Consumul de cafea poate reduce riscul apariției bolilor Alzheimer și Parkinson

Desigur că un consum ridicat de cafea te poate face agitat și îți poate provoca dureri de stomac, dar un număr copleșitor de studii arată că un număr de câteva căni de cafea deține o serie de beneficii incredibile pentru sănătatea ta. Iată cum poate reduce riscul apariției bolilor Alzheimer și Parkinson consumul de cafea!

Care este legătura dintre consumul de cafea și riscul apariției bolilor Alzheimer și Parkinson?


În completarea listei de beneficii ale consumului de cafea, noile cercetări sugerează modul în care consumul de cafea ar putea juca un rol important în protejarea oamenilor împotriva bolii Alzheimer și a bolii Parkinson. Studiul, publicat în jurnalul Frontiers in Neuroscience, a vrut să meargă mai departe de găsirea unei corelații între consumatorii de cafea și ratele bolilor. Autorii susțin că s-ar putea să fi descoperit mecanismul și compușii corelați cu beneficiile fantastice aduse sănătății de cafea.

Consumul de cafea pare să aibă o anumită corelație cu un risc scăzut de apariție a bolilor Alzheimer și Parkinson.
Dar oamenii de știință au vrut să investigheze de ce se întâmplă acest lucru, care sunt compușii implicați și cum pot afecta aceștia declinul cognitiv corelat cu vârsta.

Oamenii de știință de la Institutul Krembil Brain spun că au găsit dovezi că anumite cafele inhibă procesul de pliere a proteinelor. Boala Alzheimer, boala Parkinson și o serie de alte tulburări sunt cunoscute drept boli în care proteinele beta-amiloid se pliază anormal, fiind cunoscute sub numele de proteopatii.

Noul studiu evidențiază modul în care un grup de compuși cu numele de fenilindani, produs în timpul prăjirii boabelor de cafea, oprește de fapt două fragmente de proteine comune în cazul bolilor Alzheimer și Parkinson - beta-amiloid și tau, de la aglomerare și pliere incorectă.
Deoarece un grad mai ridicat de prăjire duce la apariția unei cantități mai mari de fenilindan, cercetătorii susțin că boabele mai prăjite de cafea par să protejeze și mai mult organismul. În mod similar, boabele decofeinizate prăjite par a avea același efect ca boabele prăjite cu cofeină, astfel încât cafeina nu pare a fi un factor care să influențeze. 

Este pentru prima dată când cineva investighează modul în care fenilindanul interacționează cu proteinele care sunt responsabile pentru apariția bolilor Alzheimer și Parkinson.
Următorul pas ar fi investigarea beneficiilor acestor compuși și dacă au abilitatea de a intra în sânge sau de a traversa bariera hemato-encefalică. 

Există lucruri convingătoare mai ales în spatele altor studii care au găsit asocieri între cafea și riscul scăzut al bolilor Alzheimer și Parkinson. Cu toate acestea, cercetătorii sunt de părere că e nevoie de mai multe studii pentru a vedea dacă este cu adevărat cafeaua acest lichid miraculos.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod