Farmacia de concediu

O vacanta reusita inseamna, pe langa multe altele, si posibilitatea de a interveni in situatii neprevazute, cum ar fi: o raceala, putina febra, o indigestie, o entorsa, o julitura la genunchi...
O vacanta reusita inseamna, pe langa multe altele, si posibilitatea de a interveni in situatii neprevazute, cum ar fi: o raceala, putina febra, o indigestie, o entorsa, o julitura la genunchi si asa mai departe, mici accidente care pot narui buna dispozitie. Pe langa toate bagajele, nu uita sa adaugi si mica farmacie de vacanta, in care trebuie sa se regaseasca medicamentele pentru toate situatile de urgenta.

Poti apela, cu incredere, la sfatul unui farmacist, dar trebuie sa tii cont si de potentialele riscuri la care te poti expune tu si cei care merg cu tine in vacanta.

1. Indigestii, varsaturi, diaree, dureri de stomac, constipatie. Oricare dintre aceste situatii iti poate strica definitiv o zi sau doua de vacanta.

Este bine sa ai in geanta cu medicamente un antivomitiv, un antidiareic pe baza de argila, poate chiar un antibiotic.
La acestea mai poti adauga un laxativ usor (schimbarea mediului te poate inhiba), un pansament gastric si, nu in ultimul rand, un preparat care sa stimuleze digestia si sucurile digestive.

Daca ai avut de suportat o bila lenesa, adauga ceva si pentru aceasta problema in gentuta cu medicamente. Este stiut ca vara este perioada "ideala" pentru indigestii, asa ca ai grija ce si unde mananci, supravegheaza-i pe copii sa se spele pe maini, pentru ca este mai usor sa previi decat sa ai o vacanta ruinata. Daca problemele persista mai mult de 24 de ore, mergi la camera de garda a spitalului din cea mai apropiata localitate.

2. Dureri de cap, de dinti, de spate. In general, stim ca toate acestea (despre care nu trebuie sa uiti ca sunt doar simptome) trec cu analgezice. Deci, nu uita sa le pui in geanta cu medicamente.


Daca ai ghinionul sa ai parte de un abces dentar, apeleaza la prima farmacie pe care o gasesti in drum, pentru a cumpara o doza minima de antibiotic, care se poate elibera fara reteta, apoi cere ajutorul unui serviciu de garda.

Daca durerile de cap sunt "altfel", nu trec cu un banal algocalmin si sunt asociate cu alte stari neplacute - varsaturi, fotofobie - mergi la medic!

3. Febra si stari gripale, tuse si nas infundat. Inainte de orice, iti voi spune ca imi pare rau pentru vacanta ta... Stii vorba aceea care spune ca raceala tratata tine sapte zile, iar cea netratata o saptamana...

Daca "racitii" sunt copiii, mai bine te intorci acasa. Oricum, ar fi perfect sa intervii din primul moment. Incepe prin a combate febra si a rezolva nasul infundat. Adauga si un sirop de tuse si dropsuri pentru gat.
Mai departe, actioneaza asa cum ai face si acasa, desi in vacanta iti va fi mult mai greu.

Pentru a evita astfel de neplaceri, cere sfatul medicului si imunizeaza-ti copiii inainte de a pleca in vacanta cu preparate homeopate, de exemplu. Acest gen de medicamente este foarte bine sa le ai, oricum, cu tine in vacanta. Si iar, ai grija, apeleaza la medic daca lucrurile nu se amelioreaza in doua zile.

4. Genunchi juliti, coate zdrelite, entorse.
Incidente, de cele mai multe ori inevitabile in vacanta, usor de rezolvat cu iod, alcool medicinal, plasturi, fasa si apa oxigenata. Ai gija sa ai "materiale" suficiente, pentru toate ranile si pentru toti ranitii! O fasa elastica sau noile produse care produc gheata instant sunt bine venite. Daca glezna pustiului tau se umfla, frige si este tumefiata, este clar ca trebuie sa faci o vizita la un serviciu de ortopedie.

5.
Boli cronice.
Aici iti recomand maxima atentie. Nu pleca sub nici o forma fara medicamente pentru toate suferintele cronice ale tale sau ale celor din familia ta. Si, pe langa medicamentele in sine, ia si retetele, pentru ca nu ai de unde sa stii cand ai nevoie de ele (iti pierzi bagajele, de exemplu). La asta adauga numarul de telefon al medicului de familie, pentru ca, in situatii neprevazute, sa ai cui cere un sfat (anunta-l inainte ca pleci in concediu si cere-i permisiunea sa il suni, daca ai nevoie, mai ales ca este posibil ca si el sa fie plecat...).

In rest, vacanta placuta, fara incidente!
 

Comentarii (2)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • eugen pe 12 Nov 2008, 19:42
    farmacie

    In acest articol ar trebui enumerate concret numele medicamentelor si dozajul lor exact pentru afectiunile enumerate mai sus in articolul dumneavoastra. Cum as putea sa plec in concediu pe baza acestui articol, stiind foarte bine la cite riscuri mai mari sau mai mici ne putem expune intr-un banal concediu. As dori articole mult mai bine documentate si concrete pe diverse teme.

    0
    0

  • NA* pe 10 Aug 2008, 23:41
    multumesc

    ma bucur ca exista asa sait e foarte practic de a afla multa informatie utila rapid, imi place extrem de mult ceea ce faceti si relaxindu-ma vizitez permanet aceasta pagina cu sfaturi practice.

    0
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod