coapse

Cum tratezi pielea iritată de pe interiorul coapselor pe timp de vară: Ce să nu faci niciodată

Vara vine la pachet cu zile lungi și însorite, outfituri lejere, dar și cu potențiale iritații ale pielii.
Poate ca ai purtat o pereche de pantaloni scurti incomozi, care au frecat si sensibilizat pielea din zona coapselor. Poate ca, atunci cand ai ales acea rochita vaporoasa, coapsele s-au frecat intre ele si, pe fondul transpiratiei si a mersului pe jos, s-au iritat.

Motivele pentru care ai pielea iritata pe coapse pot varia, insa acest fenomen este, cu siguranta, mult mai frecvent intalnit pe timp de vara. Transpiratia sarata agraveaza iritatiile, iar pielea poate deveni si mai sensibila decat in mod normal.

„Pielea coapselor interioare este mai subtire si mai delicata decat in alte zone ale corpului.
De asemenea, ea retine mai multa umezeala, iar acest lucru o face mai predispusa la infectii”, explica dermatologul Shari Marchbein.

„Atunci cand coapsele se ating in mers, pot aparea microleziuni la nivelul pielii. Astfel, apar iritatiile, roseata si usturimea”, completeaza Melanie Palm, expert in dermatologie.

Cum previi si tratezi pielea iritata a coapselor? Evita aceste 3 lucruri:

1. Omiterea dusului


Daca tocmai te-ai intors acasa si simti ca pielea coapselor este transpirata sau iritata, fa-ti imediat un dus caldut.
Spala zona cu atentie, cu apa calda si sapun antibacterian.

„Prezenta indelungata a transpiratiei pe piele creeaza un mediu favorabil infectiilor, candidei, iritatiilor si chiar mai rau”, explica dermatologii. De aceea, este esential sa iti pastrezi pielea curata si uscata. Citeste continuarea pe andreearaicu.ro!
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod