Durerile de cap si de ochi pot fi evitate

Durerile de cap pot fi cauzate de foarte multi factori si reprezinta una dintre cele mai frecvente cauze pentru care diferite persoane se adreseaza medicului lor generalist. Cele mai multe astfel de afectiuni nu sunt grave si dispar, de regula, de la sine. Pot fi atenuate cu ajutorul unor calmante usoare sau datorita unei schimbari pozitive in stilul de viata.

De asemenea, tensiunile sau durerile oculare, oboseala ochilor si vederea "incetosata" reprezinta cauze la fel de obisnuite pentru controalele medicale... De astfel de afectiuni sufera, in special, persoanele care depun activitati sustinute la serviciu si care lucreaza foarte mult cu monitorul si computerul, o sursa de stres pentru vedere... Durerile de ochi pot fi un semnal al aparitiei durerii de cap, insa pot fi cu usurinta evitate daca tii cont de cateva sfaturi generale.

Care sunt semnalele la care trebuie sa fiu atenta privind durerea de cap si ochi?


O durere de cap poate varia de la un sentiment de tensiune in zona fruntii sau a cefei pana la junghiuri intepatoare si ascutite. Aceste dureri iti pot afecta intreaga suprafata a capului sau doar o parte, iar durerea se poate "deplasa", iti poate afecta vederea sau poate cauza chiar greata si senzatie de voma, in cazul in care devine acuta. Cele mai obisnuite tipuri de durere de cap sunt cele de tensiune si migrenele.

Durerile de cap de tensiune nu dureaza, de regula, foarte mult timp.
Printre simptomele acestora se numara:

o durere generalizata, care nu este neaparat "concentrata" asupra unei anumite parti a capului;
senzatia de presiune in zona capului, a gatului sau a cefei si a ochilor.

Migrena, adesea o durere puternica, te poate scoate "din circulatie" pana la trei zile... Acest tip de durere este, in general, localizata intr-o anumita parte a capului, fiind insotita adesea de senzatia de ameteala si de voma. Alte simptome de care s-ar putea sa ai "parte":

vedere incetosata;
poti vedea lumini intermitente sau puncte negre;
vorbire greoaie si neclara;
senzatia de intepaturi in maini si in zona fetei.

Oboseala ochilor poate fi o cauza a durerilor de cap pe care le traiesti la munca. Este foarte posibil sa suferi din aceasta cauza daca:

esti constienta de faptul ca ai ochii foarte obositi si ai o senzatie de mancarime sau de iritare in zona lor;
de foarte multe ori iti suprasoliciti ochii sau ai dificultati in a vedea obiectele aflate la distanta, dupa ce ti-ai concentrat privirea asupra obiectelor aflate in imediata apropiere, sau invers;
temporar, ai privirea incetosata;
suferi de ameteala sau dureri de cap.

Cauzele durerile de cap si de ochi


Exista foarte multi factori declansatori pentru acest tip de afectiuni si multi dintre ei pot fi evitati. Chiar daca programul de lucru nu iti permite sa ai foarte multa grija de sanatatea ta, nu este nimic mai de pret decat aceasta.
Incearca sa iti corectezi stilul de viata, pentru a te putea bucura de fiecare zi in parte si, de ce nu, pentru a munci mai eficient. Nu vei da niciodata randament daca simti ca cedezi...

Printre cauzele declansatoare se pot numara:

stresul;
pozitia incorecta la birou;
o zona de lucru "stufoasa" si in dezordine;
oboseala ochilor;
abuzul de alcool.

Cauza aparitiei migrenelor o reprezinta o alterare a dimensiunii vaselor de sange din apropierea creierului, iar unii dintre factorii declansatori sunt:

anumite alimente, cum ar fi ciocolata sau produsele lactate;
alcoolul;
stresul prelungit;
luminile, zgomotele si mirosurile puternice;
in cazul femeilor, utilizarea pilulelor contraceptive.

Persoanele care lucreaza foarte mult pe computer pot avea ochii si vederea afectate daca stau foarte mult in fata unui monitor. Astfel, vederea le slabeste si au dificultati la citit textul afisat pe monitor.

Unele dintre cauzele aparitiei acestor dureri sunt reprezentate de faptul ca:

iluminatul este deficitar;
unghiul vizual este foarte prost;
contrastul intre lumina monitorului si background este foarte puternic;
lucrul se desfasoara prea aproape de monitor si/sau de un anumit document.

Cum pot fi tratate aceste afectiuni?


Majoritatea durerilor de cap vor trece de la sine sau cu ajutorul unor pastile cum ar fi paracetamol, aspirina sau ibuprofen. Ai grija sa nu exagerezi cu aceste calmante - intotdeauna citeste prospectul si apeleaza la sfatul farmacistului.

Daca suferi de o durere de cap sacaitoare, incearca sa:

iei o pauza si sa te relaxezi;
eliberezi tensiunea prin exercitii de stretching sau printr-un masaj usor al fetei, gatului, cefei si al capului.

Daca experimentezi urmatoarele simptome, consulta-ti imediat medicul generalist sau specialistul in medicina muncii:

durerea de cap se accentueaza si/sau nu a dat inapoi dupa cinci zile si/sau nu raspunde la tratamentul medicamentos cu calmante usoare;
suferi de o durere acuta si vedere incetosata, combinate cu senzatia de ameteala si de voma;
brusc, suferi de junghiuri puternice in zona tamplelor, cu senzatie de voma si ameteala;
ai in mod constant perturbari ale vederii;
experimentezi dureri de cap recurente, cu probleme de memorie, lipsa de concentrare si oboseala.

Ce pot face in cazul durerilor de cap si ochi?


Acest mic ghid te va ajuta sa previi durerile de cap si oboseala ochilor in contextul serviciului:

Asigura-te ca scaunul, biroul si monitorul tau sunt asezate in cele mai confortabile pozitii pentru tine. Intotdeauna stai dreapta, cu spatele sustinut, si foloseste un scaunel pentru odihna picioarelor, in cazul in care acestea nu ating podeaua.

Evita contrastul puternic intre lumina monitorului si cea din background.

Pastreaza-ti in permanenta monitorul curat.
De asemenea, foloseste un ecran protector, antireflex, si ochelari de protectie, cu lentile de acelasi tip.

Asigura-te ca biroul in care lucrezi este bine ventilat sau incearca sa lucrezi langa o fereastra deschisa - ai nevoie de cat mai mult oxigen.

Ia pauze regulate (teoretic, la fiecare 15 minute trebuie sa faci o pauza de privit in monitor) si plimba-te, daca simti nevoia, pentru a te dezmorti si a ajuta ochii sa se relaxeze. Seteaza contrastul si luminozitatea monitorului tau la niveluri acceptabile.

In timpul pauzelor, concentreaza-ti privirea asupra unor lucruri aflate mai departe de tine, pentru a-ti odihni muschii oculari.

Daca iti copiezi un document tiparit in computer, asigura-te ca atat documentul respectiv, cat si monitorul se afla la aceeasi distanta de ochii tai. Pentru a facilita acest lucru, asaza-ti foile pe un clipboard.

Mergi in mod frecvent si regulat la controale oftalmologice.

Incearca, oricat de greu ar fi, sa eviti stresul la munca.

Odihneste-te mai mult (si mai bine!) noaptea. Sunt recomandabile cel putin 8 ore de somn. Incearca sa te tii de acest program!

Evita abuzul de alcool.

Daca esti fumatoare, renunta la acest viciu si, de asemenea, redu numarul cestilor de cafea pe care le bei in timpul saptamanii.
 

Comentariile 101-134 din 134

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • firfirel pe 29 Ian 2009, 20:58
    nu stiu ce este?

    De aproape un an simt o apasare slaba la ceafa, ca si cum asa purta un fes dar numai acolo la spate.daca las prea tare capul pe spate, sa privesc vertical in sus ametesc.daca pun barba in piept simt durerea muschilor dintre omoplati.cand sunt obosit am ameteli incat chiar daca stau pe scaun simt ca pic pe o laterala.cu tensiunea arteriala stau bine12/7,13/8.uneori cand ma simt astfel ma trec tot felul de ganduri negre(daca am o bola grava, daca o sa mai am doar putin de trait?),ma sperii imi transpira mainile si nu mai am chef de nimic,dar nici nu pot sta linistit.as vrea sa stiu daca este ceva grav si daca exista posibilitatea de a scapa de aceste simptome, de a reveni la normal? (am facut radiografie la plamani la cap si nu am nimic) P R O T E I N A C R E A C T I V A . . 12 mg/l (< 5) FIBRINOGEN 4.1 (2-4) GR. EOZINOFILE 8% (1%-4%) [FORM. LEUCOCITARA] CALCIU 8.06 (9-11) MAGNEZIU 1.07 (1.0-3.3) RESTUL TOATE SUNT BUNE ~~~~SOLICIT UN AJUTOR (SFAT) CE AR PUTEA FI ?~~~~~~~~

    3
    3

  • alina pe 26 Ian 2009, 14:15
    dureri de cap si ochi

    de mai bine de 3 ani mi se inrosesc ochii foarte rau ,pe rand ma dor foarte tare si ma doare capul.Am fost la medic ,am facut o multime de analize si nu au gasit nimic.Imi trece doar cu maxidex picaturi dupa 3-4 zile.Ce sa fac?cand sunt in criza am senzatia ca inebunesc de durere.multumesc

    2
    4

  • maria pe 16 Ian 2009, 00:04
    dureri de cap si ochi

    am dureri de cap de 6 luni ameteli senzatie de voma nu vad bine si am un zgomot puternic in cap tot timpu,am facut tomografu si concluzii sunt :in vermis spatiile lichide usor dilatate in sensul unei discrete atrofii. am fost la doctor si mi-a spus ca nu este nimic grav si sa iau ibuprofen ca o sa-mi treaca dar eu sunt lafel cu aceleas dureri,ajutati-ma va rog sa scap de dureri sunt disperata intru chiar in panica ca nu stiu ce tratament sa iau.multumesc

    4
    0

  • andreea buta pe 10 Ian 2009, 21:33
    dureri de cap si de ochi

    de un an suport aceste dureri,nu stiu care e cauza,mi-am facut analize,rmn,controale la oftalmologie si orl dar nu mi-au gasit nimic doar ca am cu glanda tiroida.poate fi aceasta cauza?apropo iau si anticonceptionale de 5 ani si nu am facut pauza.ajutati-ma va rog.m-am saturat de dureri.

    2
    0

  • Florin pe 7 Ian 2009, 23:42
    dureri puternice de cap

    salvador 13.08.2008 01:53 Si tatal meu are cam acelesi simptome ca si tine, il doare capul aproape zilnic la tampla in partea dreapta, o jumate de ora nu poate face nimic, sta pe scaun si se chinuie cu durerea...a fost la 1000 de medici si in cluj i-au facut toate analizele si la cap si la tot si tot nu au gasit cauza...tu ai rezolvat ceva cu durerea ta?Mi-ar fi de mare ajutor niste sfaturi,multumesc

    3
    0

  • ovidiu pe 4 Ian 2009, 18:05
    meteo dependenti

    daca credeti in asa ceva si daca da scrieti eu am barometru iar la fiecare modificare apresiunii atmosferice sufar aceste dureri cumplite relatate in articolul anterior

    1
    0

  • ovidiu pe 3 Ian 2009, 21:13
    cefalee,migrena

    lunar dimineata cand ma trezesc port o durere in ceafa doar pe partea stanga ma supara rau lumina nu pot vorbi coerent simt greutate in exprimare stare de greata insotita de varsaturi o zi de cosmar port ochelari nu fac abuz nalimentar nici in fata calculatorului duc o viata normala care defapt se manifesta in celelalte zile in care nu am nimic ce stiti despre astfel de cazuri ?

    1
    0

  • DANIEL pe 20 Dec 2008, 20:02
    ma doare capul

    ma doare capul ingrozitor si urechile.ce pot sa fac?

    3
    0

  • boari georgeta pe 19 Dec 2008, 11:48
    dureri de cap si de ochi

    am nevralgie oftalmica si am avut destul de des dureri de ochi si de cap,in special cand este lumina afara,am facut tratament cu medicamente insa nici un rezultat.Apoi am facut un control oftalmologic si mi-am facut ochelari cu lentile helio si antireflex,durerea de cap si de ochi s-a diminuat cam 80%.Durerile de ceafa mai apar si la persoanele care au probleme cu ,,fierea''cand este incarcata.

    0
    3

  • NEAGOE ANA pe 30 Nov 2008, 00:08
    dureri de cap si ochi

    cand stau mult la tv ma doare capul rau am si dureri de ochi si cateodata vad incetosat si ma deranjeaza lumina puternica si intunericul ma simt ametita cateodata si am o stare generala proasta cateodata simt ca am dureri de maini si picioare ma simt slabita am si atacuri de panica si cand ma gandesc ca poate am ceva ma simt si mai rau dar nu intotdeuna ma simt asa doar in unele zile.va multumesc astept un sfat

    0
    2

  • gabi pe 25 Nov 2008, 09:47
    intepaturi in ochi

    Intepaturi puternice dar rare(1-2/zi, de 2-3 ori pe saptamana)au aparut in urma cu 3-4 saptamani !!!! Am uneori vederea incetosata iar la lumina puternica o sensibilitate mai mare. Sunt speriata pentru ca sunt dureri scurte dar "taioase"pe care nu le-am mai intalnit in cei 40 de ani de viata !!! Astept cu nerabdare o parere, un sfat !!!!

    4
    1

  • Martin pe 20 Nov 2008, 19:45
    dureri de ochi

    De doua zile ma dor ochii, daca inchid si strang putin pleoapele durerea se accentueaza si mai tare. La ochiul drept am o sensibilitate mai mare si imi si lacrimeaza, sunt sofer si conduc in medie 7-8 ore pe zi , in oras , cu un trafic mare. Va multumesc anticipat pentru atentie si eventualele sfaturi.

    1
    3

  • aurel pe 18 Nov 2008, 09:51
    dureri de cap

    am deja 1 ani si am dureri de cap, ameteli, dar mai grav e ca nu pot tine minte, nu ma pt concentra, sunt mereu somnoroasa, si mereu fara dispozitie. nu ma doare capul mereu , citeodata in partea dreapta, citeodata in partea stinga, de vazut vad bine, , as vrea sfaturi . cyum de tratat aceste dureri?erburi sau pastile?astept sfaturi. o zi buna

    3
    2

  • alina pe 17 Nov 2008, 15:18
    dureri de cap si ameteli

    De cateva zile ma doare capul si ametesc.Este o durere infundata care porneste de la gat si pe care o simt in tot capul,si care nu dispare la analgezice,Nu este o durere puternica dar este foarte deranjata si nu stiu icotro sa apuc

    0
    2

  • natasha pe 5 Nov 2008, 16:10
    cer sfat

    ma doare capul si uneori am o ceata pe ochi ,dar de vazut vad bine ,si sunt tot mereu somnoroasa ,nu ma pot concentra , lucrez la calculator in fiecare zi.asi dori un sfat

    1
    1

  • Adi22 pe 10 Sep 2008, 22:45
    Dureri de cap

    aceleasi probleme le am si eu...dureri f mari de cap si de ochi...nu exista zi in care sa nu ma simt rau,nu am putere sa fac nimic si in plus in ultima vreme nici chef de viata nu mai am....ce as putea sa fa...la medic mi-a spus ca nu am probleme cu vederea dar mi-a recomandat un ochelar slabut doar pt tv si calculator...sa fie doar asta problema sau poate fi din cauza pilulelor?

    3
    0

  • marilena pe 5 Sep 2008, 19:31
    dureri in tot corpul

    eu am 2zile dureri de cap incepe cu fruntea apoi se muta la urechi la dinti la burta pe un picior apoi pe celalant la maini la plamania eu asi dori un sfat

    2
    0

  • Razvan pe 4 Sep 2008, 15:21
    ochi sensibili

    La fel ca antevorbitorii mei , am si eu o problema cu ochii:de aprox 2 luni: imi lacrimeaza putin cand conduc dar mai ales cand dau drumul la caldura in masina.Cand e soarele puternic sau vant, simt ca trebuie sa-i inchid mai des decat ar trebui la fel si cand stau la calculator mai mult timp.Am nevoie de ochelari? ( sper sa nu :) ), sau se poate corecta si in alte moduri problema?

    1
    0

  • Mladin Lucia pe 30 Aug 2008, 23:50
    ochi incetosati si obositi

    Va rog sa ma sfatuiti ce tratament sa folosesc in cazul meu si daca e recomandat ceaiul de musetel.Va multumesc mult pentru amabilitate.

    0
    1

  • mladin lucia pe 28 Aug 2008, 13:05
    ochi incetosati si obositi

    Lucrez in ture,cu monitor din TV cu ecran mare cu unghi de vizibilitate redus,lumina naturala redusa doar la lumina neonului,si sunt zile cu un stres ridicat.Port ochelari progresiv helio,mai tot timpul simt ca ochii sunt invaluiti de o secretie care imi provoaca o ceata,iar seara am ochii uscati.Dimineata cand adie un vant mai rece,imi pornesc lacrimile abundent,abia la caldura mi se opresc lacrimile,iar dimineta cateodata am ceva intarit sub forma de granule.Am sinuzita frontomaxilara pe care o tin sub cotrol,dureri lombaro cervical-cu tratament de doua ori pe an,si am o varsta mai inaintata.Va rog sa ma sfatuiti ce tratament sa folosesc in cazul meu si daca e recomandat ceaiul de musetel.Va multumesc mult penrtru amabilitate.

    1
    2

  • andrei89 pe 27 Aug 2008, 19:08
    durere

    Tratament revulotionar al migrenelor si durerilor menstruale cu extractul din planta Petasites Hybridus Migrenal este singurul produs din Romania care contine acest ingredient Indicatii: migrene, dureeri premenstruale , astm, rinita alergica, alergii Butterbur (Petasites hybridus) este o planta care creste in Europa, USA and Asia si care de mult timp este folosita de medicina naturala. Studii medicale stiintifice recente au demonstrat faptul ca Butterbur poate imbunatati circulatia intra-craniana a singelui , ajutind si implicit functiile neurologice. Este deasemenea dovedit stiintific ca ingredientul principal din extractul din Butterbur, Petasin, joaca un rol important in reducerea discomfortului neurologic cauzat de migrene, dureri menstruale , lumina puternica si stress. Instructiuni de folosire: Ca supliment nutritiv, 2 capsule pe zi, luate dupa masa. Compozitie per capsula Butterbur extract 100 mg (per capsula) DZR: 200 mg Importator exclusiv: Live Well Products SRL, Firma distribuitoare unica a produsului RU-21 cauta activ distribuitori exclusiv zonali (orase) pentru baruri si cluburi . Farmaciile si magazinele naturiste ne pot contact de pe unul din siturile noastre cu linkuri prezente in www.smart-living,ro Telefon Mobil : 0727.774.736

    1
    0

  • salvador pe 13 Aug 2008, 01:53
    durere puternica de cap

    pe mine ma doare capul de 2 ani de zile repetat la oo luna sau chiar mai mult anul trecut am avut dureri de cel mult 10 ori anul acesta cam tot la fel durerile se manifesta chiar foarte tari in zone ochiului drept deasupra si inauntrul lui am dureri pana pur si simplu ma dau cu capul de pereti dureri foarte mari am fost la doctor am facut 1000 de analize tomografi si atel chesti miau spus ca sunt pe sisitem nervos si cand ma enervez ma ia durerea foarte tare acum intreb si eu dece nu doare tot capul si doar o singura parte a capului ??? si cum sa scap stau intradevar la calculator dar satu max 2 ore pe zii ce sfaturi imi dati ? multumesc

    0
    2

  • ana-marja pe 22 Iul 2008, 15:17
    dureri de cap si ameteala

    Pe sora mea o doare capul si are stari de ameteal si de greata. Mi-ati putea spune ce ar trebui sa faca sau daca poate lua ceva sa o lasa sau daca poate sa aiba ceva grav. Multumesc

    1
    0

  • Ramona pe 3 Iul 2008, 14:14
    dureri de cap

    De trei zile am dureri de cap intepatoare, cand ma aplec sau ma ridic. Am luat cat o pastila de tador dupa care ma lasa . Ce trebuie sa fac?

    1
    0

  • alinadeva pe 2 Iun 2008, 17:26
    dureri de cap

    de mai multa vreme ma plang de dureri de cap.am facut acum vreo 2 ani si tomograf si nu au gasit nimic.am avut o perioada in care durerile au disparut dar acum iar au revenit ma doare capul si ochii.cateodata ma doare doar pe o parte parca in spatele ochiului cu durere de frunte si a maxilarului superior.altadat ma doare ceafa si pe lungimea gatului.ce sa mai fac?

    2
    0

  • parmaboy77 pe 10 Mai 2008, 19:26
    oboseala ochilor

    am si eu proibleme cu ochii, desi am fost la doi oftalmologi nu au gasit nimic.Sunt sensibil la schimbari de lumina, la condus noaptea ma dor ochii, am senzatia ca nu vad bine sau in ceata si nu pot focaliza.Ma doare si capul cateodata d ela ochi. Mentionez ca eu mai am o problema pe fond de stres niste atacuri d epanica de cca un an, am facut zeci d einvestigatii inclusiv RMN si nu au gasit nimic.

    1
    0

  • beatrice pe 16 Apr 2008, 23:07
    tomograf

    Daca aveti dureri de mai mult timp cel mai bine e sa va faceti un tomograf. Mama mea a avut dureri groaznice de cap, insotite de varsaturi, insuficienta respiratorie si stari de ameteala timp de 3 saptamani. La tomograf am aflat ca avea tumoare pe creier si a murit. Parerea mea este ca la tomograf se pot afla mai multe despre cauzele durerilor dumneavoastra.

    0
    0

  • dan pe 10 Apr 2008, 15:58
    DURERI DE CAP SI OCHI

    de doua zile ma doare foarte tare tampla stanga , am amrteli, din 30 in 30 min vars voarte rau si simt cum am tensiunea ridicata. ieri am avut tensiunea 14, nu stiu exact ce inseamna dar cred ca e mare. am 25 de ani si nu stiu ce sa cred. e grav nu e grav tre sa iau un tretament. mereu cand simt ca-mi este rau simt furnicaturi in palma si vad incetosar si cu purici. multumesc

    0
    1

  • ADRIANA pe 28 Mar 2008, 22:24
    ochi incetosati

    ori de cate ori ma emotionez , sau am un stres, sant grabita sa fac ceva inpinsa din spate,nu mai vad bine ci in ceata imi lacrimeaza ochii si ma pierd .E posibil sa fie tensiune oculara pe fond nervos ,probabil ar trebui sa nu mai beau cafea deloc, dar in general am tensiunea mica si trebuie sa beau cafea altfel ma doare capul si aproape nu vad nu stiu ,as putea rezolva aceasta problema cumva,ochelarii nefiind o solutie pentru ca port deja am+1si nu ma .ajuta.

    0
    0

  • marius pe 28 Mar 2008, 14:07
    dureri de cap

    de aproape un an simt o apasare slaba la ceafa, ca si cum asa purta un fes dar numai acolo la spate.daca las prea tare capul pe spate, sa privesc vertical in sus ametesc.daca pun barba in piept simt durerea muschilor dintre omoplati.cand sunt obosit am ameteli incat chiar daca stau pe scaun simt ca pic pe o laterala.cu tensiunea arteriala stau bine12/7,13/8.uneori cand ma simt astfel ma trec tot felul de ganduri negre(daca am o bola grava, daca o sa mai am doar putin de trait?),ma sperii imi transpira mainile si nu mai am chef de nimic,dar nici nu pot sta linistit.as vrea sa stiu daca este ceva grav si daca exista posibilitatea de a scapa de aceste simptome, de a reveni la normal

    0
    0

  • catrinel elena pe 17 Mar 2008, 21:32
    durere

    nu exista zi sa nu ma doara capul.in fiecare zi ma trezesc cu durere usoara de cap si parcursul zilei durerea se accentueaza.la calculator nu stau decat o zi pe saptamana..insa ma dor foarte tare ochi si tamplele .vad des in ceata si in am unele momente cand nu ma pot concentra deloc.as vrea sa stiu daca am probleme cu ochii sau ce ar trebui sa fac in acest caz..se poate trata?

    0
    0

  • bivol lilia pe 17 Mar 2008, 04:44
    dureri de cap

    am deja 2 ani si am dureri de cap, ameteli, dar mai grav e ca nu pot tine minte, nu ma pt concentra, sunt mereu somnoroasa, si mereu fara dispozitie. nu ma doare capul mereu , citeodata in partea dreapta, citeodata in partea stinga, de vazut vad bine, , as vrea sfaturi . cyum de tratat aceste dureri?erburi sau pastile?astept sfaturi. o zi buna

    1
    0

  • violeta pe 17 Mar 2008, 02:12
    durere de oci si ceata in ochi

    timp de 3 luni , ma doare capul si am o ceata pe ochi si sunt tot mereu somnoroasa ,nu ma pot concentra , am fost la doctor si mi-au dau dat doar pastile de cap intr-o saptamana au revenit durerile , nu stiu ce examene sa fac ...???de vazut vad foarte bine foarte rar am zile fara durere , nu folosesc monitorul numai pentru 5 minute mi-au facut si analizele la sange si totul e bine ....si sinuzita nu am , au verificat nu stiu ce sa fac sunt ca intr-o coma mergand ....O zi frumoasa va doresc si eu le astept

    0
    1

  • cristina pe 7 Mar 2008, 19:38
    lentile

    De aproape o luna ma dor ochii,ii simt iritati si cand ii inchid,cateodata vad in ceata....imi lacrimeaza dimineata.Precizez ca 9/10h/zi le petrec in fata monitorului.Voi merge la un control peste o sapt. In cazul in care voi avea nevoie de ochelari.....si voi dori lentile....trebuie sa am "peste" o anumita dioprie?? Multumesc mult! O zi frumoasa!

    3
    0
Pagina « 1 2 3 »

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod