De ce te doare gâtul după ce bei alcool?

Când vine vorba despre alcool, întotdeauna este bine să eviți excesele, dar cu siguranță știi cât de neplăcută poate fi dimineața de după o petrecere cu multe băuturi.
Dacă ai exagerat cu paharele probabil că nu va fi foarte ușor să-ți revii a doua zi. Indiferent dacă este vorba despre o durere de cap sau de încheieturi amorțite, alcoolul consumat fără măsură are efecte neplăcute după ce distracția a trecut. Va fi mult mai greu să-ți respecți programul obișnuit dacă te deranjează orice zgomot și nu vei avea energie din cauza orelor puține de somn. Dacă te întrebi de ce te doare gâtul după ce consumi alcool, experții au găsit explicația precum și soluțiile practice pentru a te simți mai bine.
Durerile din zona gâtului asociate cu un consum ridicat de alcool pot fi explicate ca efect secundar al deshidratării. „Dacă ai băut mai mult decât de obicei te poate durea gâtul a doua zi datorită unei deshidratări moderate cauzate de alcool”, explică dr.
Matt Huey. Alcoolul preia apa din țesuturi, iar mișcările normale devin mai dificile. Deshidratarea poate cauza durere în zona gâtului pentru că dicurile intervertebrale vor deveni mai rigide.  
În cazul în care ai băut câteva pahare în noaptea precedentă, iar a doua zi ai probleme cu mișcările gâtului și te doare mai ales dacă încerci să privești în dreapta sau în stânga cel mai bine este să te odihnești pentru ca organismul să revină la starea de echilibru. „Evită mișcările complexe imediat ce te-ai trezit pentru că ai putea accentua durerea resimțită. Nu este indicat să crești presiunea asupra gâtului, așa că încearcă să te relaxezi și ia lucrurile în ritm mai lent”, recomandă dr.
Huey. 
În afară de deshidratare ar putea exista și un alt factor care cauzează durerile de gât în urma consumului de alcool. „Atunci când bei mai mult cresc șansele să adormi într-o poziție incorectă. În cazul în care dormi câteva ore cu gâtul răsucit într-un unghi dureros, cu siguranță vei simți efectele imediat ce te scoli a doua zi. Senzația de presiune și durerea apar la numai câteva minute de la trezire”, potrivit dr. Alice Holland. Dacă ești obosit după petrecere și ai băut un pic mai mult este foarte probabil să adormi într-o poziție care va cauza dureri a doua zi. Pentru a-ți reveni după o noapte în care ai dormit într-o poziție precară trebuie să iei măsuri de relaxare și diminuare a durerii.
Fă un duș cu apă fierbinte sau relaxează-te în cadă, în timp ce apa caldă reduce treptat durerea și te ajută să te miști mai ușor.
De asemenea, poți folosi și compresele calde pentru a reduce rapid disconfortul. În timp ce faci baie adaugă și uleiuri esențiale de mentă sau portocală și gândește-te la ceva plăcut pentru că tensiunea sau enervarea nu vor face decât să-ți înrăutățească starea.
După ce te-ai relaxat este momentul să începi să consumi lichide pentru a ajuta organsimul să înlocuiască apa pierdută. Consumul adecvat de electroliți va reface nivelul optim de hidratare. Dacă nu poți bea prea multă apă dimineața este util și să consumi legume sau fructe foarte zemoase. Pepenele verde, roșiile, castraveții, ardeiul gras, citricele sau strugurii sunt gustarea ideală după o petrecere cu multe băuturi. 
După ce ai băut cel puțin un pahar de apă și ai mâncat o porție de fructe sau legume poți încerca să faci câteva exerciții simple de stretching pentru a reduce disconfortul de la nivelul gâtului.
Exercițiile de yoga sunt, de asemenea, utile pentru a te putea mișca mai ușor. Continuă să bei apă la 2-3 ore și evită sucurile tip cola pentru a nu prelungi starea de deshidratare care este sursa durerilor de gât care te deranjează.
E o bucurie pentru mine să scriu! Îmi place să scriu zilnic despre despre diete, stil de viață sănătos, călătorii, flori, cărți, copii sau deco.
E o bucurie pentru mine să scriu! Îmi place să scriu zilnic despre despre diete, stil de viață sănătos, călătorii, flori, cărți, copii sau deco.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod