Cum să scapi de sughiț rapid - 6 metode care funcționează

Ai început să sughiți exact la momentul nepotrivit? Află cum să scapi de sughiț fără să te enervezi.
Sughițul apare din senin și îți poate strica buna dispoziție. Se poate întâmpla în timpul unui discurs, când vrei să faci o dedicație specială sau la serviciu, când ții o prezentare. Există însă remedii pentru a scăpa de enervantul sughiț. Metoda aleasă va depinde atât de vârstă, cât și de context și de locul în care te afli.

 
Iată cum să scapi de sughiț fără să te stresezi:

 
1. Când ești în public

Dacă ești la o petrecere, participi la un eveniment sau la o conferință ori ai o întâlnire de afaceri va trebui să iei măsuri discrete pentru eliminarea sughițului. Specialiștii îți recomandă să inspiri adânc și să ții aerul în timp ce numeri până la 10, iar după aceea să expiri lent. Repetă de 3-4 ori, până la dispariția sughițului.

 
2. Dacă te poți retrage câteva momente

Dacă nu ești în centrul atenției poți utiliza remedii suplimentare. Mergi la toaletă și exersează  niște variante simple de stopare a sughițului.
Ține degetele arătătoare în ambele urechi timp de 30 de secunde. În acest mod vei trimite un semnal de relaxare spre diafragmă, iar contracțiile cauzate de sughiț se vor rări.
Un alt truc este să scoți limba. Aceste remediu este utilizat și de actori sau cântăreți pentru că stimulează coardele vocale, reglează ritmul respirației și oprește contracțiile de la nivelul diafragmei.

 
3. Ce poți să bei împotriva sughițului

Pentru a scăpa de sughiț poți lua 9-10 înghițituri mici și rapide. Nu contează dacă este vorba despre apă sau suc. În momentul în care înghiți lichid rapid și des contracțiile esofagului le anulează pe cele ale diafragmei, care cauzează sughițul. Dacă îți poți acoperi urechile în timp ce bei este și mai bine pentru că sughițul va dispărea după numai 5-6 înghițituri.

 
4. Ce poți mânca pentru a scăpa de sughiț

Ca măsură de urgență poți înghiți o lingură de oțet de mere. Șocul resimțit de organism la contactul cu gustul foarte acru va elimina imediat sughițul.
De asemenea, poți amesteca o lingură de zahăr sau miere cu apă caldă și să o bei rapid. Lămâia este și ea pe lista de remedii care te ajută să scapi de sughiț în timp record. Taie 2-3 felii de lămâie și mănâncă-le. Gustul foarte acru va acționa rapid asupra diafragmei, iar sughițul nu va fi decât o amintire neplăcută. Și murăturile sau gogoșarii în oțet îți pot fi de folos. 

 
5. Remedii pentru copii

În cazul în care copilul tău sughiță des îl poți ajuta cu două remedii gustoase. O lingură cu vârf de unt de arahide poate opri sughițul pe loc. Mestecatul și procesul de înghițire vor modifica ritmul respirației, iar sughițul va dispărea. Un alt remediu delicios este înghețata. Temperatura scăzută, ritmul constant de înghițire și relaxarea produsă de gustul plăcut vor calma contracțiile diafragmei, anihilând sughițul.

 
6. Relaxarea este un element cheie

Uneori sughițul dispare mai repede dacă încerci să te relaxezi. Enervarea nu va face decât să îți accentueze starea, iar episodul de sughiț se poate prelungi.
Întinde-te timp de 10-20 de minute și nu te mai gândi la sughiț. Amintește-ți ceva ce te-a făcut să zâmbești sau imaginează-ți continuarea poveștii din cartea ta preferată. Nu te concentra asupra problemelor de la serviciu pentru că nu vei obține rezultate pozitive. Odată ce vei reuși să te relaxezi, intensitatea sughițului va scădea și încet-încet va dispărea. 
Săruturile lungi și pasionale sunt, de asemenea, un remediu util, deci dacă partenerul tău este în apropiere merită să încerci!

 
Cum previi sughițul

 
Este important să știi cum să scapi de sughiț, dar cel mai bine este să îți modifici meniul pentru a preveni apariția lui. În acest fel nu vei fi prinsă pe nepregătite la serviciu, în timpul petrecerilor sau în orice alt moment în care trebuie să faci o impresie bună. Specialiștii îți recomandă să eviți berea și sucurile acidulate, mai ales dacă sunt din frigider.
Temperatura scăzută în combinație cu acidul din aceste băuturi pot influența negativ diafragma, determinând contracțiile specifice sughițului. 
De asemenea, trebuie să mănânci încet, mestecând bine. Dacă te grăbești în timpul mesei vei înghiți mai mult aer și ai putea să începi să sughiți sau să te balonezi.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod