Cum îți dai seama dacă suferi de hemoroizi?

Hemoroizii, atât cei interni, cât și cei externi, îți pot face mari probleme când vrei să-ți desfășori activitățile de zi cu zi. Află cum îți dai seama dacă suferi de hemoroizi.
Hemoroizii sunt vene umflate situate în jurul anusului sau în interiorul rectului. Potrivit studiilor de specialitate, aproximativ 50% dintre adulți vor suferi de hemoroizi până la vârsta de 50 de ani. Hemoroizii pot fi interni sau externi. Cei interni se dezvoltă în interiorul rectului sau anusului, iar cei externi apar în jurul anusului. Cel mai des întâlniți sunt hemoroizii externi, care provoacă iritații, mâncărimi și dureri în timpul statului jos.

 
Iată care sunt primele simptome ale hemoroizilor:

 
1. senzația de mâncărime în jurul anusului

 
2. iritații și dureri în zona anusului

 
3. umflături în jurul anusului

 
4. dificultate în eliminarea materiilor fecale

 
5. sânge după ce ai mers la toaletă

 
Deși sunt dureroși și foarte incomozi, există multiple soluții dacă suferi de hemoroizi. Cu siguranță îți pun răbdarea la încercare și trebuie să te gândești la noi variante pentru a sta jos confortabil, dar hemoroizii nu îți pun viața în pericol.
În majoritatea cazurilor dispar de la sine fără să necesite un tratament special. În cazuri mai rare, dacă apar foarte des, poți avea o stare de oboseală, amețeală sau anemie datorită pierderii de sânge.

 
Care sunt cauzele hemoroizilor?

 

Poate te-ai întrebat de ce ai hemoroizi dacă nu ai făcut nimic diferit în ultima perioadă.Ei bine, există câțiva factori care pot crește riscul de a suferi de hemoroizi:

 
1. Forțarea în timpul defecării

 
2. Constipația cronică

 
3. Statul jos perioade lungi de timp

 
4. Un istoric familial de hemoroizi

 
Factori suplimentari de risc

 
Risul de a avea hemoroizi este mult mai ridicat dacă unul dintre părinți a suferit de această afecțiune. De asemenea, ridicatul greutăților, obezitatea sau stresul prelungit te pot predispune la hemoroizi.
Dacă stai foarte mult timp în picioare ești predispus la apariția hemoroizilor.
Din acest motiv este indicat să iei pauze și să stai jos cel puțin 10 minute la 2 ore. Diareea dereglează temporar sistemul digestiv și te poate predispune la hemoroizi, însă o hidratare optimă ar trebui să remedieze situația rapid. 
Femeile însărcinate au un risc crescut de hemoroizi pentru că, datorită modificărilor de la nivelul uterului, se exercită o presiune mai mare asupra venelor din colon. 

 
Remedii utile

 
Iată 3 categorii de remedii pe care le poți utiliza:

 
1. Reducerea durerii

Pentru a diminua durerea constantă cauzată de hemoroizi fă baie în apă călduță timp de 10 minute, în fiecare zi. De asemenea, poți folosi o sticlă cu apă caldă aplicată local pentru a ține sub control durerea cauzată de hemoroizii externi. Compresele cu apă rece sunt și ele de folos, dar ai grijă să utilizezi numai comprese sterile pentru a evita riscul unei infecții.
Dacă durerea este foarte puternică poți folosi creme sau supozitoare cu efect analgezic.
Aspirina și ibuprofenul reduc și ele disconfortul.

 
2. Suplimentele cu fibre

Constipația poate înrăutăți simptomele hemoroizilor. De aceea suplimentele cu fibre te pot ajuta să reglezi digestia și să eviți senzația de arsură. Odată ce sistemul digestiv se echilibrează hemoroizii vor dispărea mult mai rapid. 

 
3. Igiena riguroasă

Este foarte important să te speli cu atenție când ai probleme cu hemoroizii. Spală locul afectat cu apă călduță. Evită apa fierbinte pentru că poate exacerba inflamația. Nu utiliza săpunul deoarece poate avea un efect abraziv sau iritant asupra hemoroizilor. De asemenea, contează și ce fel de hârtie igienică folosești. Ocolește variantele parfumate, colorate sau foarte aspre. Alege hârtia igienică în 3 straturi, cât mai catifelată, pentru a nu produce durere atunci când te ștergi.
Nu o depozita liberă, ci ai grijă să fie într-un loc fără praf sau particule de mucegai. De fiecare dată când intră în contact cu pielea hârtia igienică poate cauza inflamații, simptome alergice sau infecții. Dacă o păstrezi într-un loc curat, de preferat într-un recipient etanș, nu vei avea probleme ulterior cu agravarea hemoroizilor. Evită șervețelele umede parfumate deoarece pot agrava starea hemoroizilor.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod