partenerii de viata.


Este vorba despre un nou concept de psihologie sociala bazata pe imagine. O imagine poate fi considerata ca un tablou artistic care ne vorbeste, are un limbaj specific, are un continut si un mesaj.

Ce poate fi schimbat intr-un timp scurt, dar cu mare eficienta, in ceea ce priveste imaginea noastra

Termenul "make-up" introdus in uz, in societatea romaneasca, o data cu scoala "modeling", a umbrit machiajul pe care il cunosteam candva, in vremuri din trecut. Onesti fiind cu noi insine, trebuie sa recunoastem ca, o data cu aceste transformari, parca si viteza de uzura a organismului si procesul de imbatranire s-au accentuat.

In ziua de astazi, si elevele de scoala primara se machiaza, ce sa mai vorbim de domnisoarele si doamnele care trebuie sa se prezinte foarte ingrijite la serviciu, adica acele persoane care au nevoie de imagine de sine pentru succes.

Asa cum va povesteam, o data cu alegerea machiajului ca mijloc de infrumusetare, pielea noastra incepe sa sufere transformari. Este foarte important de stiut ca orice substanta venind in contact cu pielea noastra este absorbita de catre porii de comunicare ai tegumentelor si, pe langa cantonarea acestora in grosimea si straturile componente ale pielii, va intra si in circulatia sanguina.


De reamintit sunt intoxicatiile acute de odinioara, prin contact direct cu metale grele, intalnite, spre exemplu, la muncitorii din tipografii. Prin urmare, atentie, grija si prudenta in alegerea produselor care pot veni in contact mai ales cu pielea de pe fata este necesara pentru a preveni intoxicatiile. Astazi sunt extrem de rare asemenea afectiuni prin folosirea substantelor de machiaj necorespunzatoare, insa produsele sintetice sunt imediat absorbite de tegument. In urma absorbtiei, depozitarii si actiunii acestor substante, pielea va suferi, ducand la imbatranirea precoce si schimbarea tenului. Aici putem enumera schimbarea de culoare, de prospetime, inasprirea, ridarea, deshidratarea, obstructia porilor, uneori infectii si altele.

Cea mai simpla si banala ingrijire consta in simpla spalare a tenului de doua sau trei ori pe zi cu apa (de preferat, usor calduta la inceput si apoi rece) si sapun, contactul cu aerul, precum si hranirea pielii cu produse naturale pe baza de vitamina C, vitamina A si masajul zilnic tonifiant. Sa nu uitati ca si pielea trebuie tratata ca un organism viu si inteligent, deoarece este compus din celule vii care interactioneaza cu mediul inconjurator, fiind coordonate de sistemul nervos central, prin terminatii nervoase care monitorizeaza la nivel central toate modificarile.


Astfel, demachierea zilnica, in combinatie cu ingrijirea naturala a pielii, este obligatorie si va revine sarcina de a va alege cu cea mai mare atentie produsele cosmetice care se aplica pe pielea fetei.

Nu este lipsit de interes sa va mentionez ca la inceputul anului 2000, in Marea Britanie, s-a creat o psihoza in ceea ce priveste folosirea produselor alimentare si cosmetice netratate chimic care se comercializau doar in anumite puncte si localitati. Undeva, pe buna dreptate si dupa circa o suta de ani de comert cu substante chimice, lumea revine la punctul de unde a plecat, respectiv natura...

Daca ati indeplinit obligatiile dumneavoastra de a preveni si ingriji pielea fetei si totusi mai aveti nevoie de alte ajustari in ceea ce priveste armonia tridimensionala si cosmetica a fetei, indiferent de varsta ati putea apela la serviciile chirurgiei plastice si cosmetice care, folosind tehnici chirurgicale, incearca sa ajusteze micile modificari care pot schimba foarte mult compozitia fetei.

Aici mentionam:

riduri hiperactive cu caracter genetic la persoanele tinere sau cele dobandite la persoanele in varsta, cu localizare intersprancenoasa, riduri ale fruntii, ale bordurilor externe ale ochilor (asa-numita laba de gasca), precum si santurile nazogeniene care unesc marginile aripioarelor nazale de colturile buzelor si cele ale gatului;
contur de buze cu sau fara necesitatea de a mari si volumul lor;
ridicarea colturilor sprancenelor;
pungi de grasime ale pleoapelor superioare sau inferioare, cu sau fara lasarea pielii in jos;
Xantelasma - depuneri mici sau mari ale unor placi grasoase pe pleoape;
sechele cicatriciale post operatorii, post combustionale mici/mari ori post tratament ale acneelor juvenile sau ale unor furunculi maltratati, care duc la deformari asimetrice ale fetei;
hipotrofiile asimetrice ale fetei dupa malformatii congenitale;
acumulare disproportionala si uneori exagerata a grasimii in regiunea barbiei, numita gusa.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod