Cerealele integrale - sursa ta zilnica de energie si vitalitate

In aceasta perioada, cand astenia de primavara ne da tarcoale, este necesar sa ai o alimentatie cat mai bogata in vitamine, carbohidrati, antioxidanti, fibre si minerale. Oare ce tip de aliment ti le-ar putea oferi pe toate acestea la un loc si, in plus, un gust delicios si putine calorii?

Raspunsul il constituie cerealele integrale pentru mic dejun. Acestea nu contin multe grasimi saturate si nici colesterol, dar sunt bogate in grasimi nesaturate, fibre, carbohidrati si proteine.

Cerealele integrale sunt atat de hranitoare deoarece in prepararea lor se foloseste intregul bob de cereale.
Astfel, nu se pierde nici unul dintre elementele nutritive esentiale organismului tau. Ai fibre care pot ajuta la scaderea colesterolul.

Ai antioxidanti si vitamine pentru ca tu sa fii energica, plina de vitalitate si bine-dispusa in fiecare zi. In special vitaminele B si E au un efect benefic si te pot ajuta sa ai un par stralucitor, o piele frumoasa si unghii sanatoase. Mineralele pe care le contin cerealele integrale te ajuta sa ai mai multa energie si sa te simti in forma. Iar carbohidratii si proteinele iti dau vitalitate sa faci fata oricaror provocari ti-ar rezerva ziua.


De asemenea, cerealele integrale te ajuta sa-ti mentii silueta . Deoarece sunt satioase, te vor ajuta sa renunti la gustarile dese din timpul zilei, principala cauza a surplusului de greutate.

Cerealele integrale sunt un mic dejun foarte delicios, bogat in elemente nutrive, bun pentru toate varstele si pentru toate gusturile. Si se prepara rapid, in mai putin de 30 de secunde. Castigi astfel timp si energie pentru tine si familia ta.

Posibilitatile de alegere sunt numeroase: paine din faina integrala, cu germeni de grau, cu seminte, orez brun, cereale integrale pentru micul dejun, orezul integral, porumbul.
Prin urmare, consuma zilnic cereale integrale, cu lapte sau iaurt si, pe cat posibil, inlocuieste painea alba cu paine cu graunte intregi de grau.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod