Fiecare oră de alergat îți prelungește viața cu șapte ore

Fiecare oră de alergat îți prelungește viața cu șapte ore

Cel mai în vârstă maratonist din lume, Fauja Singh, avea 101 ani când a terminat o cursă de 10 kilometri într-o oră și 32 de minute. Alergatul nu doar că te ajută să scapi de kilogramele în plus și să fii în formă, dar în același timp îți poate prelungi viața cu câțiva ani.

Alergatul îți prelungește viața


Un studiu efectuat în urmă cu șase ani a arătat că persoanele care aleargă chiar și cinci minute pe zi își pot prelungi durata de viața. De asemenea, a mai demonstrat că alergatul este singurul exercițiu care reduce riscul de deces din cauza bolilor cardiovasculare. 

În cadrul aceluiași studiu s-a mai dovedit că alergătorii au un risc cu până la 45% mai mic de mortalitate din cauze cardiovasculare și o speranță de viață cu trei ani mai mare. Cercetătorii au stabilit că o oră de alergat pe zi prelungește viața cu șapte ore.

După trei ani, specialiștii au realizat o altă cercetare pentru a determina dacă și alte forme de activitate fizică, precum mersul pe jos sau pe bicicletă, au același efect de prelungire a vieții.

Reduce riscul de deces prematur cu până la 40%


Noul studiu a confirmat descoperirile primei cercetări.
Datele au arătat că alergatul, indiferent de ritm sau distanță, reduce riscul de deces prematur cu până la 40%. Folosind aceste date, cercetătorii au determinat că dacă toți cei care au participat la studiu, inclusiv cei care nu alergau, ar fi adoptat acest sport, ar fi fost o rată a deceselor cu 16% mai mică și cu 25% mai puține atacuri de cord fatale.

O descoperire interesantă a specialiștilor a fost aceea că alergatul le prelungește oamenilor viața cu mai mult timp decât cel pe care îl consumă.
Datele au arătat că un alergător tipic petrece mai puțin de șase lungi alergând în decurs de 40 de ani, dar se poate aștepta la o creștere a speranței de viață cu 3,2 ani.

O oră de alergat pe zi îți prelungește în mod statistic speranța de viață cu șapte ore, potrivit cercetătorilor care au realizat studiul.

Cercetarea a mai dezvăluit că mersul pe jos sau pe bicicletă sunt asociate cu o durată de viață mai mare, dar nu într-o măsură la fel de mare precum alergatul. De asemenea, au mai aflat că dacă alergi mai mult în fiecare zi nu îți face rău, dar nici nu este neapărat necesar, pentru că nu prelungește și mai mult speranța de viață.

Însă alergatul nu este totul.
Pentru ca beneficiile să fie majore este necesar să fie asociat cu un stil de viață sănătos. Alimentația adecvată joacă un rol important, la fel și odihna suficientă și renunțarea la vicii precum fumatul sau consumul excesiv de alcool.

Este foarte important să faci mișcare, fie că preferi alergatul sau alt tip de activitate fizică. Potrivit unui studiu, sedentarismul este foarte periculos și cauzează 1 din 10 decese la nivel mondial.


Vorbesc prea mult despre plantele din grădina mea, iubesc oamenii care iubesc animalele și scriu cu drag despre tot ce este nou în frumusețe și modă
Vorbesc prea mult despre plantele din grădina mea, iubesc oamenii care iubesc animalele și scriu cu drag despre tot ce este nou în frumusețe și modă
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod