De ce merită să te trezești devreme

În afară de obligația de a merge la școală, în copilărie ni se construiesc rar asocieri bune sau rele cu trezitul devreme. Corelarea trezitului devreme cu o oră de culcare rezonabilă sună pentru mulți dintre copii (și pentru adulții care aceștia devin) este sinonimă cu mai puțină distracție, mai puțină acțiune.
Dar numai pentru că inerția socială hrănește nopți târzii, iar cea profesională cere dimineți energice, asta nu înseamnă că nu putem crea un nou context, dacă ne provocăm puțin.
 
Ai încercat să te trezești mai devreme dimineața doar de dragul de a vedea cum e?
Dacă ești genul leneș care amână ridicatul din pat la maxim, poate nici nu știi cum e să ieși din casă înaintea soarelui, de pildă. Poate habar nu ai cum miros copacii de pe strada ta sau cât de răcoare e dimineața.
Poate nu te ține mult acest obicei, dar merită să testezi senzația că ești activă înainte ca ceilalți să se trezească. Îți dă o senzație de putere incomparabilă.
 
Dacă ai încercat deja propunerea de a te trezi mai devreme din propria voință, dar ai ajuns mereu să alegi să te culci la loc, probabil ai remarcat că ai mult mai multă energie în prima clipă în care deschizi ochii, decât după alte 3 porții de câte 10 minute de somn între sunetele de alarmă care se repetă.
Puțină voință te poate ajuta să nu fii tentată să mai lenevești și să descoperi în schimb o senzație cu totul nouă cu care îți începi ziua.
 

Ai timp pentru tine și prioritățile tale

O dimineață liniștită în care îți faci ordine în gânduri, la cafea, fără grabă, poate să schimbe întregul curs al zilei. Dacă primul lucru când te trezești pe care îl faci este să îți acorzi timp, este un bonus de lux pe care multe dintre noi uită să și-l ofere. 
 

Ți se schimbă imaginea de sine

Oamenii care se trezesc devreme sunt văzuți într-un anumit fel de către cei din jur. Avem tendința de a îi privi cu seriozitate pe aceia pe care știm că îi putem suna la 8 dimineața.
Parcă se manifestă un respect pentru cei care țin la diminețile lor și implicit la odihna lor. 
 

Cum să încerci?

Trebuie fie să te duci forțat la culcare mai devreme, pentru a te putea trezi înainte de ora cu care ești obișnuită, fie să te epuizezi o zi pentru a putea adormi de oboseală la 12 noaptea în loc de 3. Te concentrezi pe schimbarea aceasta de stil de viață, îți pui un ceas care să te oblige să te ridici din pat atunci când sună și te apuci de cele ce le ai de făcut.
O să te simți minunat în foarte scurt timp!

adnana-costandache
 

Comentarii (1)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • xyz pe 6 Iun 2017, 14:53
    CE DE

    Timpenii crase, de unde la scoateti? Toti oamenii sint la fel? Se "merita" sa te scoli devreme? Ma, voi va auziti?

    0
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod