Fii in forma cu ajutorul cerealelor integrale

O vorba spune ca nu trebuie sa-ti para rau ca s-a terminat, ci sa te bucuri pentru ca s-a intamplat. De data aceasta, ne referim la concediul tau, care s-a incheiat. Te-ai intors la munca, odihnita, relaxata si pregatita sa faci fata noilor provocari care te asteapta. Dar, asa cum stii, pentru a te mentine in forma si a da randamentul maxim ai nevoie de o alimentatie echilibrata, bogata in vitamine, carbohidrati, antioxidanti, fibre si minerale.

Care ar putea fi, oare, alimentul care ti le-ar putea oferi pe toate acestea la un loc si, in plus, un gust delicios si putine calorii? Raspunsul la aceasta intrebare il constituie cerealele integrale pentru mic dejun.
Acestea sunt bogate in grasimi nesaturate, fibre, carbohidrati si proteine

Pentru a fi in forma, specialistii in nutritie ne recomanda ca aproximativ jumatate din cantitatea totala de cereale pe care o consumam zilnic sa fie constituita din cereale integrale. Ideal, spun nutritionistii, este sa consumi trei portii de cereale integrale pe zi.

Posibilitatile de alegere sunt numeroase: paine din faina integrala, cu germeni de grau, cu seminte, orez brun, cereale integrale pentru micul dejun, orezul integral, porumbul.
Prin urmare, consuma zilnic cereale integrale, cu lapte sau iaurt si, pe cat posibil, inlocuieste painea alba cu paine cu graunte intregi de grau.

Nu renunta niciodata la micul dejun, chiar daca te grabesti foarte tare dimineata. Pregatirea unui mic dejun cu cereale integrale nu-ti va lua mai mult de cateva minute, iar organismul tau iti va fi foarte recunoscator.

Persoanele care mananca sanatos dimineata au rezultate mai bune si performanta mai ridicata in raport cu persoanele care renunta la micul dejun.
Cei care sar peste micul dejun obosesc mult mai repede datorita faptului ca organismul si, in special, creierul lor functioneaza cu resurse energetice limitate.

Cerealele integrale constituie ingredientul ideal al unui mic dejun sanatos. Atat pentru copii, cat si pentru adulti. Ele confera organismului uman necesarul zilnic de vitamine si elemente nutritive. Consumate dimineata, asigura un echilibru alimentar pentru intreaga zi si in plus, sunt usor de preparat.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod