De ce te dor genunchii când se schimbă vremea?

În curând sosește toamna și te gândești că vei avea din nou probleme cu genunchii când se schimbă vremea? Află care este legătura dintre vreme și durerile articulare.
Umiditatea și vremea ploiasă îți fac probleme, iar durerile de genunchi nu te lasă să-ți desfășori activitățile obișnuite? Atât primăvara, cât și toamna sunt cunoscute drept anotimpuri-problemă pentru cei care suferă de artrită. Încheieturile și ligamentele se resimt în momentul în care se schimbă vremea, iar durerile pot apărea în orice moment. Este important să înțelegi de ce te dor genunchii când se schimbă vremea pentru a gestiona simptomele în mod eficient și a nu fi nevoită să iei o pauză totală.

 
De ce dor genunchii de la vreme: Ce efect are vremea asupra durerilor

 
Variațiile de temperatură și modificarea presiunii atmosferice determină declanșarea simptomelor specifice artritei. Potrivit studiilor de specialitate, de regulă apar dureri articulare când se schimbă vremea, fiind notabile chiar și variațiile zilnice, nu doar trecerea de la un anotimp la altul.
De exemplu, când presiunea atmosferică scade pentru că se apropie o furtună, persoanele care au artrită vor simți presiune la nivelul încheieturilor. De asemenea, pot apărea dureri de spate sau genunchi exact înainte să se declanșeze furtuna.
Dacă te gândeai că este suficient să te muți într-un loc unde temperaturile sunt ridicate tot timpul anului, ei bine specialiștii te contrazic. S-a constatat că, odată ce s-au declanșat simptomele artritei, chiar dacă pacientul se mută într-un climat mai cald, simptomele se vor reduce, dar nu vor dispărea complet.

 

De ce dor genunchii de la vreme: Gradul de umiditate

Nu doar temperatura are un rol decisiv dacă te dor genunchii când se schimbă vremea. În cadrul studiilor realizate s-a constatat că artrita poate fi agravată și de o umiditate crescută. Tendoanele, ligamentele și mușchii  devin rigizi, iar mișcarea cauzează dureri.
De asemenea, umiditatea peste pragul de confort îngroașă sângele, crește tensiunea arterială și încetinește circulația sângelui spre creier. În consecință organismul va fi mai solicitat și este supus unui efort mult mai mare pentru refacerea unei circulații normale. Zilele cu un grad ridicat de umiditate pot favoriza și deshidratarea, diminuând lichidul din zona articulațiilor și având drept consecință apariția durerilor.

 
Remedii pentru ameliorarea simptomelor

 
Iată ce poți face pentru a reduce simptomele neplăcute:

 
1. Consumă suficiente lichide

Din păcate simptomele specifice artritei vor persista indiferent de climat, însă dacă iei măsuri adecvate poți reduce frecvența și intensitatea lor. Dacă afară plouă sau umiditatea a crescut peste nivelul normal este esențial să menții o hidratare optimă. Consumă apă plată sau minerală, cel puțin 8 pahare pe zi.
Evită cafeaua, băuturile energizante sau sucurile acidulate cu mult zahăr. Băuturile alcoolice sunt și ele pe „lista neagră” pentru că vor accentua deshidratarea, iar durerile se vor intensifica. Dacă îți place ceaiul poți consuma cel mult o ceașcă pe zi, dar ai grijă să bei un pahar de apă în plus pentru a echilibra efectul diuretic. Lichidele pe care le consumi vor menține și mobilitatea articulațiilor. Vei putea să te miști mai ușor, iar vremea de afară nu îți va face la fel de multe probleme. Potrivit specialiștilor hidratarea externă devine internă și lichidele adecvate vor menține flexibilitatea rticulațiilor chiar și în contextul unor condiții meteo nefavorabile.

 
2. Mergi la înot

Înotul este sportul ideal pentru cei care suferă de artrită. Nu are un impact negativ precum săriturile sau ridicatul greutăților, iar mișcările specifice mențin flexibilitatea articulațiilor și previn apariția durerilor.
Mergi cât mai des la înot, nu îl considera doar un sport de vară. Dacă poți exersa cel puțin de două ori pe săptămână vei vedea rapid rezultatele. În special toamna și primăvara înotul este prima soluție pentru a preveni manifestările artritei.
Poate ți se pare ilogic să te scufunzi în apă, din moment ce te simți rău tocmai pentru că afară plouă, însă înotul favorizează menținerea mobilității și reduce disconfortul.

 
3. Creme analgezice

Dacă durerile sunt intense și nu cedează poți folosi un unguent analgezic. În scurt timp te vei simți mai bine, iar activitățile din jurul tău vor deveni din nou interesante. Nu lăsa artrita să te intimideze!
E o bucurie pentru mine să scriu! Îmi place să scriu zilnic despre despre diete, stil de viață sănătos, călătorii, flori, cărți, copii sau deco.
E o bucurie pentru mine să scriu! Îmi place să scriu zilnic despre despre diete, stil de viață sănătos, călătorii, flori, cărți, copii sau deco.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod